Sunday, 27 February 2011

Gambar the 2 of us, finally

Today was our cheat day.

What’s a cheat day? I guess with us, it’s when we eat the whole day’s calorie allowance in 1 seating Smile.

Nasib baik pagi tadi buat 45 minutes of cardio exercise so banyak lah jugak calories that are in our bank for us to splurge on, hehehehe.

We went out for lunch today to Hillary’s Boat Harbour and we had fisherman’s basket for lunch, which is basically a basket filled with fried stuff! Every seafood in that basket was fried and the fries obviously were fried too. Luckily ada banyak salad in the plate so tak lah rasa macam nak termuntah makan benda fried tadi.

It is quite funny sebab we all dah lama tak makan benda deep fried so bila makan tadi, my tekak and perut rasa lain macam aje. My brains pun rasa macam ‘sakit’ aje tengok all the deep-fried stuff. Patutlah the trainers on the Biggest Loser when they were forced to eat fatty food for a week terus termuntah2 aje.

I know I should have opted for the grilled stuff instead tapi biasalah kan, kadang2 mata lagi besar dari perut and when it’s a treat to go out once in a while, terus splurge macam tu, hikhikhik…..

Luckily with our kind of ‘diet’, we don’t beat ourselves senseless for eating those types of food. Because, we know that once in a while, we will over eat. So, when that happens, we will just increase our exercise in the next few days and go back to our normal low cal diets straight away. Easy solution kan!

And since dah keluar outing tadi, apa lagi, I pun suruhlah Miss 11 ambik gambar we all berdua tadi since we haven’t had any photos taken of both of us together bila dah selim melim ni kan Open-mouthed smile.

IMG_8129-1

IMG_8130-1

IMG_8132-1

I know, takdelah nampak selim mana kan.

Kalau nak tengok how selim we are, kenalah I pakai Cat Woman’s suit and The Other Half pakai Superman costume to really show off our slim bodies, which we will never do fortunately!

Hehehehehehehehe…..

59 comments:

Kak Rose said...

LG, both of u slim giler... ni yg tersangat lah jeles! tp x terdiet pun, asik ingat nak makan jer!

Mira Marlena said...

Perrrgghhh jeles meles saya!
Cayalah u guys berbaju hitam..sedondon!

Ala..janganlah kak Min cakap pasal diet lagik! Saya baru buat basbousa satu tray tau!

Congrats to the both of you guys!
YOU GUYS RAWK!!!

Sizuka said...

K.min,

you look anggun and slim! both of you look great! bila ye i nak ambik gambar i dgn sham pulak? :P

I love fisherman's basket kat Mures in Hobart. rindunya nak balik tassie.

Mat Gebu said...

Fee weett..macam james bond and....alamak sapa eks, hmmmm, eerkk tatau nama pulak...

Ruch Mathers said...

ta slim mana?apakah??slim gila la tu.lg slim dari kebanyakan kitorg yg belum kawin ni.
good job akak and ur hubby!

Ayu Safieza said...

Finally....Kak LG...u wat malu aii je jika u baca entry nasi minyak gulai kawah daging aiii...

Alhamdulillah...tahniah....takper.....actuall figure tew.....biarlah menjadi rahsia n entertainment you two....awww......muehehhee....

You look soo....confident...and posture tu tegap....good!!!

lemongrass said...

Kak Rose,
hehehehe...we all pun selalu ingat nak makan aje tapi bila terbayang exercise yg kena buat bila over eat, terus tak jadi nak makan lebih2 :-)

Mira,
we all baru perasan yg pakai baju hitam sedondon bila dah masuk kereta, hahaha. Pastu, tak sanggup nak masuk rumah balik nak tukar :-).
Kalau buat 1 tray basbouska, memang tak boleh nak diet lah, hahaha

Shidah,
I pun suka fisherman's basket tu tapi bila ingat all the oil on it, terus pejam mata aje makan, hehehehe.
Why dont you ambik gamabr berdua dgn Sham skrg, gambar muka aje pun dah ok apa kalau you tak nak the whole body shot :-)

Cik Mat,
James Bond mana botak, Kojak yg botak, hahaha.
I pulak ala2 sape ye? Linda Onn ke? kahkahkah....

Ruch,
thanks :-). My arms and betis still tak nak selim2 lagi, hehehe

lemongrass said...

Ayu,
kalau we all tayang actual figure, takut terus kena banned pulak blog I ni nanti kan, hahahahaha...
Best nya makan nasi minyak gulai kawah daging tu :-).
Psst...agak2 berapa eh kalori dia? hahaha

bella said...

so sweet la both of u:)

NoRa said...

very romantic couple..sangat jeles dah kurus..

Ummi said...

Salam Min...woooowwww....congrats to both of u...after hard workout la eh...salute tul! Selim melim gilossss...alaaaahaii akak boleh ke wat camni..huhuuu

K.Nor said...

peeeeewwwwiiitttt!!!!!! slim melim belaka nih... hehe mr BW pun makin ensem :)

lemongrass said...

Bella,
thanks :-). Makin tua makin sweet eh ;-)

Nora,
bila dah kurus ni baru lah best aje kan nak ambik gambar romantik2 ni, hehehehe

Kak Ummi,
Salam. Thank you. Memang hard work and jaga makan betul nak kurus ni. Kalau Kak Ummi nak kurus, tak boleh lah nak masak oreo cheesecake tu nanti ;-), hehehe...

lemongrass said...

Kak Nor,
Mr BW tu sebab dah kurus, tersenyum lebar dia ambik gambar, hahahaha. Tapi kejap aje senyum lebar nya :-)

Lady of Leisure said...

wowwww.. slim melim.. keep it up, keep it up.. i suka tengok orang lain yang bersemangat nak diet, i cuba jugak tapi i mudah putus asa.. hehe.. sebab susah nak tahan godaan makanan..

My Life My World said...

Cantik lah Min ... suka dressing awak. Sesuai gitu.

lemongrass said...

Lady of Leisure,
We all pun memang suka makan, tu yg badan dulu bagai di pam2 especially lepas raya with all the open houses, hehehe.
But now dah insaf sekejap, tu yg selim balik :-)

Kak Acik,
hikhikhik...terima kasih :-)

penDragon said...

so sweet.....k LG nampak muda gile!!

MULAN said...

fuuhhh... waaahhh.. oowwhhhh...!!!

kudos to u both.. tengah semangat ni.. hari ni dah start exercise & kontrol makan.. tak tau berapa lama can tahan one..

Flower said...

You look so gorgeous darl, jeles tengok (good jealous not bad jealous).... I kena paste lah your gambar kat my fridge untuk motivate I supaya exercise lebih sikit. Makan I mmg tak byk tp kena lebih kan cardio lagi. Td I paksa my hb baik kan my elliptical trainer n beli new bike utk I bergasak kat rumah...

an15 said...

phewiiittttttt!! ni jupe kat caro harus tak kenal jugak ni :p

Mother of Two said...

kak min...alah...peluk2lah skit..baru romantik:)

lemongrass said...

pendragon,
Orang jawa hari2 makan tempe, tu yg awet muda ye? ;-) hahaha

Mulan,
thanks. We all pun occasionally over eat jugak but maybe once a month kot which I think is good for the body to occas. splurge, hehehe

Nora,
Thanks. Kalau you paste gambar I kat fridge, yr hubby sure heran habis, hehehe.
Esok you boleh start elliptical balik lah ye :-)

Anis,
hahahaha...kalau you jumpa I kat Carousel, kena toleh 2-3 kali lah eh baru cam ;-P

Shiela,
peluk2 tu nanti2 lah, bila his tummy dah betul2 ada 6-pack. Baru lah terasa ala2 peluk Bruce Willis, hahahahahhaa

Dinas Aldi said...

haaaa akhirnya ada gambar berdua! memang semsuai gitu, sama2 selim melim! tapi I tengok badan you dari dulu tak la besar pun, Myn. cinoni gitu. but you know your body better, I tengok dalam gambar kat blog ni from time to time saja.

keep up the good work!

JaJa'Z said...

pheewittttt....jelesssss amat ni....

shashacatering.com said...

Semoga cepat dapat berat badan yang diingini untuk you berdua.

Good Luck ;)

shahlin said...

wah wah wah dating le plak. ahaks

cutefroggie said...

Lyn tgh cari perut u!perutttt!!! mana perut kak LG???manaaaaaa????huhuhu..meroyan dah katak-ayu nihhh tgk kak LG kita dah takde perutttt!

lemangcute yang Kosong said...

chanteq kak.. slim dah tu.. tang leher dan dagu tu buktinyer..tapi kalo akak nak pakai baju catwoman..mesti lagi chumill.. :)

lemongrass said...

Dinas,
I was quite heavy once sebelum I start ber blogging so tu yg takde gambar gemuk in the blog, hahaha...
If I tunjuk gambar I masa gemuk, sure you all terkejut sekejap :-D

Jaja,
hikhikhik....bila lagi nak buat orang jeles ni kan ;-P

Shasha,
I dah dapat capai, skrg tgh tunggu hubby's turn pulak nak dpt berat badan idaman :-)

Shahlin,
kita dating ber 4 setiap masa, hahaha

Katak Ayu,
perut dah hilang and then bila pakai baju hitam, lag tak nampak, hikhikhik....

Lemang,
Kalau I pakai baju cat woman, tang boob area tu kena letak tissue n socks banyak2 lah to fill it up, hahahah

arapink said...

wohooooo.....lomantik lah :-)

tapi kak min serius kurus berbanding org sebelah tu...heheheh

Ayu said...

huhu...couple yg slim! hehehe...mcm akak,ayu pun ada masa rasa nak muntah klu tgk makanan yg b'ladung minyaknya.rasa mcm nak pitam pun ye.xtau nape.masa pregnant lg la sgt...mmg tokleh nak telan oily food n yg b'santan.dahle selera mkn pun takde sgt.tu agaknya masa pregnant ayu lagi kurus dr seblm kwin.

hm...mlm semlm ayu sempat ceramah skit kat hb ayu psl calorie cut ni coz dia complain bdn dia kurus w/pun selera mkn ttp mcm biasa or kdg2 lg melantak.bdn dia susut sbb almost every nite dia pi main pingpong.during lunch break pun main pingpong.weekend pun sama so bygkan jela.yg tak nak kurus2 ni wife dia.iiisskkk....

TopsyTurvyMum said...

alaaaaaa..

i nak tgk jugak u pakai catwoman suit! tak kiraaaa...
wahahaha..

congrats to both of you! I punya berat plateau skang neh...grrrr!

Rosie Rose said...

soooo schweet! loving couple lar. ;)

afid said...

Kak LG dating dengan bruce wills. Cayalah..mesti ramai yang jeles..ekekekekke

DeLLa said...

serius kak..selim beno ni...

lemongrass said...

Ara,
tu yg orang sebelah tu beria nak kurus jugak, hahaha

Ayu,
bila dah lama tak makan benda2 berminyak, memang rasa lain macam kan bila makanan tu masuk tekak. Nasib baik lah perut I tak meragam semalam, hehehe.
Hubby Ayu memang aktif sungguh ye! :-)

TTM,
Malam ni I pakai baju Cat woman, make sure you mimpi I tau! hahahaha
My hubby pun tgh plateau skrg ni, tension dia :-)

Rosie,
Thanks :-)

Della,
Takpe, BMI masih normal lagi tu so belum lagi underweight, hehehe

lemongrass said...

Afid,
Nasib baik orang tak kerumun semalam mintak otograf dia, hahaha

sarasofia said...

mmg slim abes both of u.. so sweet.. nampak mcm baru berchenta..

AbbotCottage said...

arghhh arghhhh tidakkkk!!!! aku tidak bermimpi!!!!! cubit pipi kak min, cubit lagik dan lagik!! ahh tak mimpi rupanya..memang betul you all dah kurus, especially TOH. CONGRATSS!!!

PUTUBAMBU said...

ish...selim sungguh ni..!

tapikan..kalau dah pakai costume catwoman ngan superman tu.. nanti jadi kes lain pulak.. ekekkee..
sexy le pulak

afid said...

ekekekekekkeke...kalau tak kuar majalah gossip2 artis nanti..hehe

shah-kayrul said...

memang slim...lama tak masuk sini...memang dah berubah tuan punyer blog nie..

mama_QnR said...

2 words :-

me likey!!!!

mama_QnR said...

owh may i link your blog to mine?

lemongrass said...

Sarasofea,
hahaha...mcm baru2 nak menackle each other aje ye :-P

Abbot,
you pernah nampak dia gemuk kan masa we all balik M'sia dulu tu, so skrng ni dia dah kurus balik, hahaha. Memang tak kenal lah nanti kalau jumpa lagi :-)

Putu,
bukan seksi, seksa adalah. I pun tak sanggup tengok myself in Cat Woman costume tu, hahaha

Afid,
kahkahkahkah....kalau keluar majalah gossip, lagi besar lah sunglasses yg I kena beli nanti, hahaha

Shah,
Thanks. Masuk tahun baru, tu yg azam baru :-)

MamaQnR,
You sure can. I'll link your to mine too kay!

Maya Marisa said...

LG dear,
wah, kalau dah slim camnie, sure bole muat balik baju kawin yea tak? *wink-wink*
u tau, my goal after giving birth is to fit into my baju nikah. selagi tak muat,selagi tu i will not stop dieting & exercising. tapi maya masa anak dara pun takder ler kurus sangat. curvilicious jugak ...hehhee

lemongrass said...

Maya Marisa,
Tu lah kan, I should cari balik my baju kahwin which is in M'sia and sure dah berlapuk since it was so long ago, hehehe.
I know that my hubby has long ago given up on fitting into his baju melayu masa kahwin dulu :-).

MyStar.Anise said...

alahai akak LG, baru ader gambar terkini.. arituh potong kangkung pon menyorok disebalik topi... Apa2 pon kak, oklah tuh... Comel2 jerk orangnya... ;)

bondaqeem said...

wah.... jeles... jeles... tp i rasa u macam kurus sangatla pulak LG... betul tak? bestnya... dapat kembali ke saiz dulu2 hehe:)

lemongrass said...

My Star.Anise,
Masa siang kangkung tu, rupa sememeh aje sbb berkebun kan, hikhikhik. So, bila konon2nya melawa for outing, baru lah 'berani' ambik gambar ;-)

Bondaqeem,
So far my BMI ok lagi, still within normal limit :-). I slalu nampak lagi kurus sbb I takde boobs, hahaha.
Memang best bila dpt kembali ke weight idaman, hehehe.

PatinPasta said...

LG,
Wah.. you guys look great la! Congrats! Hehe!
* dok teropong betis LG nih! Ahaks! *

lemongrass said...

Aida,
hahaha...betis still ala2 bunting padi :-P

Intan ~ Nur Azlina said...

wah... slim betul ni...

yellowie roses said...

weeeeeeewwwwitttttttttttttt!!!
finally...............
slim woh..both of u...........
congrate!! =D

suzi fauzi said...

wow !!! tu je i nk cakap...i pun nk slimmmm gak..huhuhu

MyStar.Anise said...

kak..apa rahsia maintain jerk badan. Saya nie nak naik mmg senang, nak kurus agaks lambat...

Sazfina said...

Dear LemonGrass, I have been reading your blog since I first moved to Sydney permanently 5 years ago. You must know that I truly enjoy reading them and somewhat feels it's a cure when am homesick. Thank you very much- I guess it's your honesty and the humble way you talk about your family and your Javanese blood that won me over!Looking at these lovely photos, both of you look like you're in your early 20s and newly married loving couple. Well done! Am so inspired now. Forget about other negative comments- both of you look so va-va-voom! Yes, potong rambut here is so expensive, and so are other things- my partner and I are like you, we hardly eat out as I’d rather have a homecooked meal than paying $30/ head for something that is tasteless. Check out the link here- it has a couple of offers- you just get the coupon, sometimes at half price or less than the normal price you’d pay. They have offers in Perth as well- hair package or pampering package which I honestly think you deserve one or two at least this month. But I also noticed the hair package specials in Sydney are a lot cheaper than Perth…wonder why. http://www.buyii.com.au/perth

lemongrass said...

Intan,
thanks. Rasa best aje bergambar dgn body baru, hehehe

Yellowie roses,
Boleh jadi model diet yg bagus kan bila dah selim melim ni :-)

Suzi,
Thanks. Rasa mcm anak dara aje baru2 dating dgn pakwe, hahahaha

My.Star.Anise,
Badan I pun mcm you jugak, senang nak naik but susah nak turun. Over the years, memang turun naik quite a lot jugak. But since the past 4 years, paling banyak naik pun around 3kg.
I tau bila I tak jaga/tengok makan, selalu snacking n tak exercise memang akan gradually naik. Pastu, bila I start balik control makan n exercise, dia akan turun balik.

Sazfina,
Thank you so much for being such a loyal reader of my blog. I really do appreciate it when people enjoy my ramblings and our stories. It makes writing this blog more enjoyable because I can make people smile with my writing :-).
Thanks for the link. I have also been buying the coopons as well on Scoopon.com.au and the deals on Dealdump.com.au. Our lunch outing on that day was provided by Scoopon :-).
I am definitely going to buy a pamper massage package the next time it comes up.
When there's a way to save, I'm definitely up for it, hehehe.