Saturday, 5 February 2011

A big fat malas…..

I tengah malas nak update blog….

Nak jenguk blog pun I malas….

Nak jawab comment pun still tengah malas jugak….so sorry ok….

Sekali sekala memang mood malas nak update akan datang….

Tunggu lah my next entry ye….

Maybe in a few days time… or

Maybe tunggu the next full moon/bulan mengambang…. or

Maybe tunggu my roses in full bloom again….. or

Maybe tunggu my next planting spree…or

Maybe tunggu my choc cake entry showing a new svelte me Winking smile…..

In the meantime, tengok lah dulu gambar dinner we all ni ye and thanks for dropping by Open-mouthed smile

IMG_7787

Masak pun malas, kangkung goreng belacan with baked ling.

IMG_7790

sempoi n sedap Smile.

21 comments:

♥LOVE2COOK♥ said...

Hehe...take it easy kak! Do come back with a bang ;)

noir said...

understood...ded...ded
meanwhile will miss your ever entertaining posts. take care

-ilyannur- said...

will miss ur entry! hepi resting kak =)

azieazah said...

Bila malas datang menyerang.. memang tak dapek nak nolong.. hehehe

Sizuka said...

k.min, mana boleh malas update blog.. huhu.. nanti i nak baca blog sapa kalau k.min tak update. kalau i yg malas takpe, sebabnya takde org nak baca my blog.. hehe

anymz said...

kenapa ni LG?? tgh bulan mengambang ek?..atau tggu2 bulan tak nampak2..ker..atau miss 7 tu nak ber 'adik'...hehe..takmo malas..wakeup..sdg tggu cerita ceriti dari sana lagi nih

Zaitun said...

Jangan rest lama2 sangat nanti ada orang rindu.

double-X said...

Salam Kak Min,

Lama rasanya tak singgah sini.How are you?How's the lil misses?Ms 7 seronok tak dah masuk sekolah?Ms 11 pun mesti gumbira sebab dapat jumpa kengkawan kan?
Big fat Malas?Heh,we r in the same boat kak..mungkinkah bulan kita berdua berputar pada paksi yg sama?haha..but the thing is my fat M has grown to be an Obese M size triple XL!!
Sebab akak ramai peminat/followers..maka semua dok tunggu entry terbaru dr sini.Anyway,selamat bermalas-malasan dan selamat memikirkan entry yang terbaru ya!

Yan said...

Malas2 pun food still nampak tempting.

Dinas Aldi said...

kadang2 memang gitu. I pun bila datang mood malas, macam takda ubat gitu.

Deliah's Deli said...

jgn malas2, target blm capai lg nih..cepat2..kami nk tgk chocolate cake kat sini :))))

katak_78 said...

hehe..ada 1 story..my fren..last time she was also kind of malas like u..masak malas,update blog malas,bak kata everything M......rupanya she was pregnant!hahah..soalan lyn..adakah u pregnant?heheh..sowi..gurau2....

Areef Ibn Naim said...

salam kak,

mmgla tulis blog ni kena ada angin gak... kekadang tu dtg angin malas, adui, sampai tk tau nak tulis apa, w/pun dlm kepala tu dok tersusun apa nak cerita, hehehe...

ct_nurmarlissaa said...

ermm....me kena mood baik baru tulis blog....daboommm....huhuhuhu

~alang~ said...

salam kak min...
hahaha..bile mood mls dtg,mmg x best nk update blog...blog alang pn dh beranak pinak segale serangga...hahaha..
>>>excited nk tunggu entry choc cake :-)

lemongrass said...

Love,
thanks. I guess my fingers need a rest eh, hehehe

Noir,
thanks. I think I must have overworked the 'penglipurlara' part of my brains ;-)

Ilyannur,
thanks. tunggu ye for my next entry :-)

Kak Azie,
tu lah yg susah nya kan, takde sape nak tolong I tulis blog ni bila I malas, hikhikhik....

Shidah,
Camni bolehlah you exercise lebih2 sbb the time spent reading my blog can now be used exercising, hahahha ;-)

Kak Anym,
hahahaha....terkejut I kalau Miss 7 nak dpt adik! Bulan nak mengambang, tu yg segala nya malas :-)

Kak Zai,
Bestnya kalau ada orang rindu kat saya ni ;-)

Mira,
Salam. Maybe lah, I think our bulan mengambang are in the same cycle, hehehe. ANd like you, the malas mood has increased in size as well! Apalah nak jadi kan, hahaha

Kak Yan,
Itu menu yg sungguh sempoi kan :-)

Dinas,
Kalau dtg mood malas tu kan, rasa nak baring kat atas katil sambil baca novel and makan coklat aje kan! hahahahha

Del,
cepat2 lah you post choc cake ke I, boleh lah I tayang cepat2 kat blog I ni, hikhikhik...

Katak_Ayu,
Tersedak hubby I bila I told him yg u tanya whether I pregnant ke, hahahahaha....
Malas I ni takde sebab, memang tiba2 aje malas :-)

Areef,
Salam. Kiranya macam novelist tulis novel lah kan, bila ada mood, baru lah mantap cerita novel nya, hehehehe ;-)

ct,
kena tunggu angin kus kus tiup kot, baru mood I datang balik, hehehe

Alang,
Salam. Susah jugak ye kalau blog you tu dah oenuh dgn sawang, kena beli vacuum high power baru lah boleh sedut segala nya, hehehhe

~Am said...

hebat penangan malas kali ni...3 hari tak update.. ;)

Unaizah said...

Mood malas ni memang kadang-kadang datang hinggap kat blogger. Heck, everyone needs a rest once in a while...a fresh breather. Enjoy your "holiday"....and DO come back yea.

NYKOLETT said...

Kak rasa min mengandung kot..tu yang malas gemok..kikiki

lemongrass said...

Am,
Memang I malas betul nak berblogging this past few days but tonite dah rajin balik ;-)

Unaizah,
I guess after a few years, dah tak tau nak celoteh pasal apa and rasanya all the photos pun nampak lebih kurang aje, hehehe

Kak Rose,
Kahkahkahkahkah....ada pulak sampai ke situ :-P

~alang~ said...

hahaha...kak min cipta la vacuum tu...gerenti ramai yg beli...hehe...
update pn kadang2 je,tu pun kalau ade mase free..this week,test week...lg la mls nk update tp rajin je nk jenguk blog u ni... :-)