Tuesday, 8 February 2011

I’m back :-)

Angkat tangan sape rindu nak baca celoteh I? Hikhikhik…. Winking smile.

Awat lah all the speculations for the reason I malas berblog semua revolve around me being bunting? Kahkahkahkahkah….

To set the record straight. I AM NOT!

No double blue lines anywhere! (Not that I checked anyway, hehehe).

(I thought of putting up a photo of my flat tummy to squash the rumour that says I’m preggy. Tapi nanti, jeles pulak Posh Spice tehngok ke ‘flat’ an tummy I so baik tak payah letak, hikhikhikhik)

I was just malas for no apparent reason.

The Other Half kata maybe sebab I dah tak tau nak cerita apa kat this blog since I’ve been blogging for a few years so dah habis segala cerita2 sensasi about us that I can write about.Smile with tongue out

We do live a boring life most of the time Open-mouthed smile.

Nak cerita sensasi pasal orang lain, what’s the point kan, hehehe.

The latest cerita about us is that The Other Half has lost 9.4kg so far. While I pulak have gained a bit of weight instead of losing due to that cycle of the month. Sangat lah geramnya. Baik I melantak sakan macam ni kan, hehehe…

So, makin jauh lah nampak nya nak merealisasikan coklat kek itu……

But, let me show you what we’ve been eating the past few nights..

IMG_7793

Vege pizza again with a scatter of diced sausage. We have fallen in love with vege pizza with not much cheese at all Smile.

IMG_7808

Malam yang I makan vietnamese chicken pho ni, everyone makan different things. The Little Misses makan popcorn chickens with fries, The Other Half makan oven-baked popcorn chicken with pasta and I makan this soup. Memang tak malas betul lah I masak malam tu Winking smile

And then tonite, I made stuffed grilled portobello mushroom and pan-fried gnocchi in sage n olive oil with meatballs in pasta sauce.

IMG_7815

Malam tadi we all tengok MyKitchenRules on TV and diaorang buat stuffed grilled mushroom. Tu yg tergoda nak buat, hehehe.

IMG_7819

But ours didn’t look as pretty and as appetising as theirs. Maybe sebab ours ni kurang lemak nya version kot, hahahaha.

IMG_7823

And baby gnocchi with meatballs in pasta sauce.

21 comments:

an15 said...

last week, almost everyday we all lalu dkt your house. Nak pegi SV or Whaleback Golfcourse. Told hubby yg you are on diet, terus tak jd nak ketuk pintu asking for your mee goreng hahaha..

i went to Good Sammy kat High Road tu. Heaven!

lemongrass said...

Anis,
I pun sejak school starts, hari2 kena lalu dpn that golf course sbb lalu jalan 'dalam' yg takde traffic sgt :-).
Kalau you ketuk pintu, I masak aje but I tengok aje lah you all makan, hahaha.
I pun suka pergi Good Sammy kat High Road tu :-).

Lili said...

LG,

Good of you to come back! Did you know what LG means here in M'sia?
Life's Good! I thought so, you lead a good life there so just jot whatever you feel is entertaining. Hehe...just so you know, you got a huge following! ;=D

somuffins said...

LG
Welcome back! Janganlah malas2, tak baek *guwau2 gitu*

Your gnocchi tu sungguh comel and very da like kepompongs. Ishh..

Gee Carmen said...

rinduuuuuuuuuu...
tgk gambaq ni lagilaaaaaaaaa rindu=lapar
:D :D :D

noir said...

i've been eagerly, perhaps patiently waiting for your update. congrats to OT, determination pays.

p.s i refuse to believe you lead a boring life. not from the posts i read :)

NoRa said...

kak LG,

mmg merindui masakan mu dan cerita mu...hahaha..ambik la gambar the other half yang dah kurus tu...hahaha

Nadia Dzai said...

hehe, i pon lately malas ber blog juge, tak tau nak tulis ape,

dulu i tgk you masak each dish for each person, mesti i rase you rajin sgt! :p

bila now, dah kawen, haha i totally feel you, i pon masak ikut selera. hehe sorang makan lain, sorang makan lain :p

shahlin said...

haaa tu lah dia.last week u ngumpat litlle misses kan, suka delay2, kejap2, malas2. terus u mak yg jangkit perangai anak. hahaha anyway, welcum back. lepas ni sure tahap kerajinan melampau. :)

Dinas Aldi said...

haaaa ada pun entri, welcome back!

hari2 jeling kat blog list tunggu bila la nak ada entri baru kat blog you ni :D

Unaizah said...

If you're pregnant, then you'd have a lot of new stories to blog. So,...any inclination in that direction hihihi?

~alang~ said...

welcome back kak min... (^-^)
suram je bile x de update dr kak min walaupun baru brape hri...hehe...dh terubat rindu nk bce n3 yg latest...ala,kalau dh x de crite...crite pasal The Little Misses pn ok.. miss 11 pn dh masuk alam sklh menengah ;-)

msmitchie said...

I haven't begun to miss ya! j/k.

PatinPasta said...

LG,
saya! Saya! *sambil angkat tangan dan kaki!* hehe!

LG, nak tanya. Camno your hubby lost wieght cepat with all your yummy food? Mana tau kot saya pon buleh cuba. Huhu! Bab nak kawal makan ni, memang lemah!

TopsyTurvyMum said...

Haha...i pun agaknya berjangkit dgn dgn u malas betul nak update blog sekarang ni..
malas2 pun food tetap la mengancam!

Zaitun said...

Lg dah kembali,jangan malas2 lagi.

Kak Zai nak order pizza lah.

Yours Truly said...

LG sedapnya your stuffed mushroom and gnocchi tu....anyway, welcome back!

~LIZA~ said...

glad you're back! :)

Suzie said...

tak tau nak tulis apa,post gambar dinner/luncg/breakfast pun tkpe...boleh jamu mata sambil terliur tgk all food tu..hehe..

lemongrass said...

Kak Emily,
We've got LG electrical stuff here too and it's definitely Life's Good! :-D.

Cik Som,
Susah jugak kan bila bibik/supir/cook jadi malas ni, hehehe.

Gee,
Auwwwww....bestnya ada orang rindu kat kita :-D

Noir,
Compared to a high-flyer with 24hrs non-stop social life, our life is definitely boring, hahaha.

Nora,
I memang nak ambik gambar hubby I tu tp dia kata tunggu dia reach his first target, pastu baru boleh tayang gambar we all berdua, hikhikhik....

Nadia,
Bila dah ada family nanti, lagi lah kdg2 you kena masak different dishes for each one. Not because we are too rajin or over indulgent with their 'demands', tapi sbb tekak kita tak nak makan apa yg diaorang makan, hehehehe

Shahlin,
tu lah nya pasal. Lepas ni nak ckp diaorang rajin hari2, hahaha

Dinas,
Ingat nak tunggu sampai seminggu tak update tp I pulak yg nyampah tengok blog I bersawang, hahaha

Unaizah,
If I were pregnant, probably pengsan 2-3 kali with the news dulu baru boleh update blog kot, heeeee.....

Alang,
Entah lah kan, I rasa kalau baby or toddler, baru banyak kot exciting cerita nak update kat blog. Tapi bila budak2 dah besar, mcm sama aje life diaorang hari2, hehehe

Msmitchie,
thank goodness for that ;-)

Aida,
Hubby I tu sgt2 strong willed kalau dia berazam buat something. Tu yg boleh kurus. I ni nasib baik dia nak kurus, so ikut kurus sama. If not, memang kerja I asik mengunyah aje lah, hehehe

TTM,
Cyclone Yasi dah pergi, barulah rajin sikit nak update, hehehe

Kak Zai,
Malas tu sentiasa ada, cuma kdg2 besar sgt2 and tak boleh ditolong :-D

Eenza,
thanks :-)

Liza,
I'm glad to be back too :-)

Suzie,
Kalau I post gambar aje, I pulak yg rasa tak best sbb tak berceloteh, hehehehe

zuriana said...

Kak LG,
I'm your silent reader..Boleh ke if i nak mintak tolong promote buaian akikah untuk i sewakan dalam ur blog..TQ..