Monday, 14 February 2011

story about The Little Misses pulak

Meh lah I cerita pasal The Little Misses pulak. Dah lama I tak cerita pasal diaorang kan. Asik cerita pasal low cal food, pasal exercise, pasal pinggang kerengga I (hikhikhikhik), muak I Smile.

Sekolah has started for about 2 weeks now and so far they haven’t had any complains yet and so far takde lagi komplen from the teachers about the girls, phew Winking smile.

(adalah yg nak kena sekeh dengan we all kalau dapat komplen from their teachers!).

I sekarang pagi2 dah jadi supir compared to last year. Miss 11 start 15 minit awal dari Miss 7. So, we all kena keluar rumah at 8 o’clock to be there by 8.15. Miss 11’s first class starts at 8.30 so dia kena ada kat sekolah by 8.15. Kalau dia lambat masuk kelas without a late note, they will get detention. Kalau diaorang terlambat until the first session’s finished without any note from parent/carer, they will be considered absent for the whole day. And kalau takde note from parent, the parents will be called to ask why the student is absent or late. Tak pasal2 I yang nanti kena marah, hahahahaha.

I guess with it being such a big school, truancy is quite common jugak lah kan.

And last month, they entered a Warner Bros competition online. The major prize is a trip for 4 to go to Harry Porter World in Orlando. The minor prizes were movie tickets, dvds, PC games. The second best prize was 2 Lego Harry Porter packs which cost $150, the quidditch match and the Hogwarts express sets.

And guess what? They won that prize!

The Little Misses were so ecstatic because they have been saving up for so long to buy the Harry Porter Lego sets. They’ve only got the castle set. So, memang gumbira hati lah sangat bila menang ni Smile.

And their prize arrived on Friday last week so, Sabtu tu, they spent the whole day main Lego, hehehe.

IMG_7890

The castle, the train and the quidditch players.

IMG_7894

Some close up. I tanya lah The Little Misses, “I’ve never read about a bride in any of the Harry Porter books, how come there’s someone uder the bride veil?

They answered, “Mum! That’s Harry under the invisibility cloak!

Lerr….. hehehehehe

IMG_7900

The Little Misses so happy with their Lego toys Smile.

Miss 7 has lost another of her front tooth.

21 comments:

What's luv gotta do ? said...

awwww....bestnyaaa =) luving Miss 7's curl.. how do you take care of/maintain it ? ( hehehe minta petua menjaga rambut plaks...hehehe)

noir said...

wah, the best i've won was an mj perfume.

haha, camne invisible cloak can jadi wedding veil pulak? mom! read your books :}

zeta said...

best diorg nmpknya..
agaknya i pon bleh jd mcm u gak..xbrape character ngan brg2 magic dia..hahaha..

lemongrass said...

Skuna,
Nak maintain dia curly tak susah sbb dia so far takde tunjuk ciri2 nak lurus. Tapi nak maintain supaya tak tangle tu teramatlah susah and siksa nya esp bila tgh lambat nak pergi sekolah, hehehe.
Plenty of conditioner :-). I guna shampoo n conditioner Tresemme naturals for her hair. They are quite good so far.

Noir,
Tu lah you. I'm a bit like you, so unlucky when it comes to lucky draws, never won anything! Hubby on the other hand is a different story altogether!
How were I to know that invisibility cloak looks exactly like a veil. Bila baca the books, I can only imagine how it looks, hahaha

lemongrass said...

Zeta,
I dah khatam baca all the Harry Porter books but I didn't really watch the movies, hehehe. Tu yg tak pernah terimagine the invisibility cloak rupa dia mcm tu, hahaha

Sizuka said...

Congrats to Zahra and Alya! nanti bila aunty shidah pegi Perth, aunty shidah akan ambik the lego tu sikit2, bawak balik msia.. muahahaha.. acah je :P

zarin said...

oh my oh my! i plak yg teruja lebih tengok harry potter lego set tu...agaknya kalau hasya pandai main lego nanti mesti i yg lebih lebih kan :D
owh! congrats to alya n zahra ye!

Halen said...

hihi.. kelakar plk tgk miss 7 xde gigi kt depan tu. apa2 pun rambut maintain superb..

shahlin said...

adalah dimaklumkan saya sangat suka/ berkenan/ jeles/ teruja/ gumbira/ geram dengan rambut mee maggi si miss 7 tu. plus the dagu yang sangat ade v curve tu. heee aku kidnap budak ni kang! ;)

katak_78 said...

now katak_ayu dah jadi regular komentar di sini stelah skian myepi ngan FB ajer...heheh...wanna ask u smtg la..nama anak2 u apa...asik miss 11 n miss 7 ajerk!hehehehe..if kat my skul ada rules like their school..rasa heaven giler..ni tak..skolah government wat sesuka ati mak andak dia nak dtg kol bape n dgn selamba badak dtg skolah kul 9 tanpa rasa bersalah....ngok ngek laaaa.hahaha

Madam Sooyaree said...

Waaa.. congrats girls! Rasa tak sabar lak Aiyu nak main Lego, nak tumpang sekaki, hihi.. Beli untuk orang dewasa skang ni, takut end up dalam perut anak le pulak

A~ said...

waaaahhhh best gilaaa!! i nak join diorang main!! cute la diorang berdua very good together main sama-sama.

Farra Dhelina said...

suka lah tgok rambut miss 7 akk..ctk gilee sis..

sarasofia said...

congrats to lil misses.. alhamdullillah.. amani n nyli nak tumpang main boleh tak?? kena terbang ke perth la ni..

Dinas Aldi said...

waahhh, congrats to the Little Misses!

heheheh, 'bride' eh, mum? heheheh

kalau I pun akan fikir itu bride jugak, wakakaka!

Ayu Safieza said...

Salam kak Lg..ni pun dari benua lain gak...will be 2 months in doha..wat thesis and berbakti ngan asben..:P

..mmm jeles lak ngan itu finggangggg kelengga..:)...muahahaha....

note:cute lak miss 7 tu...comey with her lost tooth....

MULAN said...

cute sungguh the little misses tu...!!! mummy pun..

afid said...

Kak Lg,
sy pon berangan nak ada set lego tapi sbb harganye tu kan..mak ai..mahe..ni dah jadi mak org pon berangan jgak, takpelah tumpang anak punye jelah nak main pon...hahhaha

Zaitun said...

Tahniah to The Little Misses.

Kak Zai masih simpan banyak mainan lego anak2.

~LIZA~ said...

congrats to both of them :)

ish! kalau la dpt pegi harry porter world in orlando tu mesti best kan? dah open for public already ye?

lemongrass said...

Shidah,
nangis diaorang nanti, dah lah some of their Legos beli dgn duit diaorang sendiri, hikhikhik..

Zarin,
Cantik kan Lego ni. Kita yg besar ni pun seronok tengok :-).

Halen,
memang lain muka dia tiba2 without the front tooth, hehehe

Shahlin,
nanti bila2 kalau we all cuti2 M'sia, boleh lah you tenung rambut and dagu dia puas2, hehehe

Katak Ayu,
I thought government school akan shut n lock the gate bila the bell rings so sape g dtg lambat tak boleh masuk sekolah? Dah tak buat mcm tu ye?
Nama anak2 I simple aje. Miss 11 is Alya and Miss 7 is Zahra :-). Tak kuasa I nak bagi nama panjang2, hahahaha.

Sooyaree,
Cik Aiyu nanati ingat the Lego pieces tu hard biscuits, hehehe. Mak Pak nak main Lego, kena tunggu Cik Aiyu tidur lah dulu, hahaha'

A~,
When they are good, memang senyap sunyi rumah diaorang main berdua dlm bilik. Occas dengar diaorang gelak2. But bila tgh mood tak betul, tak larat we all dengar!

Farra,
Itu gaya rambut tak sikat 1 hari, hehehe

Sarasofia,
Boleh aje. As long as dia tak telan masuk mulut ;-). hehehe

Dinas,
tu lah nya. I bayangkan invisibility cloak tu kaler hitam/brown. Tiba2 dia putih mcm tu, memang lah sebijik bride's veil kan, hehehe

Ayu,
Salam. Bestnya you dpt belajar sambil makan angin kat Doha :-). Lepas ni kat blog you asik tunjuk gambar jalan2 aje lah ye :-)

Mulan,
thank you :-)

Afid,
Memang harga dia mahal. Tu yg we all belikan diaorang utk hadiah birthdays aje, hehehe. Pastu, sikitnya lama diaorang kumpul pocket money nak beli the Harry Porter castle. So bila dah menang ni, lega diaorang tak payah kumpul duit lagi, hahaha

Kak Zai,
Kalau simpan, boleh bagi cucu lepas tu. Macam MIL saya lah, banyak toys hubby yg best2, dia simpan and now my girls dapat :-)

Liza,
tu lah, tak tau sape yg menang that grand prize. Definitely bukan we all, hehehe.
I tak tau dah bukak ke belum.