Wednesday, 24 November 2010

What a foolish Wednesday

I’m such a doofus!

I sekarang tengah giat membeli barang online (alah, baru 2-3 kali aje pun Smile). Last week I belilah ada satu barang which the company says will take 7-10 days to get here.  I pun ok lah lagi sebab I baru aje order hari Khamis lepas so obviously tak sampai lagi. And tadi, that site buat November sale so I pun beli lah a few more things. I pun bayar lah after making sure all the details are correct.

And then while I was at home tengah hari tadi trying to siapkan the panda suit, I terdengar lah bunyi a few trucks around. Dalam hati I kata, maybe it’s the thing that I ordered last week dah sampai. But when I looked outside, no truck whatsoever.

And then tetiba, I had this weird feeling that I’ve put down the wrong details on the delivery address. Kelam kabut I checked my account details on that site.

Ya Rabbi!!!!! Memang I’m such a mega doofus. I did put the wrong house number on my account. D’oh! D’oh! D’oh! D’oh! I tak tau lah kenapa, I letak number 8 instead of 5. Maybe sebab rumah yang we all beli kat Adelaide dulu was number 8, so tu yang I wasn’t thinking straight.

Terpaksalah tadi I menapak menebalkan muka pergi rumah jiran I yg nombor 8 tu untuk menagih simpati dari dia. Supaya dia tolong bagitau the delivery man when they come mana rumah I yang betul, hikhikhikhik….

Nasib baik lah the delivery requires my signature and they have my phone number. I’m really hoping I’ll get the stuff sooner or later instead of lost in limbo sebab diaorang tak dapat nak deliver ke I sebab ke doofus an I.

Dah nak masuk 3 bulan tinggal kat rumah ni pun still tak ingat lagi ka nombor rumah?

Hapa lah, ada jugak manusia macam I ni (sambil menghantukkan kepala ke dinding berkali2!).

22 comments:

Jamie said...

Harap-harap barang2 tu selamat sampai ke tangan u. Lepas ni mesti tak leh lupa no rumah sampai bila2 kan...hehehhehe

Mat Gebu said...

Erkk..alahh. tu belum beli rumah tepi sungai yang cantik tuu kannn..hehe..

Nanak said...

hahaha..gelak boleh kan? harap2 barang2 akak dpt diterima..ok, sila ingat no rumah lepas ni..=)

Sizuka said...

K.min, tuan rumah pun tak ingat nombor rumah? ish ish.. rugi betul I tak duduk kat rumah no. 8. kot2 kalau neighbour rumah no. 5 silap bagi address lagi, boleh I dapat barang free.. hahahaha..

ps : K.min beli barang kat which website?

blu4sky said...

sib baik bukan terletak add rumah lama if not lagi parah...

Fazlinil Irma said...

kak min, nanti lekat alamat rumah kat depan screen pc. senang ingat ;)

rainoserez said...

hikhikhik.. lawak.. lawak.. :))

ejaescobart said...

nak tumpang gelak.. hahaha... :))

Unaizah said...

Fuhh, nasib baik perasan salah bagi alamat. If not dok la tunggu and wonder why barang tak sampai-sampai. Worse if gi komplen kat company yg sell barang tu. Hope everything turns out well.

FairyLilly said...

LG,
Kesian ada....nak gelak pun ada.
Insya allah, nantilah sampailah barang tu ke tangan u.

Psst..website mana ni? Baccarat ke ?

lemongrass said...

jamie,
Kalau anak2 I tau yg I lupa nombor rumah, memang kena gelak abis, hahaha

Cik Mat,
Kalau beli rumah tepi sungai yg cantik tu, rasanya lagi lupa kot sbb otak pening asik ingat nak bayar hutang rumah yg berjuta2, hahahaha

Nanak,
I pun lepas ketuk kepala kat dinding berkali2, terus rasa nak gelak sbb feeling so foolish :-)

Shidah,
Hikhikhik...dah tua ni kan, makin banayk brain cells yang not working :-D.
I beli kat Catchoftheday.

Blu4sky,
I pun tak tau apasal lah I boleh tersilap letak nombor rumah tu, hehehe

Irma,
tampah kat dahi terus, sure gerenti ingat, hahahha ;-)

Raino,
Salah satu tanda dah tua, kahkahkah

Eja,
Jom kita gelak ramai2 :-D

Unaizah,
Tu lah, nasib baik tersedar sekejap tapi dah terlambat, hehehe

FairyLilly,
hehehehe... bukan webiste Baccarat sbb my hubby tak bagi beli barang2 dapur for the time being because takde tempat langsung nak letak.
I bought it at Catchoftheday.

Liasari said...

LG,
u can always send an email to the site notifying them the correct address. I pernah lah tak konfiden the shipment will go straight to my new hse add sbb rekod add dlm account slalunya pki old add. Lgpun new add tu mcm ceruk skit tmptnya ms i memula pindah. So what i did was send them an email asking them to give extra attention in tracing my shipment. Hahah suka susahkan org betul i ni. nasib smpi, the customer service was very nice and helpful. good luck to u.

Zaitun said...

Harap2 lg dapat barang2 tu.Lain kali bila buat order make sure disemak berkali2.

PUTUBAMBU said...

hahahhaa..!

biasaalah..sesekali jadi cemerkap ni kan..

putu pun kengkadang macam tu.. lagilah dah beranak ramai ni.. macam2 urat putus..kahkah

zeta said...

kalau tersilap hantar ke umah sy tu..sy simpan xmau bg dah..hahaha.. :p

Mamamya said...

t'senyum masa baca citer akak ni sbb lia pun penah juga m'alami situasi yg sama... ;) mmg huru hara jadinya....

JaSSNaNi said...

heheh... sebenanya same story cam jiran i.. that day tiba2 dia dtg umah i bagi salam.. rupanya sbb nak check kot2 barang dia dah sampai lom.. sbb katanya wife dia salah letak no umah.. and esoknya mmg sampai box dia ke rumah i.. terus kitorang antor gi rumah dia after received the goods.. boleh la berbakti skali skala pada jiran.. hehehe

Mother of Two said...

makin muda kak min...:)

Ayu said...

hahaha....sorry sbb t'gelak kak.ekceli kejadian mcm tu tak pelik sbb ada masa ayu pun leh lupa add umah.yela...kebykkan surat menyurat ayu prefer guna add opis.klu beli brg online pun ayu akn guna add opis sbb dah mmg sah2 le waktu siang kita ada kat opis kan except on weekend.klu ayu cuti/mc...staff kat opis still leh ambik bg pihak ayu.

klu guna add umah...buatnya masa brg tu smpai hb ayu shift pagi,sape nak terima bagi pihak kita.jiran2 seme keje.nnti dia bg kad srh tuntut brg kat post office.dah 1 keje lak kena pick up kat sana.tu yg kekdg leh lupa add umah sbb jrg sgt guna utk urusan pos2 ni.hb ayu pun dah pandai skrg ni,klu dia beli pape thru online,mesti guna add opis ayu.isk…

NenekPenne said...

its normal kot...
i tak ingat no. phone sendiri
no. rumah tak ingat
apartment i nama apa pun i tak ingat
hari tu nak isi borang apa entah, menggagau nak ingat, nasib baik terjumpa bil air dalam handbag...

nh.... said...

Salam,

Lepas ni tak ler takan lupa sapai bila no rumah tu...sebab da kena "hammer kepala" tu ...kah kah...

lemongrass said...

Lia,
This company takde personal service. I dah email diaorang but no answer. Hopefully, the delivery people know what to do and contact me lah kalau tak dpt deliver the product kan :-).

Kak Zai,
hehehe... Slalunya memang i semak tapi masa tu otak I fikir yg memang betul nombor rumah tu nombor 8, hehehe

Putu,
Setiap kali marah and geram kat anak, setiap tu 1 urat putus, manalah Mak nya makin hari tak makin pelupa, hahaha

Zeta,
hehehe...Nasib baik I tak tersilap hantar ke rumah you :-)

Lia,
Ingat I sorang aje yg absent minded ni :-)

Nani,
hahahaha...agaknya wife dia malu betul nak pergi rumah you sbb sure terasa silly sangat2 kan macma I :-)

Shiela,
Makin muda ni makin macam2 I terlupa nak ingat :-P

Ayu,
Tu lah susah nya kan. Orang kat nombor 8 tu pun hari2 kerja so dia pun memang takde kat rumah during the day. So, kalau ada orang dtg hantar barang, memang tak berjawab lah.

Net,
I ni kan, dah bertahun2 baru ingat nombor phone rumah. Nasib baik lah boleh carry the same number to the new house, tak payah nak susah payah ingat nombor lain, hehehe

nh,
Salam. Hehehehe... lepas ni memang takkan lupa sbb dah kena sindir dgn hubby, hahaha