Sunday, 14 November 2010

Au revoir, Bon voyage, till we meet again

Nenek and Atuk are going back to M’sia very early tomorrow morning after being here for 3 weeks. Nenek said she’s been missing her ayam, kucing, kebun, rumah and her own bed too much, hehehe. Dia kata kali ni 3 minggu terasa lama sebab The Little Misses were at school the whole day during the week so tu yang buatkan dia rasa bosan. Pastu bila malam, The Little Misses tidur awal so Nenek and Atuk takde kawan nak main and ajak bergurau senda. That’s how we feel everytime we all balik M’sia lepas 2 minggu duduk M’sia, hehehe. Sebab kat kampung The Little Misses pun takde kawan2 nak ajak bermain and I pulak missing my own bed and kitchen Smile.

But cucu2 Nenek and Atuk kat M’sia pulaknya dah asik tertanya2 bila Nenek and Atuk nak balik? How come lama sangat duduk kat Perth? Nenek and Atuk nak stay kat Perth ke? Diaorang tak nak balik M’sia balik ke? Hahahaha…

Takut jugak cucu2 Malaysia kalau Atuk n Nenek terlebih sayang kat cucu2 Perth, hikhikhik….

Nasib baik lah cucu2 Perth dah biasa sangat takde sedara mara around them kan so tak lah sejeles cucu2 M’sia Winking smile.

Tadi sebelum The Little Misses masuk tidur, I took some photos of them with Nenek and Atuk sebagai kenang kenangan. Adalah jugakkan rupa jawa my girls tu, hikhikhik.

IMG_6143

Actually ada banyak lagi gambar yang I nak upload especially gamabr kat Caversham semalam, tapi sebab dah malam and esok nak bangun pagi, esok2 aje lah ye I letak Smile.

But gambar our dinner malam ni still boleh I letak sbb dah laam tak tayang gambar dinner kan.

I takde mood masak dinner for the last few days so malam ni I cuma masak tuna pasta bake aje.

IMG_6134

IMG_6139

Tuna pasta bake letak breadcrumb, sliced tomato and cheese sikit on top of it sebelum dibakar. Then bakar sampai a bit brown and the cheese has melted.

18 comments:

blu4sky said...

bentuk muka miss 7 ikut nenek rupanye...
alahai sweetnye gambar.. i'm sure bila atuk and nenek dah balik kampung sure akan teringat-ingat kat cucu perth..

msmitchie said...

You look "sebijik" like your dad :-)

Hisyam said...

kak dh beso2 ni xbanjir ke klu time berpisah tu??hehe
p/s: a big fan of ur blog ^^

Nur Ede said...

Salam Min n family...

Nampak happy dan ceria nyer kedua2 puteri min tu.. di samping atuk n nenek... pasnie mesti rindu rinduan kan min...
Balik Malaysia nanti atuk ngan nenek speaking omputeh ler yer... hihihi gurau jew.. yer makcik,pakcik..smoga allah permudahkan segala urusan n slamat sampai ke kampung halaman.Salam dari saya buat seisi rumah...

Riha NCL said...

Kak Min, atuk dan nenek x kisah ke makan western food? kalau mak riha, dia x lalu makan makanan mcm tu...

sedih tak your parents dah balik malaysia?

akiratoriza said...

perasan sedih kan bila nak berpisah dgn org yang tersayang...

tak sabar nk tunggu gambar3 yg akan akak upload t...

Mat Gebu said...

Wahh besnyaa atok n nenek ada kat sana....

Shaofie said...

sedapnyerrr...
terliur nih..
hahahaha.. singgah-singgah.

Jamiel said...

Wah..
Nasib baik diorang makan le makan western..

TopsyTurvyMum said...

my mum lagi laaaa,,

baru satu hari duduk sini dah sibuk call my bro suruh tengok2 kan pokok2 dia..siap explain dgn cara siram sekali hahaha..
Mesti lepas ur parents balik, rasa sunyi sket...i 2-3 hari takde mood nak buat kerja rumah hehe

AuntieYan said...

Salam Min,

Alahai, suka tengok rambut Miss 7 tu...bergulung-gulung....both of them are so sweet!

Mother of Two said...

huhuhu sedihnya...dolu-dolu ibu mertuaku datang dubai pun bila nak balik rasa sungguh sunyi dan hening sekali...jgn sedih kak min hujung tahun nak balik mysiakan:)

ayang said...

Akak fotostat muka abah akak. Sebijik... Now turun ke anak lak.. Miss 7 sebijik muka daddy dia..

when the night light is off said...
This comment has been removed by the author.
JaJa'Z said...

yeah2..ur parent dah balik.,.nampak gayanya tak lama lagi dapat la we all menda yg u kirimkan tu..hehheh

lemongrass said...

Blu4sky,
Adalah jugak kan rupa jawa nya ;-). Bila diorang balik M'sia, ramai lagi cucu2 kat M'sia tu so busy dgn cucu M'sia pulak :-).

Msmitchie,
Memang betul tu, dari I kecik semua dah ckp yg I serupa mcm my Abah :-).

Hisyam,
Hehehe...dulu2 banjir lah jugak but bila dah lama duudk kat perantaun, dah immuned kot so sedih aje lah tp tak banjir :-).
Thanks ye for liking my blog :-).

Kak Ede,
Salam. nasib baik Mak Abah duduk sini 3 minggu aje, so masih tebal lah lagi lidah jawa diaorang, hahaha.
Alhamdulillah, diaorang dah sampai kampung and tengah berihat penat :-).

Riha,
I masak utk we all, Mak I masak lain utk diaorang berdua, hehehe. But kdg2 diaorang rasa jugak western food yg I masak tu :-).

Akira,
Bila duduk berjauhan ni, sekali sekala berjumpa orang jauh, memang akan rasa sedih sgt2 bila nak berpisah.

Cik Mat,
dah balik pun Atuk n Nenek sbb rindu kat kampung halaman, hehee

Shaofie,
Pasta bake biasa aje tu :-)

Jamiel,
diaorang tak makan sgt western food. Nasi kena ada jugak, dah lepas makan nasi, baru jamah sikit western food ni, hehehe

TTM,
muahahahaha.. Siap instruction tu yg tergelak. I dah siap spring cleaning hari ni sbb mata I tak larat tengok, hehehe.

Auntie Yan,
Salam. bergulung2 tu yg mahal kan ;-).

Shiela,
Hari ni memang rasa sunyi sikit rumah ni, tu yg I pasang radio kuat2, hehehe.
I tak balik M'sia lah tahun ni, tak tau bila next balik.

Ayang,
Like father, like daughter kan, hahaha....

Jaja,
kena tunggu next week, lepas raya haji ye!. Tunggu dgn sabar tau :-)

agas said...

salam akak, sy silent reader akak..cuma hr ni terajin nak komen..muka anak2 akak ni rupanya ada jawa sense tapi dlm mat saleh nye look..the jawa scene is still there.hehe..sy tgk gamba diorg ngan yr parent..miss 11 cam muka atok..n miss 6 mcm nenek..

lemongrass said...

Agas,
salam. Dah Mak diaorang pure jawa kan, so memang tak boleh lari lah dr ada muka jawa, hehehe.
Cuma bila campur2 mat saleh sikit tu yg kdg2 tak nampak sgt jawanya :-).