Friday, 12 November 2010

A Fair day

Petang tadi until malam, we went to a Multicultural Fair near our house. Jalan kaki 5 minit dah sampai which was good lah sebab bila Maghrib, boleh balik solat and then pergi balik, hehehe. We stayed lama2 sebab nak tengok all the entertainments from so many different cultures. Tapi takde any persembahan from M’sia. Maybe, next year lah ye I suruh The Little Misses persembahkan tarian lilin, wehehehe. Maulah kot, dengan pentas2 sekali terbakar kalau diaorang menari tarian lilin tu Open-mouthed smile.

We asked Atuk and Nenek to join us jalan2 ke fair tubut they didn’t stay long there.

I malas nak cerita panjang2, you all layan aje lah ye gambar2 that I took on the way to the fair and at the fair today.

IMG_5930

Meh kta berjalan2 sambil menyedut udara petang yang sungguh lah nyaman nya..

Gambar kat bawah ni pulak can be titled, ‘like father, like daughter’ or ‘bapa borek anak rintik’, hikhikhik…

IMG_5932

IMG_5933

Yang ini pulak menunjukkan yang The Other Half and I memang takkan boleh retire early sbb anak jadi pro golfer lah, hahahaha.  Memang takde langsung gaya2 nak mengikut jejak langkah Tiger Woods!

IMG_5940

IMG_5950

Agaknya Atuk cakap dalam hati, “Nasib baik lah cucu2 aku ni pandai. Kalau bergantung on golf nak cari makan, memang kebulur lah diaorang selamanya!

IMG_5945

Pastu, bila dah tak dapat merealisasikan angan2 nak jadi mak bapak pro golfer, we all suruh pulak The Little Misses try their luck at trampolining (manalah tau, kot2 boleh join Cirque Du Soleil, hehehe).

IMG_5956

IMG_5960

IMG_5958

Hmmm… Miss 11 dapat lah jugak tried buat sommersault on it. Miss 7 cuba banyak kali tapi hikhikhikhihk…… (maybe sebab perut dia ada sikit verat kot Smile).

I love this juggler, he made it looked so simple and easy to do.

IMG_5966

An aboriginal dance by the Noongar people.

IMG_5969

I ‘paksa’ The Other Half naik atas pentas to do the haka. He used to do it masa kat NZ so I suruh lah dia refresh his haka dance.

IMG_5992

IMG_5994

The highlight of the fair were the lion dance and the the fireworks display but I tak ambil gambar fireworks sbb tak bawak tripod. Kalau I pegang aje, memang akan blurry sgt2 lah.

Esok InsyaAllah nak pergi Caversham Park nak bawak Nenek and Atuk beramah mesra dengan kangaroo, koala, goats and wombat Smile.

15 comments:

JaJa'Z said...

wah, macam best jek tgk..patutnya masa ur hubby naik atas pentas tu..amik la video..bleh gak tgk ur hubby menari haka...

azieazah said...

Wahh bestnya dapat pegi tengok pesta budaya sebegitu, kan?

wow! I like to tengok the Haka Dance. Soooo cuteeee....!

Flower said...

Yg ni kat Langford tu ke? I ada ambik flyer kat supermarket tp lupa lak nak pergi.

ComeyBelako said...

uisk...memang gaya atlit sunggoh si miss7 nih.

MamaFaMi said...

Bestnya atok dan nenek dapat makan angin ke sana.... if only i had the chance to go there.. kan ke best! Tak pe la ma, keep dreaming!

Miz CanisTaL said...

ee.. bestnya.. :)

kucingorengemok said...

pressure... pressure the little missies, kena masuk sarkis la pulak! kih kih.

ayang said...

Takut je ayg tgk Miss 7 lompat "like father like daughter" tu.. Takut tak lepas.. hahaha. Suka sgt gambar tu.. sebijik aksi abah dia.. dekat kameraman, ayg bagi 5 bintang..
Tgkkan atuk & nenek - jawa look, sapa sangka cucu - mat salleh look.. Hilang terus kejawaan look tu..Cam tak caya je, tapi best eeh kalau dapat gini...best sangat...

Unaizah said...

The fair looks and sounds fun. Yang bestnya dekat dgn rumah pulak tu.

Aida Rezuan said...

LG,
La isk.. ingatkan ada la jugak kelibat LG menari haka tuh :D

j.u.l.i.e said...

hahaha...like father like daughter lah. Mmg terbukti miss 7 tu anak bapak...hehe,dah la muka sebijik sama dgn ayah dia,perangai pun sama...hehehe...seronok i baca entry u yg ni...

blu4sky said...

sama..memang sama...tinggal lagi kaki miss 7 x cukup panjang..hehehe..

lemongrass said...

Jaja,
tu lah susahnya bila mengusung DSLR aje, my DSLR xde video function so cuma boleh amik gambar aje lah, hehehe.

Kak Azie,
I paling suka klu team NZ rugby the AllBlacks buat haka, teramatlah cutenya! hehehe

Nora,
Ha'ah, next year klu u ingat, boleh lah singgah rumah I lepas tu, hehehe.

CB,
Miss 7 tu suka anything sporty tp badan maintain 'comel', hehehe

Mama,
skrg ni kan AirAsia slalu buat promotion ke Perth :-)

Miz Canistal,
best sekali sekala pergi multicultural fair ni :-)

KOG,
Bila lagi kan diaorang nak start earning money for us! hahaha

Ayang,
Atuk, Nenek n Mummy jawa look abis tp bila ke cucu, sorang muka cina and sorang muka arab :-).
Miss 7 tu suka buat benda2 mcm tu, kdg2 I pun seriau jugak tengok :-).

Unaizah,
tu yg paling best, sbb tak payah susah payah cari parking :-)

Aida,
Kalau I menari haka, ada yg golek2 gelak kat pentas tu nanti, hehehe

Julie,
Miss 7 tu, apa yg bapak dia buat, dia ingat dia boleh buat lah, tu yg dia pun turut sama melompat :-).

Blu4sky,
hehehehe...tu yg ken lompat kuat sikit sbb kaki tak cukup panjang :-)

Cikmin said...

Dear...bila your family datang ni?wah...sopin2... :) best kan..mesti banyak ole2 dari mesia...

SJB AKA SUE J-B. said...

looks everybody had fun :).