Thursday, 1 July 2010

Mari Menganyam sesi kedua

Muahahahahahahahaha, wakakakakkakakaka….. Adeh, sakit perut gelak baca komen2 awak2 semua kat N3 sebelum ni.

Cik Mat,

Kalau 5 juta dollars memang dah lama I pitam bangun balik, pitam pastu bangun balik, pastu sambung pitam bangun balik sebab memang dah sahih yang Mak n Pak mentua kesayangan I itu baru menang lottery! Kaya haku!!!!!! Pastu kan, mau lah I terus bungkus kain baju terus pindah balik duk dekat2 dengan depa sebab memang dah ternyata yang diaorang sayang banget dengan I kan! Kahkahkahkah…..

Melatie, Kak Ain, Nadia, E-Na, Sue, Ajzie, Jassnani, Kaklong, Hannah, Kak Acik, Putubambu, NenekPenne, Engku, Wanrazihan & Zulela,

Berpinar2 biji mata I tengok jumlah dari 1 ribu dollars ke 40 000 dollars, hehehe. Kalau dapat banyak macam tu, rasanya tak kot sampai bungkus kain baju balik pindah duk dekat dengan diaorang. Tapi adalah kot kitaorang terus cari tambang termurah nak pergi melawat Mak n Pak mentua pujaan hati I tu tang2 tu jugak! hikhikhik. Pastu sanggup I bertungkus lumus kat dapur tak keluar2 untuk membuat segala juadah ala2 Master Chef yang diminta diaorang yang agak cerewet itu. Walaupun kena masuk dapur dari pagi hingga ke malam, akan ku lakukan dengan hati yang ceria saje, wehehehehe…

Shidah, Fara & Jiejah,

Kalau dapat ratus2 dollars, dapat lah I beli beg Guess ke, beg Chanel ke, beg LV ke, sepasang lagi boots ke. Pastu kan, boleh lah I kongsi dengan Mak mentua I kan, manalah tau dia pun terberkenan kat handbag baru I yang I beli pakai duit diaorang tu. Tapi, lama lagi kot I nak cari tambang murah nak gi jumpa diaorang kat Adelaide tu, hahahaha….

Afid, Noir, thegirlwithnoblog, TTM, CikSom, KOG, bne & MumQisss,

Uwahhhhh….. sampai hati you all rasa betapa lah Mak n Pak mentua I tu kan teramatlah tidak sayang nya kat I sebab bagi I gift kad yang begitu rendah nilainya. Acah aje, Wakahkahkahkahkah…..

Tapi sebelum I tayang gambar hadiah misteri itu kan, kenalah I buat disclaimer sikit sebelum orang caci maki or kutuk2 I.

I ni memang bukan mata duitan, siapa yang kenal I betul2, memang akan setuju dengan kenyataan ini. Siapa tak suka duit lebih kan, kalau dapat rezeki lebih, Alhamdulillah I panjatkan kesyukuran. Kalau tak dapat rezeki lebih pun still bersyukur sangat2 sebab tak papa kedana and ada tempat berteduh and makan yang cukup.

Kesian you all suspens aje lebih2…… meh kita tengok berapa harga anak menantu hantu kesayangan, tiada tolok banding, mereka ini, hikhikhik….

                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *

                                                    scroll lagi……..
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *
                                                            *

                          Adeh, penat weh menekan butang asterisk tu. scroll lah sendiri ye……….


                                                                  
                                                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Percaya tak ini hadiah yang I dapat?

IMG_3882

Sumpah you, tak tipu!

Mula2 we all tengok kad tu, tak terperasan titik noktah di tengah2 tu, tu yang terus toleh sekali lagi. Pastu bila tengok kesahihan titik noktah itu, terus terkejut sekejap. Bukan terkejut sebab marah atau frust menonggeng tapi sebab amused. Laki I tu pun tersangatlah amused nya.

Anak dara I yang umur sebelas taun tu pun kata, “eh, kawan I bagi sama amount lah kat gift kad yang I dapat untuk besday I haritu.” (kawan dia yang cuma satu kelas dengan dia, bukan ada talian apa2 dengan dia, hehehe)

You rasa kan, patut tak I dgn Laki I tu rasa amused dan heran? Heheheheehehe…..

I cakap kat Laki I tu, “agaknya kan Mak Pak U tak tau kot yang I ni dah nak masuk 40 tahun ni. Agaknya diaorang ingat I ni masih si manis 25 kot?

I tau yang Mak Mentua I tu pernah sambut besday kawan dia yang ke 40 beberapa taun lalu secara besar besaran, besar gak lah hadiah yang dia bagi. Baru kawan aje, belum menantu hantu!

I malas nak pikir lebih2. Bersyukur sangat2 yang dia ingat jugak kat I dan bersusah payah cari kad untuk I sempena besday I ni kan. I wasn’t expecting anything from them anyway so whatever I got, is a bonus to me.

Tapi Laki I tu lah yang terasa sikit… Agaknya dia kecik hati kot sebab Mak Pak dia nampak macam kedekut sangat dengan satu2nya menantu pompuan ni. Boleh habiskan ribu2 untuk hobi berbasikal dia tapi cuma mampu keluarkan banyak itu untuk I, hehehehehe…..

Takpelah kan, lepas ni I boleh lah kikis Laki I tu lebih sikit. Mintak apa aje sure dia akan turutkan sebab dia kesian kat I dapat Mentua lain macam sikit, hahahahahahaha….

I ingat nak guna duit tu untuk menyumbang ke arah perfume yang I nak beli. Ye lah kan, kalau beli benda yang sweet dengan duit yang dia bagi, hopefully, mereka pun akan jadi sweet lah dengan I, hikhikhikhik…..

Dilema sekarang ni, perfume apa yang I nak beli ye?

71 comments:

ain said...

eerkkk....tak tau nak komen apa ek. apa2 pun, Alhamdulillah, rezeki gak tu. kenalah terima. Sekurang2nya depa ingat gak kat min.

psst...pas ni kecek lebih2 ngan ur other half. mesti dpt punya lah!!

ejaescobart said...

aisey.. terlambat plak nak teka gift card akak tu dah kuar jawapan dia...

tapi kan 25.00 macam tak patut jugak laa kan.. tapi x pe laa kak dah banyak tu je rezeki akak.. syukur alhamdulillah.. dan akak pun x expect apa2 dari dorang so x la frust sgt kan? (i guess)

anyway, hepi besday 2 u.. semoga berbahagia selalu dan dilimpahi rahmat dari yang ESA.. aminnn..

Ai Adachi said...

xpe2
akak beli something special dgn 25 dollar tuh.rezeki kak,jgn tolak.

JaJa'Z said...

kak min..nampak gayanya tekaan jaja kat entri semalam mengena la..jaja teka nilainya sikit...

agak terkejut jugak la jaja tengok..tak tau nak komen apa..takpe lah kak..kita pk positive jek..okeh..smileeeee

FairyLilly said...

LG,
agaknya titik tu tersilap position tuh...Depa tak perasan kot. Takpun, kalau perasan pun depa malas nak erase hahahha...takut spoilt the card ;))

Psst..perfume Kenzo best gak, tu pun kalau u suka bau ala2 vanila

Mat Gebu said...

Beli barang baking pun lepas jugak tuu...kalau lah number without "dot" tu kann..bessnyaaa..2500!!, woww makcik kayooo!!!...hehe

indahhouse said...

salam kak LG,
Takpela kak. jangan sedey, tau. mungkin mertua kak LG tengah simpan harta kot tuk the other half. jadi dia tak tunjuk skarang. :D.

mamacomel said...

salam,

syukur aje le...rezeki hanya banyak tu..tukar ke rm ok le..

can i suggest a thing, beli kotak gambar (light box) so u boleh tayang lagi ur delicious cooking...big fm in law u terliug,,,muahhh

lemongrass said...

Kak Ain,
tu lah kan, terkedu sekejap, hikhikhik... Tapi memang bersyukur sgt2 dah sbb ingat jugak diaorang kat I ni.
Psst...sessi kikis mengikis sedang giat berjalan, hahahah

Eja,
tu lah, sebab tak expect apa2 tu yg I tak frust langsung. Tapi tergamam jugak lah esp my hubby, hehehe

Ai,
memang betul, rezeki you, dapat gak I guna utk beli perfume kan, hehehe...

Jaja,
hahahaha...I kan bila part2 mentua ni, memang sentiasa positif aje sbb dah tak larat nak layan :-)

Fairy,
my hubby suruh I check kat Coles betul ke $25 or $2500, tak kuasa I nak kena gelak nanti, hahaha.
My hubby suruh I cari vanilla n spices perfume, Kenzo ye? Nanti I cari tp kan.... sure harga dia lebih sgt2 dr $25 kan! hahaha

Cik Mat,
I kena cari barang baking yg besar2 lah kan, so konon2nya mahal gilers kan, hahahaha

K.Nor said...

min, kut2 dia org tersilap letak titik tu kut, dia org nak letak koma selepas angka 2 tu.. so jd la 2,500 hehehe..agaknya lepas ni min kena belikan spec utk PIL tu :) hehe apa pun welcome to the club ya.. :)

lemongrass said...

Indah,
Alangkah bestnya kan klu diaorang tgh simpan harta utk we all. Tapi my PIL ni bukan jenis yg mcm tu, hikhikhik.....

Mamacomel,
salam. Memang bersyukur dpt $25 tu sbb I pun tak expect anything from them, hehehe. So, kira bonus lah kan :-).
Bolehlah I buat beli lighting kan utk lightbox I :-)

lemongrass said...

K.Nor,
I only wish kan, noktah tu tersilap tempat, hahahaha. Kaya I you!

Ajzie said...

Adehhhhhhhhhh... kelakar pun ada seram pun ada.. kira kira ala ala kelakar seram ..hehehehe

Takper la 25dollar pun.. 25dollar la kan.. janji dia ingat lah jugak kan your special day kan. so sweet tuh. Nak beli parfum? Erhmmm 25dollar Issey Miyake dapat tak? or Mircale or Trésor ker? bau manis2 tuh..

jana said...

Mynn
termenung kejap zana tengok amaunnya sebegitu,agaknya kalau dia bagi kat cucunya yang dua orang tu amaunya pun pasti akan lebih dari itu.Hmmm I know mynn walaupun you buat lawak je mengenainya,deep deep dalam hati tak siapa yang tahukan.Cuma tukarkan je dengan rasa kesyukuran sekurang-kurangnya mynn dapat anaknya yang baik hati dan penyayang itu.Selamat Hari Jadi in advance Mynn.

somuffins said...

LG
I mampu senyom aje .. but I sker juga you sound very positive there. Kita kan ketam kan?? Masak apa pun sodap, hehe.

blu4sky said...

LG, bley convert ke RM ker rupiah tak..dapat byk sket..
xpelah sikit pun rezeki juga kan..

JaJa'Z said...

$25 sama dengan brapa RM ek? lembat sket bab currency ni..

belogpizet said...

dasat jugak mak pak mentua akak yer...

Dinas Aldi said...

mulanya daku terkedu melihatnya tp xpa, think positive! $25 is better than nothing, duit jugak tuh! go & spend it, girl! habiskan setiap dolar ostrolia ituh!

lemongrass said...

Ajzie,
nasib baik we all duk jauh dr diaorang kan, kalau tak, lagilah seram nya dr kelakar, hahahaha
Rasanya dpt kot 1/4 bottle parfum essei miyaki ;-)

Zana,
Mak n Pak mertua I ni lain sikit perangai dia. Kadang2 diaorang bagi hadiah yg betul2 murah utk cucu2 diaorang yg hanya 2 itu. Tapi kdg2 boleh pulak bagi hadiah mahal, tu yg pelik sikit.
Kat I, memang lagi lah peliknya tp memang bersyukur yg hubby takde perangai mcm tu :-)

Cik Som,
yg sedihnya kan, MIL pun ketam! hahahahaha..... (mesti dia tu ketam mutant kot!)

blu4sky,
kalau convert ke rupiah, jadi jutawan tak I? hehehe

Jaja,
cuma RM75 aje, hahahaha

pizet,
tu yg I malas nak layan, hehehe

lemongrass said...

Dinas,
nasib baiklah masih boleh beli a few things with that $25 kan, hikhikhik.....

dangarumbia said...

Aderk !

Kita dah lama baca blog ni senyap-senyap, tapi kali ni sampai terbatuk-batuk tengok gift card tu... ekekeke....

dR Hannah said...

i am amusedd too. and tersenyum kambing sorang2!!! xjadi mengantuk. LOL. tah2 ade big surprise

takpe, 25aud boleh beli set pyrex 8 pieces yg sy baru beli kat target harge die 18.88aud je. kekkekekekekeee~

Flower said...

Ala kesiannya, tp at the same time syukur alhamdulillah dpt gak giftcards. I tak pernah dpt apa2 dari mertua sbb mertua I dah tak de pun. Kalau dpt pun I selalu dpt dari Myer, tu pun sbb I selalu shopping kat sana. Jgn risau, mana tau satu hari nanti dia kirim gold nugget dari SA. SA ada gold mine kan. Kalau tak pun you kasi frame giftcard tu buat tanda ingatan. One a serious note, kedekut gak inlaw you tu ye. Kalau I lah, sebak gak lah dada kalau dpt yg mcm ni dari mertua. Bukan sbb mata duitan, tp sedih bila kita fikirkan betapa besarlah harga diri ni sbg menantu dia. =(

lemongrass said...

Dangarumbia,
terbatuk2 sebab amount nya yg tersangat lah tinggi nya ye? hahahaha

Hannah,
Kalau I beli set Pyrex tu, best jugak kan sbb everytime I guna, mesti teringat kat diaorang yg baik hati tu kan :-).

Nora,
Kalau you dpt apa2 fr your PIL, I yg seram jadinya. Terus mcm cerita Twilight Zone, hahahaha...
But like you said, sebak dada bukan sbb mata duitan tp sebak mcm tak dihargai langsung kan. My hubby pun terasa sbb tu lah, bini dia mcm not worthy sgt2. Padahal I jaga anak dia dah 15 tahun, hehehehe....

Zaitun said...

Takpelah bersyukur aje,harap2 suatu hari nanti mereka akan berubah.

~Am said...

lawakla!

NenekPenne said...

i ingatkan bila u kata dia sanggup berbelanja 10 ribu untuk bike, i ingat surelah dia kasi u bykkkkk gitu amountnya...

well oklah i cakap terus terang la kan.. kalau i, huh kedekut betul, gini kasi?? nak beli apa?? tu kira version jahat laa kan..

mcm mil i laa, bagi i jubah tapi dia dah pakai dulu jubah tu.. sebab apa i tau dia dah pakai, sebab ada kesan liquid foundation tumpah kat jubah tu and satu lagi kesan bedak kat bahagian leher jubah... tak senonoh kan???

tapi nak version baik...oklah at least ingat jugak nak belikan something untuk diri ini dari mekah

aihhh mcm2.

Rima said...

Kwang Kwang Kwang.. didnt wanna teka cos thats what i teka.. cuma i thought its gonna be $40 cos sama dgn umur u... anyway minus point for them fm ur hb perspective view.. plus point for u.. moga moga he will get u a super wonderful gift for ur bday.. ni lah di katakan.. ade hikmah disebalik gift card muahahaha

Azita Zain said...

tersenyum simpul melihatnya! apa2 pun terima kasih utk MIL min sbb bg gift card tu. bukan senang nk dpt amount tu... nak dptkan 5sen pun susah!!! alhamdulillah...

alinac lover said...

nnti da bli perfume meh tunjuk jgk ek.. heheh

yus5478 said...

br aje nak teka.... hehe... ketinggalan sungguh... speechless tgk amount tu, tp xpelah... rezeki u pada family bahagia yg u ada skrg... yg penting hubby u syg... ada anak2 yg comel... kan... hidup mesti positif!! :-D

*adie* said...

kak LG, kita serupa jer... menantu hantu di mata MIL... muahaha...

anyway, hepi bestday kak LG! life begins at 40 kan... so, live yr life to the fullest!

Aida Rezuan said...

LG,

Alahai.. tak sempat masuk peraduan meneka dalam previous entry (kes problem access blogspot).

Hmm nak gelak macam LG gelak, buleh? Huhu! Nak buek camno kan.. dah gitu. Apa2 pon, saya respect and admire LG because you just laugh it off. *Tabek spring*

Btw, Happy 40th Birthday! (saya terlepas entry birthday ke? ke blum lagik nih? )

b i n t a n g said...

wah. terkejut. ngeh2.
tapi akak kira beruntungla sebab hubby akak memahami :).
nasib baik bukan dapat hubby yg ikut telunjuk parent.
alhamdulillah :)

an15 said...

Kak LG, terus drive g Hay St/Barrack St and masuk all the designer boutique tu.

afid said...

diorang sialap tulis kot kak LG, agaknya nak bagi lebih tapi tertitik plak kat tengah2 tu..hu3

THO tak tanya pape ke tulis full BM ni. mesti dia rasa something kan..he3

Happy Birthday..semoga panjang umo murah rezeki.:B

TopsyTurvyMum said...

aisehhh..i teka salah!
i tot myer gift card paling rendah $50..ada lagi rendah rupanyaa ekekeke!

masaklemakrebung said...

toys sale dah lepas ye.. kalau atk boleh beli toy.. wat peluk2 kan... tu kira tanda dekat di hati lah tu... :)

Sally said...

ahah..nak tergelak baca,tak pa la LG at least dia ada bagi juga sesuatu kat you..rather than my sister punya MIL never give anything to her since dia kahwin more than 15 tahun rasanya..tapi my sister always bagi hadiah yang mahal-mahal for her MIL..

ayang said...

Sepatutnya akak berbangga apa, mak pak mertua ingat tu. Kirim dari jauh lagi... amount tak penting,ingatan tu yg mahal esp to menantu "hantu".. heheehee.
Duit tu beli perfume perisa pisang.. hehehehe.. mkn nasi lemak satu bdn bau pisang.. kuang kuang kuang..

Jiejah @ Iza said...

ekekekekke ok la tu , convert pada RM byk gak tuh .. lepas kot nak beli perfume avon wakakakkaa

Along Zakaria said...

LG..happy advance besday! Anggaplah, mak mentua u tu terlupa nak letak zero. Maklumlah dah tua..hahaha

kucingorengemok said...

hahahhaa, that's the amount u're willing to let the kids spend on TOYS! (syukur alhamdulillah) hihihih, sambung gelak lagi

Aliza said...

salam kak...

honestly, i read ur blog daily and skali2 ajer drop comnment. but this time, nak kena bgtau la jugak ~ mujur tak baca sambil minum kalau tidak, mandi free PC opis ku ini!!! LOL LOL LOL

takper, take everything positive. besides, it's really the thought that counts kan ;-p

take care and Happy Birthday!
(wish dulu sbb nanti sure terlepas)

PUTUBAMBU said...

wakakaak..!! tak tahan gelak ni..

syukur tu mmg le syukur kan.. tapi being the only menantu takkan le kasi byk tu je kan?

i pun mula2 ingat dot tu tersalah tempat..hahahahaha....

betul kata KOG.. duit tu habih kat toy je nanti..


ape2pun..doakan kami2 sekalian tuk awak lagi afdal rasanya... aminn..!

semoga gembira selalu ye..!

Kniedaz said...

diorang tersilap kot..ingat besday si misses time tulis amount..huhu..takpela..beli je apa yg ble dapat ngan amaun tu..tak cukup mintak je kat TOH hehe

kaklong said...

xpela LG...tu jer rezeki dr MIL yg Tuhan nak bagi ..terimalah seadanya....kalo i pon bingit jugak sey ...tp xpela ...i think after this ur hubby will spend more money on u...percayalah ....hahahahah...setiap yg berlaku tu ade hikmahnye

kaklong said...

xpela LG...tu jer rezeki dr MIL yg Tuhan nak bagi ..terimalah seadanya....kalo i pon bingit jugak sey ...tp xpela ...i think after this ur hubby will spend more money on u...percayalah ....hahahahah...setiap yg berlaku tu ade hikmahnye

dila~noor said...

aduhai sis..kalau i pun terase sedihnye..sbb diorg berdua jns big spender jgk..but when it comes to anak menantu sendiri agk berkire di sini..huhuh

agaknye sambil die tulis amount smbil die laki bini dok gelak..ish2..i pikir jahat je ni =)

nujie said...

kak LG,
first time komen..sedihnya kalau sy jd akk..bukan lah kita ni mata duitan kan,,tapi..entah lah..mmg gini kut nasib menantu 'bukan intan terpilih'
sabar ajo lah.. :)

EmmA_FamE_amE said...

Firstme sy komen kat blog kak LG..
sy rasa takut pla khwin..takut jd ada mentua yg x brapa leh tima kte kn..huhu

My Life My World said...

Ala ... frust nyer tak berjaya tekaan I. Tapi kan kalau U buat koma kat titit tu boleh tak, lepas tu U tambah lah angka kosong kat belakang dia. Agak agak lepas tak ... wehehehehe

Tapi at least, ingat gak mertua u kat birthday u tu. Syukur jugak lah kan :)

kak tyea said...

Salam,kak...lama menyepi..hehe..akak bday yer? Ya Allah..so sorry tp nak wish gak hpy bltd bday tuk akak.moga panjang umur, murah rezeki, sihat selalu...tp pasal hadiah tu, saya terus ketawa..kesian akak..hihi..tapi apa boleh buat, duit orang kan..hihi...

Yat Maria said...

Happy birthday dear...takperlah..25 bucks is better than zilch kan..kan..boleh beli telur & tepong wat cake ok ka :)

lemongrass said...

Kak Zai,
Alhamdulillah, diaorang ingat jugak kat I ni kan :-)

Am,
kelakar kan bila fikir kan, hehehe

NenekPenne,
I ni kiranya tak sepenting the bike lah, hahaha. Harga lampu bike pun lagi mahal dr gift kad tu! :-D.
Sian nya you, awat lah your MIL tu tak basuh dulu jubah tu instead of terus bagi.

Rima,
hikhikhik....begitulah nasib2 kita yg di anak tiri kan oleh MIL kan :-). Nasib baik lah hubby I dah sayang kat I, so memang akan I kikis dia sikit sikit until tahun depan, hahahha......

Kak Ita,
I kena call dia bila besday I nanti untuk ucap terima kasih sgt2 utk kad & gift kad tu dgn senyuman manis terukir di hati, hehehe

Ain,
boleh aje, best jugak kdg2 nak menunjuk ni ye, hehehe

Yus,
Alhamdulillah lah kan hubby I pun memahami the situation so adalah jugak tempat I nak bergelak sama tengok the amount, hehehe

Othman Juliana said...

sis, baru dapat komen. terkesima kejap tengak amount tu~ cuak gak nih nak kawen! ngueh3x.

**idea beli perfume ok gak-bleh berwangi2!! yeah!! oh, happy belated birthday sis! sori lambat-tengah 'bersilat' dengan masalah bertimpa2!! huhu~

lemongrass said...

Adie,
Bila lah agaknya kita nak jadi menantu mithali di mata MIL ye? hehehe.
Thank for the wish :-).

Aida,
belum lepas lagi, I masih sweet 39! hahahaha.
I guess sbb dah lama tau perangai diaorang kan so tu yg boleh laugh it off :-).

Bintang,
my hubby pun dah tau sgt perangai parents dia so tu yg dia sgt2 memahami perasaan I, hehehe..

An,
$25 bukan $2500, nak beli their paper bags pun tak cukup agaknya, hahaha ;-).

Afid,
My hubby yg suruh I tulis tp dia bagi rules kata mesti dlm BM rojak and jgn lebih2 menganyam, hahaha.
Thanks for the wish ye :-).

TTM,
muahahaha.....apalah you ni, nampak sgt high class nya ;-). I pernah dpt gift kad Myer $50 fr a friend sbb I did s'thing for her. Friend pun bagi $50 kan! hehehe

Masaklemakrebung,
Toy sale tgh rancak lagi ni. Tapi kalau I buat beli toy kang, lagi lah MIL ingat I dah kureng sikit, hehehe

Sally,
tu lah kan, at least dia ingat jugak kat I yg hantu ni, hahaha. Sian kat your sister, sabar aje lah kan, banyak pahala bersabar ni :-).

Ayang,
Actually memang I'm grateful yg diaorang ingat kat I lagi walaupun tak mesra kan :-).
Beli aje esen pisang, pastu calit kat tangan, hahaha

Jiejah,
perfume Avon berapa ringgit? Ada kurang dr RM75 ke? hehehe

Along Zack,
Hahahaha...kalaulah dia terlupa letak zero, alangkah bahagia nya I :-D

KOG,
tu lah kan, kira sama taraf lah dgn my kids :-P, hahahahaha

Aliza,
Salam. Sekali sekala mandi PC tu, apalah salahnya kan, hahaha.
I pun setiap kali tengok the kad, mesti senyum, so kiranya bagus lah kan dpt kad sikit ni sbb boleh buat I murah senyum, hahaha....
Thanks for the wish ye.

Putubambu,
tu yg masa first time we all tengok, ingat salah letak dot tu, hikhikhik... Perasan betul I ni konon2 menantu kesayangan, hahahaha.
Aminnnn for the doa :-)

Kniedaz,
agaknya lah kan tp nya kan birthdays anak2 I sorang dah lepas n sorang lagi lama lagi, hahaha...

lemongrass said...
This comment has been removed by the author.
lemongrass said...

KakLong,
My hubby skrg ni cuma boleh agree aje lah kalau I nak overspend, thanks to his parents! hehehe ;-).

Dila,
tu lah yg we all ni a bit amused, memang big spender tp dgn we all aje yg kdg2 a bit kedekut, hehehe

Nujie,
Nasib baik lah kan anak dia anggap I mcm intan terpilih so kalau parents in law tak anggap I intan terpilih, tak lah sedih sgt2, hehehe....

Emma,
ramai lagi mertua yg sgt2 baik hati out there and ramai jugak mertua yg sgt2 tak best. I punya ni kira ok lah, tak kacau we all sgt, hehehe....

Kak Acik,
jauh panggang dr api! Pandai aje letak komma and tambah 0 kat belakang, hahahahaha....

Tyea,
salam. Birthday I next week, belum terlepas lagi but thanks anyway for the wish ye.
Dia sayang duit dia kan, so kira lucky lah jugak I dpt $25 tu, heehehe

Yat,
thanks for the wish. Boleh I beli baking pan yg biasa2 tu. Pastu duit lebih I guna beli tepung, telur n butter untuk buat birthday kek I kan, hahaha

Juliana,
thanks for the wish tapi belum belated lagi, this coming Monday :-).
InsyaAllah, you akan dpt MIl yg sgt2 baik hati, hehehe

HomeKreation said...

Hi LG. Dah besday ke belum. Anyway Happy Birthday dari Along. Along teka they all ni saja nak saspen you je kot. Tengok2 nanti they all kasi adiah real nanti...tapi kalau takda juga, jgn amik hati... sekurang2nya dia ingat juga date bday you tu.

Jamie said...

sungguh terkasima... nak beli cake tier pun tak lepas...hahahha..sabar jelah... doa je agar diaorg berubah satu hari nanti.
asalkan diaorg tak kacau family akak sgt takpe dah kan...
macam mana pun akak masih TOH and little misses yg cute itu....abaikan saja MIL tu..hahahhaha

SJB said...

Hahaha 25 dollar jer? ingat kan $500 gitu heheh. Tak apa bersyukur lah kan?.

melatie said...

Dah la lambat beri komen, walaubagaimana pun, i tak dapat aku bayangkan....sanggup your FIL & MIL beri U AUD25.00. Bersyukurlah, mereka masih ada di dunia ni..

I am sorry LG..sedey la

lemongrass said...

AlongRoz,
Birthday I Monday ni so still sweet 39 lagi ;-). Thank you so much for the wish ye.
Kalau diaorang buat surprise for me, memang akan terkejut sgt2 lah I :-).

Jamie,
Tu sbb we all pindah Perth ni so tak duk dekat2 dgn diaorang, hehehe. Dulu lagi siksa but now dah jauh, lega lah sikit :-).
Cake tier yg murah, dapat lah kot, hahahaha....

SJB,
I thought the dot takde so jadi $2500. But unfortunately, ada dot in between :-(, hehehe

Melatie,
For me, more hairan than sedih bila dpt $25 tu sbb dah tau perangai diaorang. Kalau I fikir lama2, sedih jugak lah so tu yang I dah malas nak fikir, hehehehehe

knv said...

ya allah kakkkk!!! sadis betul gift card tu. saja je kot nak uji akak. mana tau depa tengok akak rilekkk aje tak ngamuk2 nanti depa bagi aud2.5k pulak hahahhaha..!

apa2pun no worries la kak. kak LG kan cool sokmo hihihihi :P

thegirlwithnoblog said...

fullamak..sy teka $10!sikiiittt lg tu kak LG.miahaha;)

balik msia nnt baru akak guna la.baru terasa sket kebesaran nilainya kan?kekeke

lemongrass said...

knv,
wahhh, best nya lah klu dpt 2.5K, terus I beli mcm2! Tapi apakan daya, berangan aje lah kita ye, hehehe

thegirlwithnoblog,
Kalau diaorang bagi I $10, memang lah saje je cari pasal kan, hahahaha.....

NiezaMan said...

salam Min..
Hepi b'day utk u...
hmm...heran..mmg heran gift tu..
x pe lah Min..terima lah seadanya walaupon sedih gak kan..

Mama Eimanzz said...

erm... speechless

estee lauder terbaik dari ladang

qasih ana said...

Askom akk

anna br nk khatam baca blog akk..anna plng suka part kebun akk au sonok sngt lawa n erm jimat duit blja uma kn huu...tp part nie y buat anna nk bg cdng dgn duit 2 akk bli kn baja tuk kebun akk jer mn au nnt subur la hbgn akk n MIL akk...

Nasib ktr smer la akk huuu bukan menantu pilihan MIL