Thursday, 8 July 2010

From Perth to Monkey Mia III

Since tak jumpa any dolphins nor dugongs nor sharks masa naik cruise boat tadi, we might go to Monkey Mia again esok pagi2 buat to see the wild dolphins being hand fed by the rangers. But the feeding time is only in the morning and tak tentu masa pulak tu so tu yang kena pergi pagi2. Kiranya bangun tidur, tukar baju terus pergi lah. Dolphins tu tak kisah kan we all mandi ke tak, hahaha.

And since tak dapat ambik gambar all the wide sea creatures tadi, we all ambk gambar each other aje tadi on the cat, hehehehe. It was freezing cold on the catamaran out in deep sea with the wind blowing and the so much cloud cover as well. Nasib baik lah our noses tak kena frostbite aje, hehehehe.

IMG_4079

Miss 11 helping the catamaran crew with the sail :-).

IMG_4088

IMG_4104

Ada net kat tengah2 tu and you can sit on it, lie on it, walk on it to watch the sea flows pass under the boat. The yellow jacket tu provided by the crew so tu yg besar gilers, hehehe.

IMG_4111

Berposing sesama sendiri since tak boleh nak berposing with the animals kan :-).

And then, after maghrib and dinner tadi, we went out again to the jetty to fish. Miss 11 lah yang tiba2 kemaruk nak fish again but this time The Other half yg caught 2 fish but not big enough to keep, hehehe…

DSCF8086

DSCF8091

Penat weh menunggu ikan2 tu nibble :-). I and Miss 6 balik villa dulu after only an hour being bored waiting, hehehehe….

20 comments:

Dinas Aldi said...

menarik la net kat tengah2 bot tu. mesti kuat la tu kan. kalau i yang besar gedabak ni sure takut nak pijak, nanti terus jumpa sea creatures kat bawah, kehkeh

JaJa'Z said...

macam seram jek baring kat atas net tu..hehhe sekali ada shark ke gegetttt montot..hehhehe ngeriii

mrs adam said...

wah kena tidur awal la ni sbb esok nak bangun pagi2 tengok dolphins.cantik gambar2 percutian.suke2!

Hanizatul Husna said...

Nampak best sangat.....teringinnya nak ikut....nantilah bila dah banyak duit...LG bolehjadi tourist guide?

Azita Zain said...

tak takut jln2, guling2 atas net kt tengah2 tu?

shahlin said...

alang- alang travel jauh2 tu bawak ler balik dolphin sekor buat pet wakaka

SJB said...

Very interesting tu net kat tengah tengah tu. Kalau saya, for sure baring baring terus hahaha.

missFridaNorm said...

vaaa...vaaa...vaaa...
seronoknya pergi bercuti!

Kak LG, Happy Belated Birthday!

indahhouse said...

Salam kak LG,
cantiknya cruise tu.....! memang cruise boat kat situ seme ada lubang2 dan net camtu ya kak? Ntah2 diaorang menyelam pun dr situ,kan? Syoknya...hihi. Teringin nak try memancing. masa kecit2 penah... guna joran :D

melatie said...

Penyabo sungguh your hubby. Kalo laki I, hmmm hampeh tak de dibuatnya mengail.. ish orang bandar betul.

TopsyTurvyMum said...

Bestnyerr..
teringin gak i nak holiday camni..

tapi..harus tak dpt..ada yg segan2 katanyer padahal takut ekeke..naik cruise yg besar tu pun takutt ni plak catamaran!

aquahartz said...

Waaahh.. bestnyeee bot cam gitu! U gayat tak?

Best la holiday cam gini. I ni susah sgt nak dpt weekends/ holiday. Spital byk songeh.
Anyways, kalau senang2 datang Melbourne bleh la jumpa. Skali dgn makcik TTM ni. Hahahhahaha.. (Jgn marah k.Nana).

MamaTiaMia said...

salam,very beautiful blog and girls here:)mesti my girl Mia excited kalau cakap ada tempat kat Perth nama "Monkey Mia"..we going Perth September:)

ain said...

seronoknya min!!! klu ada dolphins n dugongs lagilah best kan.

Kniedaz said...

fishing? paling tak minat sebab kena menunngu lama..aktiviti untuk org yang sabar je tu..

an15 said...

ala..kena cari geng wat ekspedisi cmni nihh.

an15 said...

ala..kena cari geng wat ekspedisi cmni nihh.

PUTUBAMBU said...

bestnya gi bercuti...
tapi penat sikit lah..

i sampai skrg wonder..ape le seronoknya memancing tu kan?

kalau putu..sure dah tertido kat jeti tu kan..

lemongrass said...

Dinas,
masa mula2 tengok tu, seram gak lah tp bila my hubby jalan atas tu, tak koyak, baru lah I berani, muahahahaha....

Jaja,
terus leper montot gebu I klu kena ngap dgn shark, hikhikhik...

Mrs. Adam,
Pagi tadi bila kejut budak2 tu, terus bangun sbb nak jumpa dolphin kan :-)

hanizatul,
Kalau I nak jadi travel guide you, I pun kena start kumpul duit again lah dr sekarang :-)

Kak Ita,
kuat netting tu, tapi tak berani gak nak pandang bawah, hehehe

Shahlin,
kalau boleh bawak balik, memang my kids dah suruh bawak balik jadi pet, hahahaha

SJB,
my kids memang baring2 aje on the netting :-).

Frida,
thanks for the wish :-)

Indah,
I think diaorang nak bagi lagi senang tengok all the sea creatures kalau dasar tu berlubang2. Pastu the kids boleh main golek2, hehehe

lemongrass said...

Melatie,
My hubby masa kecik2 dulu, parents dia slalu gak bawak dia fishing ni. So bila my daughter beria nak try fishing, tu yg dia pun tiba2 naik minat balik :-)

TTM,
Hahahaha... alah, your TTD tu nak terus naik P&O cruise liner yg besar giler, kecik2 dia tak pandang lah kan, hehehehe

Aquahartz,
Actually, it wasn't that bad naik catamaran tu. I thought my kids akan takut2 tp diaorang yg mcm dah biasa gile naik bot, hehehe.
I zaman dolu2 slalu gak naik boat kayu pergi Pulau Ketam kat M'sia, itu lagi gayat, hehehe..
Maybe next winter, boleh pergi Melbourne coz my kids nak sgt main snow, hehehe

MamaTiaMia,
salam singgah to my blog.
September in Perth should normally be quite warmish already tp kdg2 still quite wet and cold at night. But you and hubby n your girls will definitely enjoy Perth because it's a nice place for families :-).

Kak Ain,
tu lah, nasib baik pagi tadi jumpa gak dolphins tu.

Kniedaz,
Tu lah Miss 6, baru sejam dah bosan giler tp Miss 11 sanggup tunggu berjam2, hehehe

An,
Memang best buat roadtrip masa student ni. You should go South n North :-)

Putubambu,
I guess klu setiap kali kita mancing, dapat ber ekor2 ikan besar2, ok lah jugak kan. Tapi yg slalunya, memang tak dapat, hehehe