Thursday, 8 July 2010

From Perth to Monkey Mia II

Before I sambung cerita our trip ni, I just want to apologize for not answering any comments. I do read all the comments (apart from some comments yang Blogger pandai2 buat magic David Copperfield with and have disappeared tak tau kemana but hopefully will reappear in due course!). Selalunya I will have time to answer each and every comment, but sejak berpoya2 on this road trip, terasa macam teramat terhad pulak masa nak lepak2 depan EEPC ni:-). Nak update bolg pun ambik masa sikit nya lama ke because I’m not used to typing and uploading photos on such a small keyboard without a mouse so everything takes extra long to do!

And then all the photos that I put up of the trip pun I tak boleh nak touch-up kasi mekap cantik2 dulu kat Picasa before post kat blog. So, all the photos memang in their natural raw form lah (tu yang gambar2 we all pun au naturel aje aka messy, hehehe).

Anyway, we managed to leave Geraldton quite early pagi tadi around 9 pagi tadi and we reached Denham at 2 pm (with a 45 minute stopover at Hamlin Pool to see the stromatolites). If you think the trip from Perth to Geraldton is boring with only farms and nothing else, wait till you see the trip from Geraldton to Denham! Lagilah teramat boring nya towards the middle and nearer the end of the journey. Just bushland and more bushland. Nak hilangkan keboringan, I started counting the roadkills by the roadside! Hahahahaha. We all jumpa about 20+ dead kangaroos and a few dead emus by the roadside. Sian diaorang, tak pasal2 kena langgar dengan the traffic. Tu lah, sape suruh tak pergi sekolah. Kalau pergi sekolah sure belajar yang before you can cross the road, you have to look right, left and then right again. Kalau clear, baru lah cross….

Some photos of this leg of our trip.

DSCF8074

Outside of Geraldton

DSCF8077

Northampton, a small town between Geraldton and Denham. We all tak singgah pun, just ambik gambar from inside the car aje.

Remember when I told you that the highway is only a 2-lane jalan bertar? Well, this was what happened when  a humungous oversized thing came bearing down on you from the opposite side. You quickly drove onto the shoulder and stopped and waited until the humungous thing passed you by. And since mamarazzi ada dalam kereta with her camera ready, dapat lah ambik gambar of this monster.

DSCF8080

Punyalah bagak benda ni. I kesian kat all the vehicles that got stuck behind this truck, sampai bila pun tak dapat nak overtake kan!

And then, bila dah nak dekat ke Denham, we started seeing the ocean along the road. It was such a great sight.

DSCF8082

And then we stopped at hamlin Pool to see the oldest living thing on the planet called the stromatolites. It’s been alive for billions and billions of years.

IMG_3982

I know they look like rocks but believe me, they are not, hehehe. They are cyanobacteria colonies that have been continuously alive for billions of years. I said to The Other Half, “we came all this way to see this? Man! what a disappoinment!” hikhikhik…..

IMG_3991

The girls and their shadows. I hate this angle, it makes it look like I’ve got a tummy (but not as big as Miss 6’s! muahahahaha).

Then when we reached Denham, we (The Little Misses and Dad) went fishing, I tukang ambik gambar aje. Mula2 fishing kat tepi beach aje, pastu pindah ke jetty pulak. They are going fishing again tomorrow nite sebab bila waktu malam, baru lah banyak ikan yg datang. But they are just fishing for fun not for food, hehehe.

IMG_4011

Gaya mesti ada walaupun cuma dapat catch sekor fish aje :-). Miss 11 was so proud sbb she managed to catch 1 fish at the jetty.

IMG_4010

Miss 6 lagi suka kutip shells dari fishing :-).

IMG_4006

The beach memang penuh dengan shells.

Some more photos of views of Denham after sunset.

IMG_4026

IMG_4035

IMG_4041

IMG_4045

Punyalah banyak gambar I letak, it took me an hour to post N3 malam ni, sampai mata I pun dah naik kuyu, hehehe.

Tomorrow, we are going to Monkey Mia and hopefully we’ll meet the dolphins and the dugongs there.

16 comments:

Sally said...

best journey nih..i suka sangat..bab fishing tu kalau jalan2 cmni..en.suami will love it la..kalau nk pg mana2 mesti dia tnya dulu..that location ada port untuk memancing ker tak..

ajjah said...

this is so cantikk.. u're so lucky to get to travel around, dapat tengok soo many things :)

Anna Da Lady said...

bestnya..cantik je...tapi, besarnya benda tu...mcm tak percaya je...ape yang diangkutnya tu?tayar ke?

kella said...

oh my... terpesona! cantik sungguh gambar2 ni! sangat teruja melihatnya! :)

Izan Ashley said...

What a nice pictures :-)

NenekPenne said...

kalau kat mesia, kiri kanan mesti ada anjing atau kucen yang tergolek kena langgar,

ee bestnya...wish laa kalau i dapat pegi sana lagi...disaat mood tengah down ni apatah lagi kan..rasa mcm nak booked flight pastu ikut u pi jenjalan.. ha ha ha... dapat kawan2 dgn 2 little misses pun jadiklah...

blu4sky said...

apoko bondo besar gabak tractor tu angkat.. mcm rope transformer pun ada..klu my boys tengok sure diorang excited..

nyway enjoy your trip.. suka tgk gambar2 you upload.. tenang je :D

melatie said...

What a nice photographs you had especially near the end.

Enjoy your trip and have fun

Dinas Aldi said...

adoh cantiknya gambar sunset tu! sungguh indah dpt berdua-duaan di masa itu tp in your case, it has to be "berempat-empatan" la, hehe
kalau i nmpk benda bagak tu kat atas jalan, sure ternganga punya
blogspot ada mengong2 sikit 2 hari ni, i komen x keluar pun rasanya

~Am said...

owh...so sad!!!!!
20+ kangaroos and emus?
no wonder la masa I gi Australia Zoo hari tu they're really into educating the public on what to do if you see a roadkill,etc...

lemongrass said...

Sally,
Ni lah first time we all gi fishing. I saje je belikan the girls rod yg murah2 tu aje. Tu yg diaorang beria2 nak gi fishing, hehehe...

Ajjah,
we all jarang jalan jauh2 ni so bila sesekali dpt gi cuci mata, memang ambil peluang bergambar, hehehe

Anna,
I pun tak tau apa yg truck tu bawak tp memang besar ya amat! :-)

Kella,
thanks :-). I wish I boleh ambik gambar yg lagi wow!

Izan Ashley,
thanks :-)

NenekPenne,
I think I lagi suka tengok dead kangaroos n emus dr dead anjing n kucing, hahahaha.
Kalau you ikut we all on this trip, kenalah u share beds dgn the girls, hikhikhik....

lemongrass said...

Blu4sky,
We all pun melopong tengok benda ala2 transformer tu passed us by, hehehehe. Siap dgn pengiring lagi tu :-)

Melatie,
Memang best dpt ambil gambar sunset at different beaches sbb lain2 kan :-)

Dinas,
Bila I jadi tukang ambik gambar, memang tak sempat nak berdua2an masa tgh sunset, hikhikhik...

Am,
Sebab sepanjang2 highway tu memang banyak bushland so tu yg banyak wildlife and bila diaorang keluar waktu malam cari makan, tu yg kdg2 kena langgar dgn trucks and 4wd.

SJB said...

Awesome pictures. Wah..cantik lah tempat ni. Rasa macam mahu pigi jer, hmmmm tapi bila yer? hahaha.

alynna said...

Aha..itu lori transformers tuuuuu

Aida Rezuan said...

LG,

WOW! Those pics are amazing! Pro looking! Seronok tengok!

Keep having fun and travel safe!

[z@ck] said...

in love with the pics..
cantik sangat.
=)