Saturday, 1 June 2013

It was freezing

Selalunya orang pergi overseas nak rasa musim2 yang berbeza kan.

Samalah macam my brother and his family jugak.

They want to feel cuaca sejuk lain dari kat Msia so tu yang diaorang datang Perth masa late Autumn sempena cuti sekolah kat Msia instead of datang sini masa panas2 Summer.

Semalam, they truly got to taste/feel Perth Winter.

The temperature at 6 o’clock on Friday morning

IMG_2910

Menggigil2 semua pagi2 tu, hehehehe….

Nasib baik lah during the day, the temperature naik sikit even though tak sepanas mana.

But still so nice and nyaman.

They went to melawat the city that day dengan semua berbungkus2 Smile

And Miss 9 pulak ada school excursion up to the Perth Hills that Friday so dia pun berbungkus2 juga lah pagi tu.

IMG_2911

Masa ni dia cakap kat I, “I should have worn a jacket with long sleeves and gloves cos I’m still freezing!”.

But bila lagi kan nak merasa gigil2 kind of cold kalau tak sekarang, hehehehe….

And today, The Other Half took them to King’s Park and around so I had some time at home to chill out a bit.

And since, it’s Saturday I pun masak lah a nice dessert for everyone.

I’ve promised Miss 14 a pavlova since April haritu but baru hari ni rasa rajin berkesempatan nak buat.

IMG_2924

She likes her pavlova plain, just with whipped cream so tu sebab my pavlova sangat2 lah simple nya.

But the rest of us had the pav with kiwi fruits which made it even nicer Smile.

IMG_2928

I made the pav using 6 eggwhites and we managed to finish all of it tonite!

Sekarang semua dah overdosed on sugar! hahahaha

7 comments:

m.u.l.a.n said...

woaahhhh yummehh.. kadang best sejuk2 ni tapi kadang2 tak larat nak pakai berlapis2...

tenku butang said...

waaaaaaaaaaaaaa.. lapar sudah.. bestnya cuaca sejukk

Sri Murni said...

U r amazing! Rajinnya..

zack mohd said...

share resepi kak :)

Kniedaz said...

saya suka cuaca sejuk tapi baru duduk dalam aircond sejuk sikit dah berair hidung, kalau kat sana ntah macamana la saya ni huhu...pavlova...tak teringin nak makan sebab dah set kat dalam otak..manis..hehe

lemongrass said...

Mulan,
I suka sejuk sbb I suka pakai berlapis2 bila keluar rumah. Kalau masa Summer, tak boleh nak pakai singlet and shorts aje bila keluar, hahaha

tenku butang,
cuaca sejuk memang best :-)

Sri Murni,
kdg2 aje rajin, slalunya tak berapa rajin, hehehe

Zack,
I dah pernah share recipe pavlova and step by step instruction mcm mana nak buat. You cari kat archives ye

Kniedaz,
Mak I pun tak mkn benda manis tp dia try makan pavlova dgn kiwi, dia kata sedap sbb manis pavlova tu di off set dgn masam2 kiwi :-)

zack mohd said...

ok dh jumpa sis.. thx :)