Friday, 7 June 2013

The last night

Malam ni malam terakhir the guests kat rumah I.

Esok petang diaorang dah nak balik.

So, satu hari ni jenuh semua bekerja mempacking segala harta karun yang dah dibeli di sini.

Mak I yang kata, “Mak tak nak beli apa2 kat Perth nanti sebab dah selalu pergi…” tu pun berkotak2 barang dia!

Ini kan lagi orang yang baru first time datang, lagi lah baaaaanyak sgt kotak!

Hahahahahaha…..

Esok memang definitely kena buat 2 trips ke airport sebab tak muat nak sumbat all the boxes and luggage and orang in one trip.

Kalau I ada van, baru muat kot, hehehehe….

Kalah barang2 I nak balik Msia haritu Smile.

And for the last dinner, I made nachos malam ni.

Something easy to make but still sedap sebab penuh dgn cheese kan.

IMG_3017

Terhangus sedikit sebab sibuk buat benda lain.

Semua orang naik sekilo bila datang sini sebab I asik2 balik2 buat dinner yang penuh dgn cheese aje, hahaha…

And ini pulak muka budak2 yang dah jadi bff for the past 2 weeks.

IMG_3014

Kakak sorang tu suka sangat melayan so adik sorang tu seronok lah bermain sebab ada orang layan.

8 comments:

ummuaidan said...

Bila pergi mana2 mesti camtuh kan..nak jgk pulun shopping..hhehe

Mat Gebu said...

Tunggu che mat pi pulak ok...kena sewa kontena...hahaha....

Chekgu Azrine said...

Hehe..mmg tu ayat power seorang ibu..takmo sopink..lawaks!

t.a.t.a said...

Kak, those cousins, what language they are using for communication?

Unaizah said...

Sure sedih the kids nak berpisah. My kids yg sekali-sekala jumpa their cousins (my side) pun sedih every time nak balik Shah Alam. Tu cousins diorang yg dok di Kedah je, ni lagilah million miles away.

tifa anvar said...

Kate x nk shoping pn dh bekotak2 brng, kalo btl2 pi Aussie utk shoping camane plk ye?

Flower said...

My sister masa dtg dulu pun kata tak nak beli apa2. Nah bila balik 40 kg lebih.

Sunyi le balik your hse kan. Napa kejap sgt your mum tinggal kat sini. Suruh le lelama.

Aida Salleh said...

sis, nasib baik ur mom tak nak beli apa2...kalau plan mmg nak shopping sure lagi banyak kan? hehehehe....(nachos tu buat I lapar...huhuhuu)