Monday, 17 June 2013

The exam days

Miss 14 started her mid year exams today.

2 papers today and 2 papers tomorrow.

Kengkawan dia yang ambik Language has another paper on Wednesday but dia tak ambik language so dia dah merdeka on that day…

I said to her yang when I was in upper high school, baaaaaanyak lagi papers that I had to sit for.

And baaaaaanyak lagi tests and exams in between the major exams…

Thank goodness those exam days are behind me already!

hahahaha….

She said to me yang she wasn’t that hungry at school today sebab she was worried about the exam..

But Mum dia sentiasa hungry since I takde exams pape kan so dinner tadi, I masak something yang I nak makan…

I made chicken and prawn laksa/ mee kari nyonya style.

IMG_5703

kali ni I guna udang besar2….

mangkuk yang I guna ni quite big jugak lah but just enough to fit 2 prawns aje, hehehe…

IMG_5702

Kalau kat Msia, mesti ada kerang dlm kari laksa ni kan.

But kat sini sangat lah susah nya nak jumpa kerang which is fine by me sebab I pun tak minat kerang sangat.

Maybe sebab masa kecik dah terlampau bnyk sangat makan kerang kot, hehehe….

IMG_5705

For the girls, I made mee hailam aje.

I letak cili boh tak sampai 1 teaspoon pun in the kuah, itu pun Miss 14 dah komplen pedas!

Apalah anak half jawa I tu, pedas sikit pun tak tahan langsung….

8 comments:

Badar The Great said...

sedapnye mi kari tu ...akak lg suka letak kerang lg umpph. anak yg exam mak nye relax leh makan2 lg ya or mum tgh stress tgu ketibaan parents in law!!!! ..akak klu stress mmg lg byk makan nye..hahaha

m.u.l.a.n said...

woowwwww... the udangs sangatlah menggoda.. besarrrr gitu.. dah siap bersih/kemas satu rumah kaa? hehee... meh i tolong nak..

Shamsiah Abdul Rahman said...

Alahai..
Macam tak sabar je nak tunggu pagi.
Rasa macam nak pekena mi kari jer pagi esok..

Kniedaz said...

Sedap tu...apala..anak setengah jawa ni tak tahan pedas ye...kita orang jawa kena lagi pedas lagi syiok kan LG hehe

Aida Salleh said...

I anak jawa/melayu tulen pun tak tahan pedas sangat sis....bleh geng ngan Miss 14...hehehehhee....

All the best to Miss 14!

Kak Mahh said...

Bestnya....mee tu!

Zaitun said...

Kalau mee kari kak Zai memang suka ada kerang rasa lebih sedap.

FEENA ZAIN said...

nk resipi!!! mcm sdp je akak! :)