Thursday, 13 June 2013

The Winter sun

I’ve finally managed to finish washing all the bedsheets, pillowcases, towels, blankets, Winter knitwear from the two hectic-filled with guests- weeks. And I’ve packed them away nicely.

Yeay Smile.

Itu tak termasuk our daily laundry yang still berjalan jugak.

We all takde dryer so we rely solely on the sun to dry everything.

Alhamdulillah, it’s been really sunny this week so senang lah nak membasuh.

But the most loads I boleh basuh pun cuma 3 full loads aje in one day sebab tak cukup ampaian dah lepas tu, hehehehe.

And matahari Winter bukannya panas mana so it took the whole day untuk keringkan baju. Sunny  but 20C max so tu yang kena tunggu the whole day baru kering.

Kat Perth ni, kalau Winter time, it’s quite cold in the morning and at night tapi during the day nyaman aje.

Pagi2 walau matahari memancar2 tapi still bungkus habis.

IMG_3083

Miss 9 masa ni tengah kesejukan sebab dia lupa nak pakai beanie, scarf and gloves.

IMG_3087

Nasib baik I pakai tudung so warm aje rasa leher and telinga tu, hehehe

Pastu, kalau terlambat and terlupa angkat kain kat jemuran until dah nak dekat maghrib, dia jadi sejuk balik so tak best betul rasa kain tu

Dah lah maghrib pukul 5.15 mcm tu so memang kena lah angkat cepat2 lepas ambil the girls from school.

Kalau during Summer, satu jam dah kering, hahahaha….

And bila Winter, sangat lah sedapnya makan food yang di baked dalam oven kan.

I made pasta bake for dinner tonite.

IMG_5635

I just guna Leggo’s pasta bake sauce aje, tinggal campur dgn sauteed mince meat and mushroom to bulk it up.

IMG_5636

But salad kena ada to cut down the richness so we had lettuce, kiwi, almond and cherry bocconcini salad.

IMG_5644

For the pasta bake, I just tabur breadcrumbs and grated colby on top of it sebelum bakar.

6 comments:

kasihredha said...

Salam
Kira oklah lagi kan...masih boleh kering wpun dari pagi hingga petang baru kering.

ibu,mommy,mom... said...

Hi lg.
Yummynya pasta tu
And bestnya berbungkus mcm tu bila keluar .hehe
Boleh pakai boots and jacket

penDragon said...

I pulak x kira masa winter or summer mmg masuk dryer aje....x confident nk jemur kt luar...habuk!

Chekgu Azrine said...

Kemain lg sis posing..hehe

nil said...

i'm waiting for malaysia to have winter.. haha..bleh cmtu?

Kniedaz said...

saya pun tak suka angkat kain lambat..nanti kain dah sejuk tak crisp nak lipat pun tak syok hehehe...LG ni masak apa pun saya terliur hehe