Tuesday, 18 June 2013

The occasional dates

The Other half and I haven’t had a date for quite a while now…

Last sekali masa kat Msia when the girls followed my sister shopping and The Other Half and I naik komuter berdua duaan pergi Subang Parade mengimbau kenangan lama.

Punyalah lama kan!

I guess when you dont have immediate families close by to babysit your kids so you can have the occasional us time plus everyone had been very busy for the past few weeks months….

So, nak slot in a date time tu sangat lah susah nya…

But today, we had 2 hours to spend together untuk gi dating!

2 hours pun dah kecoh kan! Hahahahahahaha…..

Itu pun sebab I had to send Miss 9 to her PEAC lesson at the Perth zoo and The Other Half had a meeting in the city in the afternoon so boleh lah we all ber dating at South Perth sebelum dia kena gi meeting.

My date tadi…

first gi minum kopi and makan waffles…

IMG_3196

Siap main footsie lagi tu…

IMG_3201

Then, we all konon2 nak berpicnic tepi sungai so beli fish and chips and duduk lah makan tepi Sungai Swan tu sambil tunggu ferry…

IMG_3221

IMG_3222

Today was a very cloudy day which is quite rare jugak lah kat Perth ni.

Selalunya langit so clear without any clouds.

Picnicking with fish and chips while enjoying the gorgeous view by the Swan.

IMG_3208

The Other Half punyalah ‘baik’, gi sms gambar we all berpicnicking ke Miss 14 yang baru saje habis sat for her exams tengah hari tadi, saje je nak bagi dia jeles, hahahahaha….

Lepas 2 jam, The Other half caught the ferry to the city and I went to fetch Miss 9 up at the zoo…

When will our next date be?

Entah lah…… Lepas Raya kot!

hahahahahahaha….

24 comments:

Mat Gebu said...

Model?....perghhh!...Gojesssss'ss!!..

blu4sky said...

sweet..sekali sekala dpt kluar dating sure rasa thrill kan..hihihi

Ummu Madihah said...

Salam LG,

Wah romantis ya sesekali berpeluang dating!Mak Aji pun ada jadi baby-sitter untuk anak sulung Mak Aji pergi dating tengok movie! Kasilah can kat org yg lama tak dating nak rekindle!

penDragon said...

2 hours pun jadi lah kak....sedapnya waffle tu!!!

Chekgu Azrine said...

Romantiknya...

shidah ar said...

peh k.min!! so romantic! buat la lagi asap :D

Badar The Great said...

pheeewit ....best2. selalu la pi dating berdua ya.

p/s kasut boot merah tu cantik.hehehe

umiyumi said...

Salam Kak,
Sedapkan makan waffle sejuk2 mcm nih, tambah2 dating berdua aje dpt mkn dgn aman, pastu bg anak2 jeles hehehe..

Mmg best view perth city dari south perth. :)

NenetPenne (NP) said...

sweett....alaaaa envy nih...

Shamsiah Abdul Rahman said...

Amboi awakkkk..
Kaki bawah meja tu..
Suka Sham tgk..

vivien_capri said...

gojes sangat la kak LG duduk atas bench tu :D

SM@A said...

Salam sis ...

Best kan sekali-sekala berdating berdua camtu. I pun buat jugak dengan my husband but once a while adalah orang kat umah tu akan call tanya ibu dan ayah kat ne? , tengah buat apa tu? dan mcm2 lagi soalannya. Hahahaha ...
BTW, I'm coming down to Perth this coming Nov. Need your advice. My email add mrsjai70@gmail.com. Thank you.

Aida Salleh said...

wahhhh so romantis lah sis...siap posing ala model lagi....suka suka suka tengok :-)

Along Najwa said...

Jelesnya...main kaki yg x tahan tu ☺. Akak, xnak ne buat countdown for 'major' event that will 'reach' you soon.😉?

babylola2u said...

jeles..jelesssssss..jelessssss...i dah lama x dating

t.a.t.a said...

Main footsie yang tak boleh tahan tu. Bwa hahaha..

ummisara said...

LG,

waaahhh best! i pun dah lama x berdating dengan husband. Kalau keluar mestilah my girl ikut. Anak i sorang jer aged 11, so nak tinggal masing masing x sampai hati ...kekeke

gamabr u tuh buatkan i rindu perth. hehe the exact spot u dok bergambar tepi swan river tuh...

i rasa i pun mesti make time utk dating jugaklah...to reminisce memory lama wakakakak

Kniedaz said...

sekali sekala berdua saja seronok juga..tapi nanti mesti ingat kat anak-anak hehe

Hime said...

so sweet! ^^

JaSSNaNi said...

assalam kak min..
wow bestnye dating.. :)

Zaitun said...

Seronok kan kalau dapat berdua2an...walau pun kak Zai dah boleh dipanggil veteren tapi kami selalu berdating tanpa gangguan sebab anak2 kak Zai dah besar semuanya.

pu3natul.com said...

I saw the last pic on your IG but tak paham sangat nak relate dengan your caption masa tu. Now it made more sense lah.

P/S: Gambar kaki tu romantic okeh! Patut yang tuuu masuk IG. Keh keh keh!!

Unaizah said...

Phewit!!!

Beautiful cool outfit by the way.

FY said...

amboi kak min! hehe..rindunya perth yg cantik tu..romantic sgt