Thursday, 27 June 2013

Sweets I love

Thank you everyone for the kata2 peransang Smile.

I know I have so many flaws and shortfalls and I need to change my behaviours first for the better before expecting anyone else to change.

Kalau I pun perangai tak semenggah, tak boleh lah kan nak expect orang lain jadi perfect, hehehehe…

I kena think positively then everything will be smooth sailing kan Smile.

If nothing goes as planned, I always have these babies to turn to at night….

IMG_5831

Hahahahahahaha……

Nasib baik lah bulan Ramadhan is just around the corner kan….

Or else memang akan jadi tong dram lah I kalau melantak benda2 ni tiap2 malam, hehehe….

Since The Other Half is home from Sydney already, malam ni I masak food yang dah lama we all tak makan.

I made seared tuna, teriyaki chicken, stir-fried veges to be had with japanese rice.

IMG_5820

The seasoend seaweed I beli.

IMG_5823

IMG_5827

Untuk the girls, I made crabstick and chicken maki sushi sebab diaorang lagi suka makan sushi gulung2 Smile.

10 comments:

penDragon said...

sedapnya ada byk chocs! pods tu mcm menarik...tak jumpa kt sini. nnti nk intai kt airport kot2 ada boleh beli nk try...

apa2 pun akak think positive je, I pun ketar lutut kalau in laws nk dtg. maklumlah I ni tak pandai masakkkk...huwaaaaaaa!!!

kueh bakar said...

seeweed - teringat cerite thai, the billionaire.

kenakan air hujan baru best seeweed tu. ikut citer tu laa..hahaha

T said...

Love the seared tuna. Sangat pink in the middle. I don't think I ever cook fresh tuna before. Only salmon, tu pun cooked all the way through. For some reason i cannot make myself cooked seafood rare/medium rare. Steak boleh pulak.

Aida Salleh said...

sedapnya pods...kat Msia takde....huhuhuuu...

Engineers Love Cooking said...

Salam LG, chocs is not a fatty agent. Eat it to reduce your stress.

raff said...

Kak,sama la mcm saya.hehe.kalau saya stress ke mmg saya suka makan sweets espclly coklat.hehe

Zuriana Zakaria said...

salam kak min, Biasalah bila in law dtg, i pun mcm tu satu rumah opps bersih..rasa mcm warden nak dtg cek kebersihan, padahal in law x kisah pun..
Tp at least kak min x selalu sgt jumpa in law, banding saya yg tinggal dekat,dah pindah jauh br rasa lega...
I agree sgt2 mcm u kata biarlah tgl jauh dr family, coz dkt2 pun kdg2 sakit kepala jea...

CS said...

Psst LG...
July is just round the corner *wink*

Btw untuk yg berminat, Pods ada jual kat CStorage

Kniedaz said...

Xreti mkn mknan ala jepun ni...tp nampak sedap je makanan tu

Nina @ BabyBoon said...

pods! ohhhh podssss how i miss youuu

eh anyway, aitelyewww... dlm byk byk makanan u masak i palingg jeles tgk makanan jepon. sebab i ni sampai la ni tak berani nak attempt masak makanan jepong tu. sigh...