Wednesday, 26 June 2013

Photo-less entry

I sekarang tengah takde mood nak update blog….

Sebab tengah busy….

Tengah busy berdoa banyak2 hari supaya….

I dapat diberikan kesabaran yang maha tinggi sebab I ni sangat lah kurang bab2 sabar ni….

I dapat diberikan ketenangan yang amat dalam sebab I ni kadang2 cepat sentap…..

(bak kata The Other Half, I purposely choose to misunderstand things…).

I dapat cari gam gajah/ gam UHU yang paling kuat supaya I dapat tampal senyuman di muka 24 jam….

I dapat menzip mulut I dari berkata2….

I dapat cari daun keladi so I boleh guna macam dalam perumpamaan ‘mencurah air di daun keladi’ but dalam kes I ni bukan air lah……

I pun tengah busy gaduh2 berdiskus dengan The Other Half pasal makanan….

Sebab banyak benda yang tak boleh dimakan…..

Nak start tanam and bela from scratch, tak sempat membesar rasanya, hehehehe……..

Hujung minggu ni we all nak pergi ber’cuti’ berjumpa mereka half-way….

Seperti kata The Other Half, “it should be fun!

19 comments:

rozie yuzaila yusof said...

Salam~
Doa setiap masa agar Allah bagi kelapangan hati pada min and pada in law. Dimudahkan kehidupan dan diberi ketenteraman jiwa pada min dan mereka. InsyaAllah apa yang kita doa Allah makbulkan.

JaJa'Z said...

Lama ke ur in law akan dok kat perth kak mynn?

penDragon said...

Semoga semuanya ok...yeah it should be fun!

ibh_sue said...

Hee..Hope semuanya ok ja... Senyum yaa Kak..

Chekgu Azrine said...

Hope everthing wil going juz fine ye sis..

ummuaidan said...

salam kak..
harap semuanya ok better drp yg dijangka..ok. take care..

suha said...

Salam....akak ni,jgn pkr -ve,pkr yg +ve2 jer br ati mnyak senng.hihi..bertabahlah..smoga allah pmudahkn semuanya..insyallah..love u kak..senyum sokmo deh.

Badar The Great said...


Yes , u gonna have FUN. Relax sis, moga semua d permudahkn.

noya ahmad said...

Kak.. suka baca ur blog.. I am ur silent reader..

nora comel said...

k.myn, Ingatlah, tiada istana yang boleh melindungi anda akibat dan musibah yang melanda anda akibat dari kesedihan dan kemurungan anda - meskipun anda jutawan, berjawatan tinggi dan mempunyai anak dan isteri yang baik.

Senyum senantiasa perisai semulajadi Allah kepada manusia dalam menghadapi ujiannya.

m.u.l.a.n said...

sabar dear... ada hikmah di sebalik semua yg terjadi... stay tough, stay calm, stay sweet.. tapi level sentap i lagi dasat dari org lain, i rasa lah.. kalau dekat, nak sangat i tolong mana yang boleh...

MokcikKentinKSKB said...

kak min ada too many good qualities to be proud of esp. by the inlaw. most importantly part yg terer masak tu.

smg kak min bertabah. Pikir yg hepi2 je.

yana said...

Sis,ia seperti melalui gua yg gelap..yang kita dah tahu mana laluan yg sempit, mana yg penuh liku..walau kita dah biasa laluinya..ttp ia kita anggap cabaran..kerna tak pasti blh tidak kita lalui ia sekali lg..dan kita tidak mampu untuk mengelak dari tidak melalui gua itu..Carilah lampu yg terbaik..pegang kuatlah pada tubuh kapten..Kerna di hujungnya pasti ada cahaya.. INcik Abang saya selalu kata dlm bab2 mcm ni..esp bila bertemu dua budaya yg berbeza..."Oak senapas" (bahasa kelantan)..dan saya pun selalulah.."oak senapas"..tp kadang2 2-3 nafas jgk saya amik..:)

Lady.Esma said...

i faced the same case kak. wish u luck!

Mona said...

As salam LG.....chek berkenan sungguh word yg U guna... Cepat SENTAP...sbb chek pun macam tu...cepat sentap....

Anyway selamat berholiday...control SENTAP tau!

Apa ya.... perkataan berlawan dgn SENTAP...hi..hi

Kniedaz said...

hope everything will be OK

Zaitun said...

Insha Allah...semuanya ok...banyakkan bersabar semoga dipermudahkan.

babylola2u said...

kenapa kak LG?...tumpang sedih juga rasanya walau tak tahu apa yang sedang berlaku. saya pun memang dah lama tak update blog walau banyak sangat entry nak share sebab jiwa tak ada kat situ buat masa sekarang...hati sangat berkata-kata namun jari-jemari tak dapat meluahkan apa yang tersirat. nak menunggu gelora dalam jiwa kembali tenang baru update blog. tapi kak LG so far away from us kat rantau orang, saya rasa ianya lagilah meruntun jiwa jika tersentap. macam sayalah..kalau hati tersentap, jiwa kacau, mulalah macam nak lari balik jumpa mak kat JB dan peluk kuat-kuat. sabar ye....

waned said...

Bersabarlah...the best thing to do..rasa bersyukur..suami anda dilahirkan dan dibesarkan oleh mereka.