Thursday, 20 June 2013

The weather and IG

Pagi tadi bangun tidur, terasa sangat lah sejuk nya.

Bila checked the temperature, patutlah rasa sejuk sangat.

IMG_3234

Masa hantar the girls to school pun memang sangat2 sejuk.

Memang kena bungkus satu badan, atas sampai bawah tebal2, hehehe…

But tengah hari tadi, when I went to pick the girls up it was quite warm.

IMG_3241

Sape yang tahan, siap boleh pakai singlet and shorts aje keluar jalan2 tengah hari tadi, hahahaha…..

Macam ni lah Perth weather during Winter season, pagi2 and malam2 sejuk sangat but tengah hari sangat nyamannya.

So, sesiapa yang nak datang sini masa Winter, sedia2kan aje lah a thick padded jacket untuk menempuh suhu di waktu pagi dan malam tu.

Senang aje nak sarung kalau sejuk, and bila dah tak sejuk, tinggal tanggalkan aje kan.

But walau sejuk macam mana pun it gets here, tak pernah lagi turun salji!!!!!!

So, jangan lah berangan nak datang Perth masa Winter sebab nak tengok salji, memang takkan jumpa lah, hehehehehe…..

And what did we feel like eating for dessert masa sejuk2 ni….

Sagu gula melaka!

IMG_3248

Muka budak happy yang dapat her favourite dessert Smile.

If you all perasan, some of my photos are Instagram photos sekarang…

I memang dah lama ada account IG tapi it’s private.

Setakat ni I cuma approve request from females aje.

I cuma ada sorang aje follower lelaki and that’s The Other Half Open-mouthed smile.

Bukan sebab apa, sebab ada banyak gambar syok sendiri dalam tu and maybe I’m going to put a lot more gambar SS in the future.

So, tu yang I would rather have female followers at present.

So sesiapa yang ada request to follow my IG and still tak dapat any approval tu..

It could be either you are a guy or I tak tau jantina you just from your IG profile photo and description or because I tengok your IG account takde gambar langsung and just masuk IG untuk follow orang…

I’m very sorry sebab kena letak all these rules….

23 comments:

Wani said...

yey nk follow

m.u.l.a.n said...

nak jugak follow walopon tak aktif sangat... yang ada ni pon tak ter-update.. tak kira lah nak jugak..

best kan sejuk2... tapi kalo sejuk sangat, cannot tahan sbb asyik nak ke toilet je..

JaJa'Z said...

Akak.. Nak follow.. Tapi tak tau nama IG akak..

vivien_capri said...

yippie! thank goodness I'm a female. haha. Nak follow, tp xtau jg Kak LG's IG ID..

noor shafila said...

nak follow akak jugak ni.

t.a.t.a said...

Kak, sungguh terserlah gigi arnab dia eh.

afid said...

kak,

aircond kat rumah 24 darjah pon dah selimut bagai..ni kan pulak kalau siang 18..heheh..maula berstokin bagai kalau sy kat sana..hahhahha...(pegrak oke) ekekke

eezard_vazz said...

Sayangnya xdapat follow IG kak LG... Sigh, kena gi tukar jantina la camni pasnih... hehee... Suka sangat tengok dan baca coretan akak LG di Perth tuh... Looking forward to go there next year perhaps... U inspired me to cook, Sis... =D

eezard_vazz said...

Oh btw, xsabar nak tunggu parents-in-laws kak LG sampai umah yg cozy tuh nanti... Musti squeaky clean rumah n masakan western yang sedap2 punya la nanti... Can't wait to feast my eyes on it... Hehee... =D

izariza said...

nak folo, tp i pon my ig private. ada nampak ur name komen kt other blogger yg i folo hihi

zeeda said...

untung la akak...cuace sejuk..walaupun x dop salji..kite kt sni cuace jerebu...puteh mcm salji tp debu..huk2..

Lisa H. said...

I so agree with you .. kena tengok2 especially FB, even though its not private, I will vet through siapa2 yg me-requestnya... especially male yg nama bukan2 like surname Cassanova (duh!!! memang sah tak akan di terima )... or someone who has no 'Mutual friends' with other foodie FB friends :)
Ok if I nampak your IG handle, I'll send request k :)

babylola2u said...

kak..saya nak follow instgram akak boleh??

siti said...

Profile pic kak min yang gambo nasi lemak(?)tu kan? Dah request kak, IG handle sy ctnorziah,harap bleh approve..hehe

Kniedaz said...

nak follow jugak ^_^ tapi tak tau LG guna nama apa?

lemongrass said...

Wani,
boleh aje nak follow kalau penuhi syarat, hehehe

Mulan,
IG best sbb tak payah tulis panjang2 mcm blog, hahaha

jaja,
cari IG username mynnm, pastu pandai2 lah pilih yg mana satu :P

Vivien,
kena make sure yr IG photo profile bukan gmbr Avatar lah or else I tak terima, hahaha ;-P. My username is mynnm, then you cari choose the right one ye :-)

Noor Shafila,
boleh aje klu penuhi syarat :-)

tata,
mmng definitely kena start menabung dr skrg lah sbb surenya dia kena buat braces nanti kan

Afid,
Kalau musim Winter, I memang akan berstokin 24 jam. Masuk tido bwh selimut pun berstokin.

Eezard,
I'm so sorry to have to make up that females only rule. Tapi klu semua pompuan, lagi senang nak tayang apa2 gmbr kan.
I tgh nervous ni sbb my in laws bnyk pantang larang when it comes to food so memang tgh pening fikir nak masak apa utk diaorang.
A week before diaorang dtg, baru I kemas rumah giler2, hahaha

Izariza,
I tak kisah klu yr ig private as long as photo profile or yr ig name atau yr ig description ada nmpk ciri2 wanita, hehehe

Zeeda,
Alhamdulillah we all tak balik Msia masa tgh2 jerebu teruk2 ni or else mmng tak keluar rumah langsung lah kan. Sure semua orang pakat batuk and demam2 kan.

Lisa,
it is true. My FB is vetted as well. Kalau cuma 1 mutual friend, it is quite difficult for me to accept. I think I've seen yr ig in Nora's ig :-)

babylola,
boleh klu penuhi syarat lah, hehehe

Siti,
ha'ah lah tu and I dah accept you. Happy viewing :-)

Kniedaz,
you cari mynnm, and then you pilih lah from one of them ye. Senang aje nak tau mana satu I punya :-)

Flower said...

I heard my name kena seru! :)

Flower said...

I heard my name kena seru! :)

Badar The Great said...


OMG ...Akak kat JB ni d landa haze yg terok, psi reading dh touch 193.

Lady.Esma said...

nk polo ig akk la... akk sumber inspirasi sy utk msk memasak ni....

Lady.Esma said...

nk polo ig akk la... akk sumber inspirasi sy utk msk memasak ni....

linda said...

Kak LG,

Just sent rekues to folo akak di ig. Hrp2 nya di approve lah ;) ig's id faiz_linda. Tq kak :)

izanmalek said...

salam.. saya izan malek, fr. putrajaya.
actually saya silent reader blog akak.. masa blogwalking dari tahun lepas lagi.. n sangat2 teruja nak baca update2 terbaru akak kat blog ni.. saya ada request akak nyer IG.. hope dpt berkenalan ngan akak :)
TQ