Wednesday, 5 June 2013

Some of the food

Sekarang ni busy nak ambik gambar the dinner every nite.

Bukan sebab malu nak ambik gambar, they all know about the existence of my blog anyway.

Tapi sebab memang betul2 tak kuasa nak kelaurkan the camera nak cari lighting bagus nak ambik gambar.

I need the energy to do other things, hehehehe.

So, bila I terfikir nak ambik gambar, I just used the phone aje.

Layan lah ye gambar some of the food yang I masak for the past 1 week.

Like I said before, tengah hari masak nasi and lauk, malam masak western.

I made beef and chicken schnitzels and potato gems (kedai mari) and salad.

IMG_5520

IMG_5522

Roast rolled turkey thigh and curly fires and apple+walnuts+mixed lettuce+croutons salad on another night.

IMG_2950

IMG_2948

BBQ lamb chops with mashed potato, guacamole and plum+roast almond+mixed lettuce+croutons salad on another night.

IMG_2983

IMG_2979

And garlic and olive oil curly fettucine with seafood marinara with garlic+chilli breadcrumb sprinkle.

IMG_2995

I think puas jugak lah the guests makan western-style food while they are here.

But tak lah diaorang rasa resah gelisah tak jumpa nasi sebab tiap2 hari ada nasi for lunch, hehehehe…

11 comments:

Chekgu Azrine said...

Beruntung betul tetamu sis..hehe

ina ku said...

turkey dgn semua salad tu alahai mengancamnyerrr....rasa laporrrr, hehe..

Zulfadly said...

time turkey tu sale dekat coles/woolies, mesti wajib beli!pastu hri2 makan sandwich, hehe

BAIZURA NATASHA said...

Breadcrumb sprinkle eh? Ptt la tgk resipi aglio olio jamie oliver ada breadcrumb sprinkle.

emy pokden said...

yummy...sedap nyer all the western food tu...nak bt tak koser lah sy..hehehe

JunAina said...

Kalau tiap2 hari makan macam ni mau slim Aina.

Aida Salleh said...

u ni mmg superblah sis.....mmg best giler jadi ur guest...

norhidana miswan said...

ngences kak, meleleh nih rasanyer... sume hidangan yg sihat2, kalu dana blh bt dinner gini msti blh selim mcm akak

εïзmummyHazaεïз said...

sedap pulak.. dressing mcm kat restoran2 kan.. nyummy..

Ayu said...

kak min, kalau hari2 makan macam ni, tak makan nasik pun tak apa! hehe

NEKCIK said...

Kalau camni nekcik pun nak jadi tetamu..xleh lbih 3 hari...boleh gitu Min???