Saturday, 22 June 2013

Things we ate, things we did

Some weekends are filled with activities…

Some weekends pulak are filled with nothing Smile.

Some weekends I rajin masak, some weekends pulak I malaaaaas nak masak, hahahahaha….

Today, since we wanted to go rock climbing, I made scones with jam and cream for breakfast to energize us for the ‘arduous’ climb.

IMG_3288

Scones ni senang nak buat and semua orang suka.

Kalau I buat jemput2 pisang, I dgn Miss 9 aje yang makan nanti, hehehe….

Then, off to rock climbing we went.

IMG_3319

IMG_3314

memang cita2 dia dulu nak jadi Spiderman, hehehe….

There’s about 30 rope sections that we could climb. Ada yang senang and ada yang susah.

IMG_3332

Last time we came, Miss 9 couldn’t reach the top of this one, kali ni terer dia panjat, hehehe….

IMG_3356

IMG_3337

When Nana and Pop come here in a few weeks time, we’ll be taking them to this place Smile.

Then for dinner pulak, I made fettucine with spinach, ricotta pesto.

IMG_5755

Which we had with breaded chicken breast with pine nuts, breadcrumbs and mushroom stuffing.

IMG_5760

IMG_5764

Malam ni everyone’s arms and shoulders will be so sore!

4 comments:

ummuaidan said...

Wah pena2 rock climbing balik makan fettucine yg ngancam tuh mmg berselera benar kan..:)

yana said...

Salam kenal sis..dulu2 pernah masuk blog ni..tp terlupa nak add dlm blog list..now dah masuk..akak nangis tak bila tgk miss 9 blh reach the top?Saya menangis bila ank sulung saya memanjat dpn saya..tp taklah kuat..cuma bergenang air mata..bukan apa..tiba2 rasa sebak mengenang anak dah besar..dah boleh capai ruang atas tu..dah anak saya berani..sungguh x percaya..sbb mamanya penakut!

Chekgu Azrine said...

Terrornya ank sis..

lemongrass said...

UmmuAidan,
Diaorang mmnglah seronok, balik2 penat2 boleh lepak2. I yg balik penat2 kena masak, hahaha

Yana,
Salam. Thanks ye sbb sudi baca semula blog ni :-). I tak lah nangis tapi terasa lah yg I ni dah makin tua sbb anak2 dah makin besar, hahaha.

chekgu Azrine,
yg sorang ni mmng tak gayat langsung, hahaha