Sunday, 16 June 2013

weekend food

Mak mentua dan Pak mentua saya dah sampai WA pagi tadi.

Baru saje merentas masuk border WA pagi tadi.

Diaorang bertolak dari rumah diaorang di Adelaide hari Ahad seminggu yg lepas and baru pagi tadi melintas masuk border WA.

Seminggu ambik masa nak cross the border padahal South Australia and WA ni sebelah menyebelah aje, hahahahaha….

Macam I dari Selangor nak cross border ke Perak lah ambik masa seminggu!

Takde nya orang buat macam tu kan, hahahaha…

The Other Half cakap, “They are nearly here….you can start panicking now Smile“.

I ada lagi a few more weeks before diaorang sampai sini so sempat lah lagi nak kemas and cuci rumah bersih2, hikhikhik…

Patutlah I asik lapar aje and asik nak makan aje past few days ni, rupa2nya sebab I stressed…

I kalau tgh stressed, akan makan aje…

Last night, I buat toasted gourmet sandwiches for dinner.

IMG_5668

The filling is diced ‘fried’ chicken, gherkin, mayo, mustard, grated colby  and bocconcini.

IMG_5672

Sedap sebab the cheese meleleh2…..

IMG_5669

Tapi sebab tak nak terasa mcm makan something sinful, I made salad filled with good things as a side Smile.

Malam ni pulak, I made flat beef meatballs with wedges and steamed carrot.

IMG_5689

But tak kisah makan banyak2 sebab I cooked them in the actifry so tak guna minyak yg banyak.

IMG_5687

Makan dengan guacamole and this new black bean and chipotle salsa sauce.IMG_5696

Sangat lah sedapnya and guilt-free pulak tu!

hahahaha….

8 comments:

Badar The Great said...

seronoknye mrka dh nk smpai ...hahaha, akak lak excited.

kasihredha said...

Kenapa stress? Sebab Kena kemas rumah ye.
Sedappppnya...meleleh cheese.
You mkn Byk pun xpe...bdan x naik

penDragon said...

TOH tak habis2 usik akak ye...

ummuaidan said...

Hahaha...klakar yr hubby buat ckp camtuh...

Alaaa sis ngan yr superb cooking nie takyahlah nak risau2 atau panic sure dorang akan impress nyer..maybe takmo balik sbb leh makan sedap2 kat umah u..hihihi..

Chekgu Azrine said...

Sis...bila.mereka nak sampai tu ek?

Yg meatball tu btul2 buat saya lapo...adusss...

t.a.t.a said...

After going through all the earlier posts, I don't think kak LG is panicking because of the cooking. Well, it may have a slight panic about it but not entirely about cooking.

Counting days ya kak. So far tidur still lena tak?

Liz said...

Nampaknya tak lama lagi akan ada post berbaur Bahasa Melayu campuk aduk style pasar.(Supaya google translate pening kepala nak translate). Hehehe... teringat-ingat entry akak masa kali terakhir mereka datang.

Rileks kak.. gi makan dulu

emy pokden said...

alahai sedap nyer akak masak ni..terliur2 sy ni...kalau lah sy leh masak gitu kat umah ..alangkah indahnyer...