Sunday, 31 March 2013

What we did on Saturday afternoon

Semalam we went for an impromptu picnic by the river.

Luckily I was already halfway in making dinner when we decided to go, so we just packed our dinner up and packed a few things and off we went.

Jauh jugak lah our picnic destination this time (jauh for Perth standard not Msia standard ok!).

It took us about 30 minutes to get there. We all pemandu berhemah, ikut speed limit all the time so tu yang ambik masa 30 minit.

But sempatlah we all berjalan meredah the Swan River, the girls main air and makan2 dinner by the river before going home just after sunset.

We had a lot of fun.

Ramai jugak yang berkelah at that place.

Ramai jugak yang kayaking and fishing.

And there was even a wedding going on there.

And there we so many black swans around us so I took about 30+ photos of the swans!

The Other Half said, “More black swans! yippeee!!!!” while rolling his eyes, hahahahaha…..

So, you all pun kenalah jadi macam The Other Half ye, layan gambar the black swans yang diselangi with a few photos of us Smile.

This was what greeted us when we got there.

A bevy of black swans.

IMG_4514

IMG_4534

IMG_4541

I told you I took a lottttttt of photos of them, hahahaha…

Selang selikan with our photos pulak ye Winking smile.

IMG_4515

IMG_4523

IMG_4528

IMG_4531

IMG_4532

Sambung balik gambar the swans…

IMG_4556

IMG_4558

IMG_4565

Some more of the girls pulak….

IMG_4570

IMG_4573

IMG_4599

And our picnic dinner, cheese pizza aje.

IMG_2099

I’ve already made a family size besar gedabak pizza because my pizza pans are really big.

Then suddenly nak pergi berpicnic terpaksalah cuba sumbat that big pizza into the small boxes.

Tu yang when we opened up that box, it became square shape!

hahahaha…..

And the sunset

IMG_4552

And some of the palatial mansions around that area.

IMG_4520

Sure penat nak mengemas the whole house kan sebab besar gilers!

hikhikhikhikhik Smile with tongue out

9 comments:

ibu,mommy,mom... said...

Once upon a time long time ago I went there too.
Admiring those big houses.hmmm besar ya amat .x sanggup nak kemas.hehe
That pizza looks delish.

amy (^_^) said...

Wah romantik nyer couple tue.. Sooooo sweet.. (^_^)love that pic..

Unaizah said...

Great minds think alike :-)

I kalau tengok rumah besar-besar pun fikir macam tu & macam-macam lagilah. Berapa org dok dlm rumah tu? Berapa lama la amik masa nak sapu the whole house? etc...

Kniedaz said...

bestnya piknik...makn pizza plak tu..

JaSSNaNi said...

wahhhh.. syoknye kak min... outing sefamily ni.. jinak swan tu ye.. :)
kak min ngan asben mmg sweet couple.. :)

m.u.l.a.n said...

seronoknya...!! omg mansions tu sgt cantik tepi river... mesti sedozen maids dok cuci tu..

bila la i dapat picnic di sinun..

Nozzie said...

Itu mansion termahal kat Australiakan satu ketika dulu, AUD57M..kat mosman park

Mommy Nur Zara said...

black swannnnnn.. cute!

lemongrass said...

Ibu,
hahaha...samalah kita. Fikir susahnya nak kemas rumah besar2 mcm tu but I guess the owners are ultra rich that they can afford to hire maids to clean the house daily, hehehe

Amy,
sekali sekala nak beromantik2 :-P

Unaizah,
I guess sbb kita dok kemas rumah kita yg kecik aje pun dah penat, tu yg cannot imagine nak kemas rumah besar2, hahaha

Kniedaz,
tetiba pizza tu rasa mcm sedaaaap sgt2 bila mkn kat tepi sungai, hahhaa

Nani,
sbb cuti panjang, tu yg kena keluar rumah ambik angin. Seronok kan berpicnic ni :-)

Mulan,
memang kena sedozen maids nak membersihkan rumah sebesar itu! Boleh sesat the maids nak cari jln keluar, hehehe

Nozzie,
once upon a time mmng itu kot mansion termahal. Besar giler kan!

Mommy Nur Zara,
we love black swans too :-)