Tuesday, 12 March 2013

The messy looking mac n cheese

Bila malas masak, I capai pasta and selongkar fridge cari leftover meat.

Tung tang tung tang kejap kat dapur, dapat lah buat cheesy pasta with sausages or better known as mac n cheese.

But since I guna penne pasta, tak boleh lah panggil mac n cheese kan Smile.

IMG_4244

(My mac n cheese memang tak pandai duduk cantik2 atas pinggan! )

Orang kat rumah ni memang suka sangat2 cheese pasta ni.

Kalau ikut tekak I, I lagi suka sempoi pasta with sundried tomatoes, parmesan and olive oil aje.

IMG_4247

Tapi kalau dah ada mac n cheese depan mata, habis jugak sepinggan I makan, hahahaha…..

IMG_4249

The girls and I suka makan plain mcm tu aje, cuma tambah a bit of ground pepper to taste.

Kalau The Other Half, dia akan letak tomato sauce banyak2 on the mac n cheese…

Spoil the taste aje kan!

15 comments:

ida said...

dah la tengah lapar..everytime masuk sini...drooling habiss laaa...kak min...cannot tahan lorrr..

ida said...

dah la tengah lapar..everytime masuk sini...drooling habiss laaa...kak min...cannot tahan lorrr..

nabila azmi said...

really looks yummy!!!!!

Unaizah said...

I pun tak suka tambah sos to pasta and pizza. Macam tak kena je di tekak i.

Hafizah Mohamad said...

Salam kak..nampak sedap jer...boleh mintak resepi...sbb anak2 fiza suka banget ni...he he he

Farah said...

Aiyoo, everytime akak masak it looks like from a five star hotel! Wish I can be as good one day inshaAllah :D :D

x

ibu,mommy,mom... said...

Favourite dish in this house too:)

Aida Salleh said...

alamakkkk....terlupa plak belum breakfast lagi...belum bf takleh masuk sini...tak tahannnnn tgk all d food...huhuhuuu...

mamasuri said...

walaupun sy baru habiskan sebungkus nasi lemak..tp sy tetap terliur akak punyer mac n cheese ni..huhuhu

klynnismail said...

Kak, That's the sprout from the toilet window eh?

Zaitun said...

Minggu lepas kak Zai makan kat Kenny Rodgers order mac n cheese...sedap pulak.

Irfa said...

suka cheese tp makan banyak mesti muak kan?

Kniedaz said...

buh sos tomato? tak lalu nak makan hahahaha..kalau buh sambal tumis ikan bilis boleh la hahahaha

blu4sky said...

Salam LG,
hehehe i klu malas masak, pasta akan jadi penyelamat :)

lemongrass said...

Ida,
mac n cheese aje, lainlah kalau nasi lemak dgn sambal paru, sure lagi terliur, hehehe

Nabila,
the kids n hubby thought it was yummy too :-)

Unaizah,
My husband cuma tambah sos tomato ke mac n cheese aje, pasta lain dia tak letak lah. Kalau letak sos I rasa mcm bukan makan pasta pulak, hehehe

Hafizah,
I dah pernah letak recipi mac n cheese, you kena korek2 kat shortcut 'recipes' tu

Farah,
I dont think it looks like a 5* hotel, because sgt lah messy nya :-)

Ibu,
it's so easy to make, tu yang I suak buat klu dah pening tka tau nak masak apa :-)

Aida,
hehehe...kena bagi kenyang2 habis2 dulu baru masuk sini ;-)

Mamasuri,
I lagi terliur dgn sebungkus nasi lemak itu! :-D

klynn,
bukan, that sprout yang I tanam dah habis kena tarah and makan :-)

Kak Zai,
sekali sekala ok jugak mac n cheese ni tp klu hari2, mmng muak sgt2 kan

Irfa,
memang betul tu, maybe sbb bland aje and penuh dgn susu n cheese so mmng cepat muak kan

Kniedaz,
hahahaha...orang kat rumah ni memang hantu sos tomato :-)

blu4sky,
Salam. Kalau masak nasi, kena ada lauk pauk, tu yg pasta yg paling senang and cepat :-)