Tuesday, 5 March 2013

My midlife crisis

I think I’m either having a midlife crisis or having menopausal symptoms…

Since early 30s until lately, most of my clothes will be either blue, black, brown or green…

balik2 itu aje lah kaler yang I berkenan.

Susah betul nak nampak I in other colours, hehehehe.

Sampai adalah a few people tegur kata I ni asik dengan kaler gelap aje Smile.

(Dah kulit gelap kan, so pilih kaler baju pun ala2 kaler kulit jugak lah, hahahahaha.)

I akan beli other colours if I really like the design of the baju/top/pants and takde in the colour of my choices of blue or brown or black.

But lately, I dah bertukar.

I dah start liking all these bright colour stuff!

First, it’s my iPad cover….

It’s PINK!

IMG_1580

I never used to like pink on me once I reached 20+ y.o. For me, it’s just too girly and doesn’t suit my personality at all.

But bila dah masuk 40+ ni, tetiba I nampak pink ni cantik pulak nya, kahkahkah…

And then, it didn’t stop there!

Merebak pulak ke jeans now! Surprised smile

I pakai bright pink jeans you!

IMG_1497

My girls pun takde jeans bright pink ni! Mak dia pulak lebih2 pakai bright pink jeans!

Muahahahaha….

And then, tak cukup satu, I beli lagi a few other colours….

Pagi tadi I pakai…

IMG_1629

Pastel green pulak!

kat dalam lemari ada 1 lagi coloured jeans yang I belum pakai, pastel purple, hikhikhikhik…..

Tapi so far, the girls tak cakap apa2 when they saw me wearing the coloured jeans.

Tak nampak pelik kot for them.

The Other Half belum nampak lagi I pakai the coloured jeans in real life, cuma nampak gambar aje and he said I look normal to him….

I aje kot yang rasa lain macam bila pakai coloured jeans ni, orang lain sikit pun tak kisah, hahahahaha…..

I said to The Other Half yang esok I nak pergi kedai lagi, cari lagi other coloured jeans nak mencukupkan rainbow jeans collection I!

He just said, “okaaaayyy…….

Kahkahkahkahkah…..

Bertabah lah ye you all kalau my blog akan penuh dgn gambar2 I in my coloured jeans nanti, hahahaha….

Tapi, walaupun I ada midlife crisis, I still masak you…

I made beef mince kebab in wrap.

IMG_4122

I guna this recipe to make the beef mince filling. I tak guna lamb mince, just guna beef mince aje.

IMG_4125

the tortilla bread pun I buat sendiri, nasib baik rasa dia ok, hehehe…  I guna recipe ini.

IMG_4128

Tu sebab The Other half tak kisah about my midlife crisis sebab perut dia is still being filled, hikhikhik Winking smile.

39 comments:

Unaizah said...

Niceee!!! You je yg rasa out of ordinary tp orang lain tengok ok je. Maybe sebab you tak biasa pakai all these bright colors. It needs time utk biasakan diri.

ct nur said...

Kak LG..ok jer kaler2 tu. Sy nie...nak masuk 30an br nak try kaler2 mcm tu. Dulu2...mak sy selalu tegur kata...sy suka kaler org tua coz suka brown, black, grey.

Ok ler tu...nampak muda tauuu. Hehehee..
Salam perkenalan kak.

zdiana said...

kak lg.. akak mmg nampak menarik pakai coloures jeans tu... hehe

eynda said...

40an?? Serius awet muda tambah2 pakai jeans kaler gitu ;-)

susumanis said...

Salam LG..awai no nak symptom menopos tu eh..biasa la bila 40an ni confident level makin mantap sbb tu apa pun bole, janji halal..hehe

Shamsiah Abdul Rahman said...

Assalamualaikum LG,
Awal sgt tu.. tetttt.. don't think so lah..
Sham pun tgh experimenting new color mood ni. Tapi abis tinggi pun stakat merah & hijau je. Otherwise, putih.. biru & pepel je la.

P/s;
You do look great. Tambah pulak bila dah makin slim ni.

m.u.l.a.n said...

wowwww... macam budak uni je ni.. macam anak dara gitu.. i memang masih kekal byk pakai/guna kaler gelap2 lagi.. my sis dah bising.. hehehe..

adda syuhada said...

wow..kelip2kan mata..mcm xpercaya plk bila pakai color2 cmtu nampak macam sebaya adda..25years old gitu...waaa ada tips awek muda ker? kihkihkih

||Sis aLeaSaRa|| said...

slm sggh,wah cantik!x slp msia pun tgh 'in' candy jeans,tapi pastel color yg sis pakai tu mmg sesuai!

pnh pkr motivasi kata,warna akn mampu merubah khdpn anda hr itu...esok dan seterusnya.warna mmg blh mencerminkan 'mood' n karakter msg2...

kareem said...

cantik akak pakai color bright macam tu..really suits you :)

ummuaidan said...

Makin nampak muda ade..hehehe..gambar yg seluar pink tuh cam umur 20an..heheheh

Flower said...

Phewittt!! Glamer you. Samalah kita kan. I ada jeans kaler merah. Ni tgh tengok kaler biru mcm you. Usually my baju semuanya muted kaler except baju kurung lah. Tp mmg dah lama tak pakai baju kurung pun.

Keep it up girl. Do it for the 40's...

Nurulhuda Abdul Latip said...

Akak ni nampak maintain je kan, dahlah masak sedap2 pastu badan kurus je..ok je kak pakai jeans colour2 nampak ceria..Buat roti tortilla sendiri? Memang hebatt..

j.u.l.i.e said...

kurusnya akak.....jeles saya...

Aida Salleh said...

waaaa...so sweet lah sis u pakai calour2 gitu. i pun dah lama tinggal colour2 gitu..skg cuma pakai black, blue & white jer...skema..hehehhehe...

Neny said...

Bila badan slim, regardless the age, pakai apa pon cantik kak ^_^.

Exercise ari2 tu mmg penting kan? Semangat2, tolong la dtg...i nak exercise ari2 cam akak min ^_^

babylola2u said...

comel je akak ni kan...cute

norhanim md zain said...

sukan sangat baca story LG terhibur

Kniedaz said...

yang penting selesa dan confident level tinggi..mesti nampak nice but you do looked nice!

ibuhebat said...

Cantik je kak... ceria gittew!:)

norhidana miswan said...

cumel pe colour jeans akak tuh... tak la asik itam ngn biru je kan...

untung TOH mcm2 akak boleh msk, oder je

pB said...

pB like

ADEEYA said...

Naiseee :D

emy pokden said...

comel jer akak pakai warna2 pastel tu..ala..stp orang ada style tersendiri..mcm sy..sy ni suka warna2 tanah n fesyen old school..camner tu?hehehe

MS. NO NAME said...

Kawaii desu..
first time komen kat cni..
nak kurus jugak!!!!
i'm jelly-jelly fish with u kak LG..

Zaitun said...

Kak Zai tengok cantik aje lg pakai,mungkin jarang2 pakai buatkan kurang yakin.

Lisa H. said...

hahaha... I was smiling reading your post.
Why?
I was like you too, baju all navy blue, black and grey... then I inched towards brown, then lime green, then shocking pink and now bright orange...;P semua colour galak
lets blame it on our hormone...hehehe

Suzy Wati said...

kurusnyee.. ;-)

Intan ~ Nur Azlina said...

cantik

NenetPenne (NP) said...

i rasa kan, fashion sekarang are back to 60's laa..calour bright2 gituh

eh i ada satu tau sluar kaler pink mcm u tu.. bought one kat uniqlo..

Badar The Great said...


u look GREAT sis, nothin wrong at all.

akak ni lg dah 50+ , msh nk pkai colour2 garang camtu!!!! hehehe.

lemongrass said...

Unaizah,
I think you are right, sebab I tak biasa pakai tu yg rasa awkward sgt2, hehehe

ct nur,
You start suka kaler orang2 tua ni lagi awal lah ye dr I, hehehe. I pun sikit punya lama ke suka kaler orang tu, but bila dah tua, tersuka pulak kat kaler orang muda :-)

zd,
baru lah nampak bergaya ye? Hikhikhik

Eynda,
I'll be 43 this July, hahaha. Bright colours mmng boleh buat orang nampak awet muda kan :-)

susumanis,
Saje je I ckp mcm tu, I hope lama lagi I nak menopause lah, hehehe.

Sham,
waalaikumsalam.
I hope pun lama lagi lah I nak reach that M stage :-).
Bila lagi kan nak berexperiment dgn bright colours ni, hehehe

Mulan,
jom lah kita sama2 melangkah ke arah bright coloured clothes ni! Boleh kita sama2 awet muda, hahaha

Adda,
terus hilang 18 tahun dr umur I yg sebenar ye bila I pakai coloured jeans ni. best nya! hahaha

Sis AleaSara,
Salam singgah ke sini betul jugak ckp pakar motivasi tu ye, memang rasa ceria aje bila I pakai bright coloured jeans tu :-)

kareem,
thanks :-). lepas ni boleh lah I try colours lain kan :-)

UmmuAidan,
wahkahkahkahkah....terus jadi macam kakak kepada anak2 I aje kan :-P

Nora,
samalah kita. baju kurung aje yg berwarna warni. Jom kita sama2 start pakai bright coloured clothes. 40s rock! hahaha

Nurulhuda,
susah jugak sebenarnya nak maintain badan ni bila dah makin berumur. Kena rajin exercise and makan pun kena jaga jugak, tak boleh nak makan over2 tambah2, hehehe

Julie,
hahaha...mana ada kurus. Atas kurus, bawah gumuk still :-)

Aida,
I pun baru skrg nak start beli kaler2 ni. Bosan dah dgn black, dark blue, brown aje, hehe

Neny,
betul jugak tu kan, as long as tak over sgt, i guess ok aje pakai apa pun kan :-).
tapi memang kena rajin exercise ni. I pun tak rajin jugak, tp paksa diri tiap2 hari.

babylola,
ye ke? hehehe, thanks ;-)

kak hanim,
hahaha...cerita merapu2 aje :-)

Kniedaz,
you are right! confidence kena ada, baru lah kita rasa selesa ye tak :-)

Ibuhebat,
memang ceria habis sbb terang benderang, hahaha

Dana,
Tu lah, dulu, balik2 jeans itam and biru aje sampai naik jelak, hahaha.
benda senang nak buat, I boleh lah buat, heeee

pB,
I like them too :-)

Adeeya,
banyak lagi kalers yg I ada kan, hahaha

Emy,
I pun dulu suka kaler2 ala2 tanah tu. My work pants semua hitam atau dark brown, tak larat!!! hahaha

Ms No Name,
thanks for commenting :-). Jom kita sama2 exercise and jaga makan, boleh kurus :-)

Kak Zai,
tu lah, lepas ni kalau dah pakai 2-3 kali, baru lah I rasa confident sikit :-)

Lisa,
hahahaha....I thought I was the only one who gravitated towards dark blue, black, grey and brown!
Now we are liberated! Hahahaha. But I think bright orange and yellow still will not be in my wardrobe though :-)

Suzy,
takde kurus mana sebenarnya :-)

Intan,
thanks :-)

Net,
you dah pakai seluar kaler pink tu? Make sure you ambik gambar and letak kat blog tau! :-)

Kak badar,
takpe, tak kisah berapa umur kita, as long as tak keterlaluan and kena dgn kulit, ok aje, hehehe

4AS said...

The bright pink 1 looks nice on u.. I pn dah tersuka pink coz the kids so looove pink. Even my hubby pun dipaksa beli t-shirt pink haha..But dia pun suka pakai that pink shirt. mid life crisis kut..:D

indahhouse said...

Salam kak LG,
kak nampak vogue ;))

Makin bertambah umo, taste berubah pula kan? Dulu saya sangat anti dengan kain corak polkadot (kecuali apam), nampak remaja sangat la, tak charming la. hehe.. tetapi sekarang saya suka pula. Saya pun tak faham dgn krisis 30-an saya ni. :D
Suka warna pink cover ipad tu kak. Warna pastel nampak suit dgn kak.

ihazelynz said...

Kak LG... u look great in all those colours! Cantik sangat! U look cheerful and sunny! :)
Keep it coming!

Anis Ismail said...

Salam LG,
Dah lama silent tp kali ni nak comment jugak...
You look like anak dara lar...

Pika pongpong said...

OMG, It's Pink Kak LG!
haha

lemongrass said...

Zura,
Wak tu dah terlampau macho, tu yg dia dah tersuka pakai baju pink, hehehe. My girls pulak tak suka sgt pink, they would rather choose other colours :-)

Indah,
Salam. Corak polkadots sgt2 lah cantik nya! Tapi mmng akan buatkan orang yg pakai baju polkadot tu nmpk lebih muda, hahaha

ihazelynz,
Hahaha...cheerful and sunny sbb tiba2 my body feels young at heart :-P

Anis,
Salam. Ye ke, lepas ni mesti orang ingat I kakak Miss 13, hahaha ;-)

Pika,
hahaha....bright pink you, not just pink!

Oldy said...

Salam Kak LG,you look great!Same like me,bukak lemari hitammmm semua baju.Lately ni pun dh suka bright colour and guess what?Its pink! I start with my phone cover.Hehe..

From Lady D(missnote.blogspot.com).Dah bertukar jadi Oldy with new blog address..Tahun baru kekdahnya.Buang citer lama.Hihi..Apapun saya follow blog kak LG sbb kekadang try buat sendiri resepi kak LG kat dapur saya.Kehkehkeh!