Thursday, 14 March 2013

It’s wet everywhere

After saying yesterday how brown the nature strip was from lack of water…

Today, it rained non stop from around 8 o’clock in the morning till 5.30 just now.

God works in mysterious way. Even Dia pun dah tak larat tengok how brown our nature strip was so He gave us rain, hikhikhik…

The Other Half sampai rumah tadi siap basah lencun selencun2 nya!

Terpaksalah dia masuk rumah from the laundry entrance and terus tukar everything there sebab tak nak dripping water everywhere in the house.

And Miss 13 pun kata she was drenched at school sebab terpaksa jugak buat phys ed. dalam hujan lebat.

I pun basah jugak sikit2 tadi sebab pergi shopping masa tengah hujan!

Hahahaha……

IMG_4268

IMG_4262

IMG_4263

Hopefully our rain tank is back to full again now.

And bila hujan, best makan benda bersup2 hirup2 ni kan.

So, I made chicken laksa aje.

But malas nak pergi kedai beli hokkien noodles, pakai aje lah kuey teow kering tu.

IMG_4270

IMG_4273

We like it but I rasa lagi sedap kalau guna hokkien noodles. Maybe sebab we all dah terbiasa pakai mee kuning bila makan kari laksa ni.

IMG_4280

Walaupun tak berapa kena dengan tekak we all, habis jugak lah we all makan sebab kuah dia sedap, hehehehe……

9 comments:

ummuaidan said...

Hujan lebat yer sis, nak kata percikan tropical depression pun perth sebelah east..hehehe....mmg hujan2, sejk2 makan sup sangatlah best..:)

susumanis said...

salam LG, kalau u bukak restoran i hari hari datang k..hihihi

t.a.t.a said...

Kak, itu nak ambil gambar laman basah dek hujan ke, nak ambil gambar pokok² yang ditanam sendiri atau kedua-dua nya sekali?

shaty said...

nak kecikkan peha kena buat exercise angkat kaki ala-ala gunting ' buka tutup ' tu .. takat kurang or jaga makan .. tak menjadi maaaaaaaaaaa :) ..

Unaizah said...

Eh eh, samalah kat sini. Dah quite sometime gak cuaca panas. Tup tup semalam hujan selebat-lebatnya. Bila hujan turun tu, rasa syukur sangatkan sebab rasa sejuk sikit alam sekeliling.

Zaitun said...

Memang kalau hari hujan makanan yang paling sedap jenis yang bersup2, makan berasap2 hehehe....

JaSSNaNi said...

assalamualaikum kak min..
lama tak jenguk sini.. i'm back.. :P cewahhh.. :) sedapnya koew teow kari.. nyum nyum.. betul tu, kalau hujan2 mmg best menghirup kuah panas2 tu..

Farah said...

akak selalu masak best2 buat saya terliur hehe :)) chicken laksa sounds sangat sedap!

x
farah

lemongrass said...

UmmuAidan,
Perth kat sebelah west, memang agaknya terkena percikan dr Fiji lah ni, hehee

Susumanis,
I klu bukak restoran, boleh bangkrap sbb kdg2 ada sifat maaaaalas nak masak, hahhaa

t.a.t.a,
nak ambik gmbr hujan tp tak clear sgt :-)

Shaty,
menjadi jugak klu setakat kurang mkn and exercise tp the last thing to slim down lah.

Unaizah,
memang sedap klu hujan ni. Tp hujan nya sehari aje, panasnya berminggu2 kan.

Kak Zai,
kalau hari hujan, makan sup2 atau makan goreng2 yg paling nikmat, hehehe

Nani,
waalaikumsalam. Wahhhhh....dah habis pantang, laju ye kamu 'berjalan2', hahaha

Farah,
Chicken laksa is always nice kan :-)