Wednesday, 29 February 2012

Wordless Wednesday

My final day of ‘silence’ Smile.

No one else liked it the way I do….

IMG_6283

white rice, masak lemak putih kubis, ayam bakar and sambal belacan.

IMG_6288

IMG_6289

Agghhhhhhh……..my tummy is smiling now Open-mouthed smile

17 comments:

penDragon said...

Betul2 meleleh bila tgk sambal belacan seco'et tu. Wah, esok mesti byk benda akak nk tulis kan...hari ni last day!

Flower said...

I think esok nak goreng ikan masin/kering, buat sambal belacan dan potong timun buat ulam. Laki overseas, so bini nari2 dpt makan ikan masin. Tadi baru I habis sental durian ngan my girl. Sedap you....

SOHO Mama said...

I salute your effort in cooking everyday. I tak masak hari2 & jadi extra malas bila stuff in the fridge is depleting & I belum pegi grocery shopping. I use too-many-chores as excuse for my laziness. Alasan. :P

Art lover, cinnamonworldofcolours said...

Salam L.G..
I've been following yr wonderful blog and love it!! Yr entries ceriakan hari2 I. Thank you!!

ADEEYA said...

Haih sedapnyaaaa makanan! :)

fara said...

Your entry blog hari ini ilhamkan idea untuk kami dinner apa malam ni! :D Thanksss!!

mademoiselle ten said...

alahai comey je sambal belacan tu...secotek jer... kalau i tk cukup tu

whitecappuccino said...

oh! sambal belacan yg tak tertahan!

Jay said...

kejam betul la letak gmbr sambal velachan yg sgt seksi mengiurkan itu...yeahhh last dayyyyy weeeahuuuu penasaran..baca blog bergambar sahaja

Aida78 said...

yumeee sedapnya..

norhidana said...

simple tp mmg ngam padanan nyer...
akak mkn sekali je ke bertambah heheh

theorangelily said...

sambal belacan orang jawe! pekat likat!
tak men ah cair-cair eh? hihi
peace...

Zaitun said...

Gandingan yang cukup serasi, sedapnya...

kasihredha said...

perut akak pun senyummm je tengok sambal tu...

tapi semalam akak kena cerry berry teruk...ulang alik je ke toilet...so kena tahan kan diri dari mkn pedas2 dulu buat sementara waktu....walaupun tergoda amat nengok ayam dan sambal tu :))

lemongrass said...

Pendragon,
sambal belacan ni kan I sorang aje yg makan you. tu yg kena buat secoet aje, hehehe

Nora,
dah berjaya misi you kan :-). Semalam pun I thought of goreng ikan kering jugak but kesian pulak kat orang2 kat rumah ni, hehehe.

SOHO Mama,
I guess with me, it's easier to cook than eat outside. If only we have kat sini all these gerai's and restorans mcm kat Msia, life would be heaven.
And much cheaper as well for our pockets :-).

Artlover,
Salam. Thank you so much fo rreading my blog and enjoying my celoteh :-).

Adeeya,
nasi panas, masak lemak putih and sambal belacan memang sedap :-)

Fara,
senang nak masak this dishes kan :-).

Mademoiselle ten,
I and chilli api tak brapa ngam so tu yg secoet aje, hehehe

whitecappucino,
Kat rumah ni I sorang aje yg makan sambal belacan. Padahal sikit punya sedap kan sambal ni, hehehe

Jay,
my whole family sikit pun tak tergoda tengok sambal belacan secoet I tu tau, hehehe.
Malam ni I dah borak2 balik :-)

Aida,
memang sedap gabungan ni kan :-)

Dana,
Nasi I tak tambah, I cuma tambah sayur and kuah tu aje. Konon nak diet kan, hahaha

theorangelily,
kalau cair tu namanya kuah belacan bukan sambal, hehehe. Orang jawa aje yg yg buat sambal belacan pekat ni? Baru lah I tau you, heeee

Kak Zai,
memang gandingan yg top kan! :-)

Kak Kasih,
Siannya you, Kenapa kena ceri beri? Makan apa? Takpe, next week kita makan sambal belacan again ye :-)

CikguLinda said...

GOOD.....nampak nye dah sampai hari terakhir!!! make sure esok post pepanjang yea...qado balik yang tak menulis seminggu tuh!!! hihihi!

lemongrass said...

cikgu Linda,
Malam ni I dah tulis panjang2, hehehe