Thursday, 23 February 2012

Tongue-tied Thursday

Trying a week of ‘silence’ starting today Smile

IMG_6163

IMG_6169

IMG_6172

Nasi ayam for dinner.

23 comments:

CikguLinda said...

better u pot pet .....hehehe i like that way!!!

ameeza77 said...

yummeh!

penDragon said...

I setuju dgn you CikguLinda. x best kan kalau k LG 'silence'...

Muzel Zay said...

Nape akak x ckp ape2?? Tgk gmbr yg mnyelerakn smbil akak pot pet kan lg best! :-)

ADEEYA said...

ummm sedap nyaaa :D

All Along the Way... said...

apasal nak diam plak..selalu i masuk blog LG nak baca celoteh LG..kensellah resolusi nak diam tu..tak best la

m.u.l.a.n said...

haiipp... i babap u nanti.. cer citer, cer citer camna u masak nasi ayam tu.. cepat la citer, i tak reti masak nasi ayam macam u buat tu...

Mat Gebu said...

Sakit tekak ke?....tak pun sakit jari..atau tak larat nak type, jari berat sebab baru dapat perezen cincin pink diamond dari iteww mat sallehh, ...kannnn.. Satu lagi,food styling macam kat restoran lahh...ehem ehem..

kasihredha said...

ala cakap la... cakap la
tak best ar tak best ar camniri
hari ni hari kamis..bukan hari rabu

nape x cite pasal nasi ayam tu...kenapa?

shriza said...

ala kak..gambar je ke? cerita la sikit baru best...

susumanis said...

pot pet better LG, u pandai buat lawak..gambo je x de lawak..hehe

Rima said...

LG
No need lah.. u better start talking fm tmrw onwards haha

NunsNajib said...

alaa baru ingat nak baca2 rupanya nasi ayam je takda cerita di sebaliknya.. hehe

ameeza77 said...

yummeh! i pun baru buat nasi ayam last week, but i bake the ayam with some rempah :)

Natasha said...

ala kalau akak silent... there goes my day laaa... rindu sehari tak bace akak bebel :(

shah_izan said...

silent....
tp mcm mane sya xnak ler jd silent reader
nak komen gak
teruja betoi ler dgn nasi ayam tu
waaaa sedapnye,,,,,
Boleh mintak resepi tak?

afid said...

dah lari tema nanti..better potpet mcm selalu.hehe

tunteja said...

oh sungguh suram arini sbb akak tak potpet.. :)

Missnote said...

As-salam. Kak Lg,sedapnya nasi ayam ni.Tapi lagi best kalao akak pot pet sama.Akak,pot pet la..pot pet laa.. =)

JieJ said...

Week of silence?So seminggu ni jer ya Kak LG..tak leh lebih..heheh..rindu nanti nak baca celoteh Kak LG dan family. BTW sedapnya ayam tu kak!!!Mau2 lagi part yang saya suka makan..thigh dan drumstick..heheheh

Zaitun said...

Sedapnya kak Zai tengok,ayam pula gemuk.

lemongrass said...

CikguLinda,
Kalau tanya my kids, diaorang lagi suka kalau I berenti pot pet pot pet, hahaha

Pendragon,
saje nak cuba boleh tak I 'senyap' utk seminggu, hehehe

Muzel,
penat weh dah 4 tahun asik 'cakap' hari2, hikhikhik ;-)

Adeeya,
nasi ayam memang sedap kan :-)

All along the way,
Nak try seminggu jadi 'perempuan melayu terakhir', hahahaha....

Mulan,
hikhikhik...I pun bukan reti masak nasi ayam ni. My nasi ayam memang gerenti tak boleh jual kat chicken rice shop, fail, hehehe

Cik Mat,
Sakit kepala tak boleh nak fikir nak tulis apa dah, rasanya semua cerita I dah tulis, hahaha.
Psst...kalau lah jari I berat sbb itu pink diamond, walaweh....hari2 I asik tengok jari aje tak berkelip!

Kak Kasih,
orang lain buat wordless wednesday aje, kita buat wordless week pulak, baru lagi gempak, hikhikhikh.... ;-)

Shriza,
cerita kita sambung next week pulak ye. Next week, I cerita banyak2, heeee

Susumanis,
I kena ambik gambar lawak lah this week so orang boleh tersenyum walaupun I tak pot pet pot pet, hehehe,

Rima,
Heee....anak2 and hubby I suka kalau I kurang pot pet pot pet ni, tak bernanah telinga diaorang, hahahaha...

Nuns,
Gambar nasi ayam pun boleh buat orang yg tengok 'bercerita' on my behalf, hehehe

Ameeza,
Ayam ni I rebus dulu, pastu baru marinate and then bakar dlm oven. Banyak kerja kan, hehehe

Natasha,
hari2 I bebel jugak, but only kat my family lah :-). Tu yg nak try 'senyap' kat blog.

Shah_Izan,
I takde recipe khas utk nasi ayam. I cuma rebus ayam tu dulu dgn halia, bawang, garlic and sup bunjut sampai masak. Pastu I perap for a few hours dgn kicap masin, kicap manis, some more halia and garlic, minyak bijan, madu sikit and white pepper. Pastu bakar dlm oven utk crispykan kulit dia sikit and bagi cantik.
Nasi tu I just masak guna air rebusan ayam and sup tu pun guna air rebusan ayam. Sos kicap tu I guna air rebusan ayam pastu tambah kicap masin and manis sikit.

Afid,
seminggu aje, lepas tu I pot pet balik, hahaha

Tunteja,
hehehe...seminggu ni konon2 nya nak jadi perempuan muslimah jaga kata2, hahahaha ;-)

Missnote,
alaaa....tunggu lah seminggu ye, nanti I pot pet balik :-)

JieJ,
Ha'ah, seminggu aje. Rasanya I pun tak sanggup tak pot pet lama2 ni, hehehe....
I pun suka sgt drumsticks and peha tu, part paling sedap :-)

Kak Zai,
Ayam dia memang gemuk, 2.1kg seekor yg dah siap bersih tu so memang besarlah kan :-).

blu4sky said...

LG, presentation nasi ayam you lagi cantik dr yg kat kedai..lagi tempting :D