Tuesday, 28 February 2012

Taciturn Tuesday

Our dinner tonite, east and west Smile

IMG_6261

IMG_6265

IMG_6266

Steak and mashed potatoes, their kind of food, not mine….

 

IMG_6271

IMG_6273

IMG_6278

Mee goreng….mmmmmmmm……my kind of food Smile

18 comments:

SufatihaNur said...

wah kaler mee goreng tu..memanggil2 lak...

tzar said...

gigihnya akak...ada 2 jenis hidangan tu..:D

kasihredha said...

rajinnya Lg siapkan dua menu :)

penDragon said...

Dua2 pun I suka...

Huda said...

sis ni memang rajinlah..

Noir said...

your appetising pictures are not curing my withdrawal symptoms :}

How much longer is the 'silence'?

cahya indah said...

I prefer the mee goreng too, auntie LG :)

blogresipi.com said...

I love the mee goreng too... yummy! hehe

afid said...

kak Lg,

roselle boleh buat air ngan jem..sedap...hehe.

tetiba komen kat atas.

Rdimple said...

LG!! fuh,, kalah mee goreng mamak yang jual kat mamak stall ... :)

u punya terbaekkkk...

norhidana said...

rajin nyer akak siap bt 2jenis dinner lg...
kalu dana,kalu boleh dr bt lauk 2-3jenis nk gabungan jd 1 je heheh

JieJ said...

Kak LG...'how many sleep' lagi baru habis silent week tu???heheh

mamasuri said...

yer..sedap lagi mee goreng tu kan..

m.u.l.a.n said...

alaa.. hubby i ada gout.. cannot cook daging2 one laaa... kena hold dulu tekak ni.. share dgn i yg tu ya..

Zaitun said...
This comment has been removed by the author.
Zaitun said...

Kak Zai suka sangat mashed potatoes tapi gravy tak berapa pandai membuatnya.

blu4sky said...

this is killing me..food..food and more drooling food :p

lemongrass said...

Sufatiha,
kalau lagi gelap, lagi mengancam kan :-)

tzar,
I ni gigih kalau I yg beria nak makan benda lain, baru lah gigih masak. Kalau orang lain yg mintak benda lain, mintak mahap lah, hahaha

Kak Kasih,
yg paling leceh nak buat was the mee goreng, hehehe. Yang lain tu kejap aje :-)

Pendragon,
I dgn steak ni kan, kdg2 suka but slalunya tak minat. Masakkan utk they all, ok aje :-)

Huda,
kdg2 rajin bila selera2 kat rumah ni 'bergaduh' :-)

Noir,
you are in luck because I only did a one week silence instead of 1 month :-P

Cahya,
I pun boleh makan mee goreng hari2, hehehe.

Ijan,
I kan kalau makan mee hari2 pun takpe. Kalau makan steak hari2, mau I nangis :-)

Afid,
Kat Msia memang femes air and jam roselle ni kan :-). Makcik I pun ada buat jugak.

RDimple,
I boleh masak mee goreng. Tapi kalau ada orang ajak I makan mee goreng mamak, tang tu jugak I terus setuju, hahaha.

Dana,
I pun bila tgh malas, buat grilled cheese on toasts aje. Bila tgh rajin, 2-3 benda I buat :-)

JieJ,
nasib baik seminggu aje you :-P

Mamasuri,
memang 10X lebih sedap I rasa mee goreng ni banding dgn steak. Tapi my hubby and kids kata the steak lagi sedap, hehehe.

Mulan,
alahai, siannya dia. Sure tgh sakit sgt2 tu kan fr the gout. Memang bnyk betul pantang larang orang gout ni.
You kena makan sorok2 lah, hehehe

Kak Zai,
saya slalu buat gravy dr lebihan juice ayam atau daging yg kita bakar or grill tu. Pastu campur butter, tepung, kicap masin and jadi lah gravy.

Blu4sky,
hehehe....tu yg susah for me nak berdiet skrg, hehehe.