Friday, 3 February 2012

The climb, the brave-hearted duo and the chickens ^____^

I malas nak tayang gambar food tonite.

I nak sambung balik cerita we all pergi jalan2 down South itu hari (iye you, tak habis lagi ceritanya, hahaha.).

On the way nak balik tu, we all singgah Manjimup, a timber town.

And kat Manjimup ni ada Diamond Tree lookout.

Basically, on top of this really tall tree, they put up a wooden lookout for people who are brave enough to have gorgeous view of the surrounding vista.

And teka lah sape yang berani naik sampai the tree top?

It was a 51 metre climb up this steel ladder yang takde net dibawahnya ya!

Memang not for the faint hearted!

IMG_5178

Masa sebelum panjat pokok, ambik gambar buat kenang2 an to show how tall the Karri tree was.

And you can see from below, the first post where people can rest for a while before climbing even higher.

IMG_5179

kena naik dua orang at a time sebab once you reached the top, memang tak cukup tempat.

IMG_5180

Miss 8 looked so happy to be climbing up, takde sikit pun perasaan nervous or scared.

IMG_5182

IMG_5184

IMG_5183

Masa ni dah quite tinggi jugak lah diaorang panjat.

You rasa scary giler tak? Without any netting whatsoever to catch us if we slipped……

And then bandingkan pulak rupa dia dengan rupa Miss 12 and I ye…

IMG_5186

IMG_5187

Let’s just say, that was the highest we both climbed sebab both fo us were so scared to climb any higher, muahahahahaha…..

(MIss 12 lagi lah, cuma berani panjat about 2 metres off the ground aje, hahahaha).

I couldn’t even get to the first post sebab seriau giler bila tengah panjat tu and terpandang bawah!

Macam2 I bayangkan masa tu, hikhikhikhik…..So, kelam kabut lah I turun bawah balik very very selowly…. Open-mouthed smile.

So, Miss 12 adalah jugak kawan sama2 penakut, hahahahahaha…..

And the view from the top taken by The Other Half..

IMG_0019

IMG_0020

Memang lah cantik but nak sampai ke atas tu yang siksa nya, hehehehe…..

When both of them were going down, I took a photo of Miss 8 looking so relaxed still as though the climb was no big deal for her.

IMG_5189

Siap boleh keluarkan kepala lagi tu in front of the rung.

And after they’ve got down, she got so many praises from us for being so brave…

And The Other Half took me aside and said, “I was scared shitless climbing up there. I kept on imagining what could happen to her if she slipped! I really wanted to climb back down again but your daughter didn’t want to so I had to keep on going for her sake!

Wahkahkahkahkah, laki bini sama2 penakut.

Actually, we all tak lah penakut sangat but our daya imaginasi terlalu tinggi so macam2 yang we all bayangkan of what could happen.

I guess Miss 8 masih naive so she didn’t think or imagine the risks involved tu yang dia boleh relax aje panjat pokok tu.

But among us, Miss 8 yang paling adventurous nak try segala nya, hehehe.

22 comments:

kasihredha said...

beraninya miss 8...tepuk3
tinggiiiinya pokok tu..

umiyumi said...

Salam Kak LG, alamak tingginya.. umi pun tak berani lah nak panjat tinggi2 mcm tu. gayat :p

cahya indah said...

brave girl, Miss 8..clap clap.

JieJ said...

Oooooooo Kak LG..kalau saya tak sanggup lah nak panjat..gayat..hehe..tak naik lagi kaki dah getar..

zarin said...

wahhhh! miss 8 sangatlah beraninyaaa... clap 3X
ehehe i rasa i pun mcm miss 12 jugak, ntah2 tk sampai 2 metres frm ground pun..huissh gayat weiii :D

ADEEYA said...

Hahaha orang berimaginasi tinggi memang lah tak naik. best plak tengok Ms8 panjat :D

Muzel Zay said...

Hye sis.. Kalau ade peluang jmpa miss 8.. Mmg nak hug2 die! She is so adorable! Suke sgt! :-)

whitecappuccino said...

wow! miss 8 sangat berani la! kalau akak, sorry babe! gayat oooo..sumpah tak panjat!

Keliyopatra said...

terbayang miss8 peluk buaya ;). muehehe

azieazah said...

Tahniah! Syabas! Memang budak-budak ni sentiasa ingin mencuba sesuatu yang baru. Kadang2 tak takut apa pun. Kita plak yang cuak giler...

T said...

Good Job Miss 8! The sky is the the limit. Maybe beyond the sky too, huh? Just,wow! When I looked at the first photo, my initial reaction was "if it were me, that's the highest I would go. The ground, and just pose around it :-)"

cicayanki said...

WOAH! 51 meters up? Good job Miss 8venturous!

Bila bila you all nak balik Malaysia, maybe you guys can try the canopy walk in Sabah. 26 meters the most, hehe. Piece of cake lah for Miss 8 :)

Zaitun said...

Tahniah buat miss8,berani betul dia.

Kalau kak Zai bab benda2 tinggi ni memang tak layaklah,penakut sesangat.

MULAN said...

miss 8 mcm marsha jugak..!!! berani punya blood.. 2003 baby?

but subhanallah cantiknya view dari atas pokok tu..

susumanis said...

LG..ni darah pahlawan jawa begitu laju mengalir dalam miss 8..bravo :)))

Unaizah said...

Ya ampuuun!!! Kalau i awal-awal lagi dah angkat bendera putih, surrender! Nanti tak rasa kepala lutut, kaki rasa lembik semacam je. Baguslah, Miss 8 blh reach the top. Tabik!

ameeza77 said...

Wo! Wo! Gayat!!!

blu4sky said...

OMG mynn,
you climbed it too... i rasa makin i tua dah makin gayat dah skrg ni.. but since this one has mcm jaring2 tu rasa save sket kot..hehehhee
but i don't think i dare to climb that tree.. :p

lemongrass said...

Kak Kasih,
Miss 8 awal2 bila nampak pokok tu terus cakap "I want to climb it!". Miss 12 terus cakap "I'm not going to climb that!", hehehe

Umi,
Salam. I pun tak berani you sbb gayat giler, hahaha

Cahya,
I tak tau lah where she got her bravery from, hehehe

JieJ,
Hahaha...sama mcm I :-).

Zarin,
Nasib baik Miss 12 ramai jugak gang yg sama2 gayat mcm dia kan, so tak lah dia rasa tersisih, hehehe

Adeeya,
tu lah nya, I punya imaginasi more towards yg menakutkan, tu yg terus I takut nak panjat, hehehe

Muzel,
InsyaAllah one day, mana tau kan bila we all balik Msia again, boleh jumpa :-).

Whitecappucino,
Saya pun sebelum panjat pokok tu, sikitnya psyched myself up supaya berani. But itu pun still tak berani jugak, hahaha.

Keliyopatra,
I think kalau dibagi peluang peluk buaya betul, memang dia nak kot :-)

Kak Azie,
Mak2 cuak sbb fikir yg bukan2, takut jatuh lah, takut patah lah. Budak2 cuma fikir excitement aje :-).

T,
She wanted to climb the tree straight away when she first saw the tree. I pulak straight away thought of what could happen if I were to slip, hehehe.

Cicayanki,
26 metres will be kacang putih for her, hahaha. I like that title for her Miss 8venturous :-).

Kak Zai,
kita selalunya fikir mcm2 kan bila panjat benda tinggi2 ni, tu yg terus rasa tak berani and rasa gayat :-)

Mulan,
probably kot kan, 2003 baby ni so adventurous and daredevils, hehehe

Susumanis,
nasib baik darah pahlawan Jawa bukan darah pirate Jawa kan, hahaha

Unaizah,
Lutut I still kuat masa first rung of the ladder, pastu, makin tinggi, makin lembik, tu yg I terus turun semula, hahaha

Ameeza,
memang gayat! :-)

Blu4sky,
Jaring2 tu just on the side so tak boleh fall sideways but underneath the ladder, takde jaring you! hikhikhik....

AbbotCottage said...

kalau I, jangan harap nak jejak kaki pun..hehehehe

Rdimple said...

wow tinggi nya... mesti rasa berdenyut denyut jantung masa LG tengok kat bawah kan... tak tahan gayattt :)

Akukah? said...

adorable dobot kids mmg tough kot??!!

apa2pun, standing ovation for Miss8!