Sunday, 26 February 2012

Succinct Sunday

Some of my iPhone photo collection….

Still very hopeless at it!!!!!

 

IMG_0006

IMG_0044

IMG_0048

IMG_0039

IMG_0054

So not clear and also….

IMG_0090

So not drooling-inducing compared to the DSLR ones.

16 comments:

blu4sky said...

LG,
why miss 12 muka monyok..

kasihredha said...

tapi ok lah kan...kalau tak de DSLR berguna juga.
miss 12 penat ke? biasanya senyum je dia :)

Flower said...

Yup, perut Zahra sama mcm Hana. Hari tu masa lepas I jumpa ngan you, I beli pantsuit utk Hana, size 10. Bila dia pakai I tgk dan terus I ckp pakai utk tidur je lah. Bukan nye apa, nmpk betul perut dia maju kedepan. Kalau beli besar sikit, maybe tang perut tu tak sendat sgt. Nasib baik murah... Hahahahahahaa...

lemongrass said...

Blu4sky,
itu gambar during the holidays baru bangun pagi, tu yg muka monyok, hahaha.

Kak Kasih,
Sebab dah biasa dgn DSLR kan, so everytime I ambik gambar guna the phone, rasa mcm tak best betul tp nak bawak camera berat2 tu merata2, tak kuasa I, hehehe.

Nora,
hahahaha...Nasib baik the jeans yg I belikan dia hari tu size 10, muat you. Or else memang I nak suruh dia join Jenny Craig, heeeee. Not just perut, bum as well menonong sama.

penDragon said...

mana boleh lawan kualiti DSLR kan k LG!

whitecappuccino said...

Tapi masih cantik juga..

Asmara said...

mmg beza kan. tp dslr pun kene pandai guna, asyik guna auto je pun tak berbaloi (mcm aii). hihi.. jeles tgk kak min punya gmbr cantik2. jeless!!

ADEEYA said...

Ala kenapa dah tak ada tulis panjang2 :(

Flower said...

betul tu Mynn. I beli knitted dress dari gumboot hari tu and semalam dia pakai. Yup, her bum menonong bak kata you....

m.u.l.a.n said...

foto from iphone memang biasa2 je..

u pi photoscape & edit je.. dslr memang la foto cantik lagi kan.. tapi i malas nak hangkut.. dah dalam muzium ni, tunggu nak lelong kat lelong.com.. i guna my old yg thin & light tu je.. pastu i edit sikit2 kalo rajin.. hehehe...

Zaitun said...

Kamera kak Zai olympus biasa aje,tak pandai nak godek2 yang canggih lagi pun tak larat nak mengangkut ke mana2.

=*NuRo0L* = said...

kak,nti senang2 update la perkembangan miss 12 dgn braces dia tu.. hehe..

norhidana said...

salam kenal...

selalu jenguk blum penah tinggal jejak....
suke tgk resepi2 yg akak bt

sudipVSsenduk said...

yg penting tetap sedap...

♛ Nazirah a.k.a Naz ♛ said...

bila tgk muka miss 12 nih mesti teringat anak buah saya..muka seiras..hihik..cume miss 12 lagi cantik kot.

lemongrass said...

Pendragon,
bila dah biasa pegang DSLR, rasa mcm tak best aje nak guna phone utk ambik gambar. Padahal orang lain, sikit punya terer ambik gmbr guna phone kan :-)

Whitecappucino,
Kalau Akak google gambar yg orang ambik guna iPhone kan, memang cantik2 sungguh. Saya tak tau mcm mana nak jadikan gambar iPhone saya secantik itu, hehehe.

Asmara,
I pun dulu sentiasa guna auto button kat DSLR tu. Baru aje a few years guna manual button tu, hehehe

Adeeya,
kena tunggu hari Khamis baru I tulis panjang2 :-)

Nora,
Bum I pun tak menonong mcm bum Zahra tau, hahaha

Mulan,
tapi kan bila I pergi Apple website, diaorang tunjuk unedited photos yg orang ambik guna iPhone, punyalah cantik you. Heran betul I sbb semua gambar yg I ambik, mcm tak clear aje, tu yg tension.
Jgn jual DSLR tu, mana tau, one day ou teringin nak guna and then dah kena beli baru :-).

Kak Zai,
Saya ni sebab hari2 ambik gamabr makanan, tu yg best guna DSLR ni sbb nampak clear sgt :-).

Nurool,
nanti bila dia pasang the lower braces, I akan update lagi :-)

Norhidana,
Salam singgah ke blog ni. thanks ye sbb suka tengok recipe2 I :-)

sudipVssenduk,
kalau gambar cantik, lagi nampak mcm sgt2 lah sedapnya even though kdg2 tu tak lah sesedap mana, hahaha

Nazirah,
Miss 12 ni memang muka asian habis, tu yg rasanya ramai kot yg seiras2 rupa dia kat Msia tu kan :-).