Monday, 20 February 2012

Too much of anything is not good ;-)

On Friday hari tu, I felt like eating so for dinner I made….

IMG_6030

Cubalah kira berapa banyak pizza (plus garlic bread) I made that night!

They are not small pizzas mind you. 2 family size pizzas yang memang kenyang makan 2 keping and 1 large tray size pizza.

(Ini bukan namanya nak makan, ini namanya nak mengketedarah! hehehehe).

IMG_6035

1 pizza of half-half beef silverside and roast chicken topped with mushroom, pineapple, roasted capsicum, oven-dried tomatoes and chilli flakes for The Other Half.

IMG_6036

1 pizza with beef silverside, capsicum and pineapple for The Little Misses.

IMG_6038

And 1 big tray of roast chicken, caramelised onion, roast capsicum and chilli flakes pizza for moi!

IMG_6048

And because of my over enthusiastic pizza making mood that day….

All of us had to have pizza again for lunch on Saturday and pizza again for dinner on Sunday night!

Itu pun ada lagi 1 slice of pizza left sebab semua dah tak larat nak makan pizza!

I think I am all pizzaed-out right now Sick smile.

Hikhikhikhik.

14 comments:

kasihredha said...

banyaknya LG
sure sedap sebab buat sendiri..boleh nak taruk apa pun kan :)

ummiaisyah said...

best gilerzz tgk pizza kak Min tu..aritu kwn bagi yg piza hut..roti tebal..isi nipis jek..huk..huk

penDragon said...

rajin akak buat pizza byk2...puashati buat sendiri boleh taruk topping apa pun & yg penting cheese tu mesti melimpah ruah

wanG said...

nak pizza sekeping!!! ;-)

Noir said...

haha, send some over. I can wallop those any time but yes I do agree, too much of anything ain't good :)

whitecappuccino said...

pizza!! i dont mind eating pizza banyak2 hehe

Madam Sooyaree said...

Adeh.. meriah nya topping! Kitorang selalu buat cheese pizza aje, hihihi.. nampak sangat tak kreatif.

LYAfrina said...

sedapnyerr.. terliur tgk ni

Oyis said...

wow, kenduri pizza!

afid said...

amboi..sorang satu tray. hahhaha

PUTUBAMBU said...

uishhh..sodapnya..!

lenkali kalau tak abih..pos le kat sini sikit..


hehehe

mrs adam said...

bestnya pandai buat pizza.dulu saya pernah try nak buat pizza tapi tak jadi.lepas tu terus tak nak try.order saje.dah la dominos bagi free 1 pizza kalau diorang lambat hantar(lebih 30 minit),tu yang asik order je.hee

JieJ said...

Kak LG, dah boleh buka kedai dah ni..hehe..

lemongrass said...

Kak Kasih,
Memang banyak sgt, tu yg kena makan pizza for lunch and dinner the next day :-).
Best buat sendiri sbb mcm2 topping I letak.

UmmiAisyah,
pizza I pulak jenis roti nipis, isi dia banyak gilers, hehehe.

Pendragon,
Selalunya I buat 2 jenis pizza aje, 1 utk the girls and 1 utk the adults. Tapi hari tu, I nak a sepcial pizza utk I with toppings yg I suka,tu yg terbuat banyak terus, hehehe.

WanG,
kalau you ada hari tu, berkeping2 pun boleh :-)

Noir,
Ahhh, you should have been here, then you and my hubby can see who can eat the most pizza in 1 sitting, hehehe.

Whitecappucino,
I pulak sbb kena make pizza most week, terus dah tak minat sgt pizza skrg ni.

Sooyaree,
bukan tak kreatif namanya tu, nak senang kan diri namanya tu, hahaha....

LYAfrina,
anything with cheese memang sedap kan :-)

Oyis,
orang lain buat kenduri ada nasi briyani, nasi minyak, nasi ambeng, I buat kenduri pizza :-)

Afid,
hahaha...mana lah badan tak tembam kan :-)

Putu,
next time ye I post ke Msia :-P

Mrs Adam,
Kat sini sbb cheese and barang2 nak buat pizza murah, tu yg lagi senang and cepat buat sendiri :-)

JieJ,
hahaha...kalau hari2 I kena buat pizza kat my kedai, I akan termuntah dulu :-).