Thursday, 1 October 2009

It’s going to be Miss very-soon-to-be-6 birthday in a few days time. This year we all tak buat birthday parties for The Little Misses yang jemput their friends sebab didn’t have time to organise it. So, we are doing something different this year, we are taking The Little Misses to a circus as a birthday present. Birthday adik tapi kakak pun dapat pergi sama :-). Tomorrow night, we are going to the Moscow Circus (not the one in Russia ye, just the one at Langley Park here in Perth :-)). Banyak lah duit we all nak pergi tengok Moscow circus in Russia! The Little Misses are so excited tak sabar2 nak pergi (sebenarnya Mummy and Daddy pun excited abis tapi tak lah over kan). I pun excited sebab I ingat nak bergaya with my knee-length boots and a dress to the circus. Apa lah pe’el kan, pergi circus pakai dress and bergaya abis, hahahaha… Nak buat macam mana ye tak, we all ni mana lah ada can nak bergaya slalu2 ni and keluar malam slalu2 ni so when there’s even a tiny bit of opportunity to bergaya, I might as well grab it ye tak ;-). Tak kisah lah walau pun cuma untuk pergi ke circus sahaja, wakakakaka….. Sekali sekala nak jadi yummy mummy apalah salah nya kan ;-)…. Kalau I look good in it, I’ll tayang kat blog eh, kalau tak, I simpan in my picture folder aje lah alamatnya, hikhikhikhik….

But yang semestinya I nak tayang is our dinner tonite, Fish n chips… I slalu will oven bake my chips tapi malam ni I teringin sangat nak makan fried chips/fries. Like The Other Half said, eating fish is good so who cares if the fish is deep fried or not, hehehe….. Since I had to fry the fish anyway, I pun goreng lah jugak the chips. Waduh waduh, memang enak banget makanan goreng2 ini kan!

DSCF7216

How much does a plate of fish n chips cost at the fish n chips restaurants sekarang ni ye? Dah lama betul we all tak beli fish n chips ni…..

15 comments:

fazlinil irma said...

kak min...kat sini fish & chip 4.99 pound..besar & berbaloi..boleh share 2 org..

ain said...

wahhh...seronoknya yummy mummy n the kids nak tengok circus!!!! min jgn lupa update ur knee-lenght boots tu nanti!!!hihihi

psst...mknan yg goreng2 ni mmg sedap. sbb tu semua fast food goreng2 aje!!

arapink said...

tak sabar nak tengok gambar u all nanti :-) jangan tak vouge, pakai je kalo rasa nak pakai...hehehe

yang bergoreng memang sedap kak min, tu pasal lah ramai yg sakit2...huhuhu

sheri said...

mynn! i pun buat fish n chip semlm, goreng jugak..ahahah. sama2 mengidam yer ;p. dah 2 mlm dinner sama la. before that delicious pizza u ;)

Ayu said...

uuuiikkksss...tak sabar lak rasanya nak tgk akak b'posing sakan dgn boot tu.hehehehe...

hm...fish n chips kat sini? paling murah yg prnh ayu jmpa rm5.50 kat kantin sini.tokleh jual hala2 sbb nnti tak laku.klu kat luar lak paling murah ayu jmpa rm6.90 n above.tu kira kedai cikai la.klu hat restoran bagai..paham2 s'diri la

Sue said...

kak lg..semalam i baru makan fish and chips..harganye 8 dollar, 1 keping ikan, chips dan 2 jenis salad.kira ok la tu kan?

School Of Tots said...

Salam ziarah. Nice Blog. Cute family.

Flower said...

Sedap fish n chips you. You buat gan beer batter yg tanpa beer ke?

re: gambar semalam tu I upload ngan photobucket. Cuba try yg ni. Ni under flickr lak.

My lavender yg belah kiri tu.
http://farm4.static.flickr.com/3455/3973676432_a158336b19_o.jpg

Yg ni lak just another plant. Lupa lak namanye.
http://farm3.static.flickr.com/2439/3972910151_5bb7803f9f_o.jpg

3E said...

kak LG....jgn lupa tepekkan gambar u with ur dress dan funky boot tau....tak sabar rasanya nak tengok....hihihihi

lemongrass said...

Irma,
klu lah kat sini ada fish n chips yg $5 and boleh share 2 orang, memang I tak kan masak fish n chips langsung lah, hahaha...

Kak Ain,
wehehehe... Tak tau lah jadi ke tak I nak change ke yummy mummy ;-). I tunjuk boots aje tak payah tunjuk orang nya n dress aci tak?

Ara,
Orang lain pakai nampak cantik aje, I ni sbb tak pernah pakai takut nmpk mcm jakun aje lak nanti, hehehe

Sheri,
ye lah kan tekak western bukan tekak melayu, hehehe. Malam ni I dinner kat rumah Salina,I buat tuna pasta bake, sungguh lah senang nya :-).

Ayu,
wehehehe...malu weh nak tayang ;-). Klu RM5.50 tu kira murah lah kan tp klu kat Manhattan fish market tu agaknya 3 kali ganda ye harga nya :-).

Sue,
ok lah tu klu ada salad sekali.Selalu nya chips dia pun quite a lot jugak kan :-).

School of tots,
thanks sbb sudi singgah my blog :-)

Nora,
A'ah, beer batter tapi tak pakai beer, hehehe...
Still tak dapat tengok lah, dia kata 'this photo is currently unavailable'

3E,
wakakaka... malu weh nak tayang ;-)

n.a.n.i.e said...

kalo mkn kt kedai western yg biasa2 set fish and chips ler yang paling murah compared to other western menu..bole dpt kut below RM10.00.. tp kalo mkn kt manhattan fish market /fish&co dalam belas2 rm gak le..

tp fish and chips akak cm besh.. ade aprikot.. (kalo tak salah tgk le.. hehe)

Cikpid said...

akak ni ari2 gmbr makanan menyelerakan.. :)

ms bulan puasa aritu bukak blog akak msti kecur air liur

lemongrass said...

Cikpid,
nasib baik dah habis bulan puasa kan, kalau tak, sure kurus pahala puasa you, hehehe

azieazah said...

Kalu nak puas, memang leh masak sendiri fishs n chips ni kat umah... bagi yg rajin mesti small matter jer...

tapi rasanya ramai prefer pi McD jerrrr...

lemongrass said...

n.a.n.i.e,
sorry lah tertinggal reply yr komen. Kat sini tengok tmpat jugak lah, klu gerai2 biasa murah lah fish n chips banding dgn restoran terkenal mcm kat M'sia jugak lah.
Itu avocado yg kat salad tu :-).

azieazah,
tu lah, sbb we all mmng suka makan fish n chips and sekali makan mesti bnyk, tu yg lagi berbaloi klu buat sendiri, hehehe