Sunday, 4 October 2009

Penatnya 2 hari ni mengemas rumah inside and out for the inspection tomorrow. Mak mertua nak datang pun tak seteruk ni I kemas, hehehe. I guess Mak Mertua cuma boleh jeling aje kalau rumah I tak sekemas or sebersih her standard kan (and I just jeling dia aje balik, wehehehe), but the property agent will write a bad report kalau rumah ni tak bersih and tak kemas which is not good lah for us. I nak lah our report ‘card’ dapat A+ setiap masa kan, baru lah best, hehehe…. Nak kata spotless tu tak lah sebab rumah ni pun bukannya spotless when we first moved here but memang lebih kemas and lebih bersinar2 lah dari normal, hahahaha….

But dalam sibuk2 mengemas rumah tu pun sempat jugak lah we all pergi painting sebab kesian kat Miss 10, dah 2 minggu dia tak berkesempatan nak mengasah bakat painting dia. And since today Morley Galleria was open on a Sunday, we all pun pergilah sambil painting sambil shopping. Iye Tuan2 and Puan2, kat Perth ni mana ada Sunday trading! So, kalau a shopping complex tu di buka once in a blue moon on a Sunday, kira dah macam gah and best giler lah, memang berpusu2 lah orang membanjiri shopping complex tu, hahahaha. And selalunya ada lah a few extra ‘shows’ happening at the mall which was what happened today.

Dapatlah The Little Misses bermain2 dengan ular masa kat the mall tadi…

IMG_0721

IMG_0725

Budak dua orang ni perasan berani sekejap, hehehe… Miss very-soon-to-be-6 ni selalunya berani lagi compared to Miss 10 tapi tadi dia geli sikit pulak bila the ular was around her neck :-). If you all nak tau, rambut Miss very-soon-to-be-6 tu I tak brush sebelum pergi keluar tadi tapi sebab memang dah naturally curly, tak lah nampak sangat kusut masai nya. One of the good things of having a naturally curly hair especially bila Mummy dia malas nak sikat, hehehehe…

DSCF7225

Ini pulak our dinner tonite. The Other Half dah rindu nak makan kari daging so inilah lauk we all malam ni….

13 comments:

amy mieza said...

cute nyer budak 2org tu, geram tgk

akiratoriza said...

salam,,,
slalunyer kanak-kanak takut kat ular tp anak-anak kamu berani tul... erm kari ayam kamu nmpak berseri-seri terliur lak rasa n tetiba-tiba rasa nak makan kari ayam...sedapnyer....

Rahmath @Anak_Mami said...

Hi Mynn,

Mummy's tak pulak posig ngan ular, takut ker ? I geli betullah, kalau tengok binatang segini, I memang tak dekat langsung. Kari daging you nampak kelas gitu, dan menarik bila u letak papadum sekali, I memang suka sangat!Yummy.

ain said...

aduhaii..beraninya ur little misses!! akak n anak2 pompuan mmg takut dn geli giler!! yg lelaki tu je berani!! ayah dia pun x seberani anak dia.hihihi

Ayu said...

ular?! uuwwaaaaa....geli kita la.ular..katak..cicak etc semenya kita tak suka! geli...geli..geli...

ingat lg ayu prnh melompat kuar dr toilet sbb t'nmpk katak nyorok balik pintu.uuwwaa....rasa nak nangis masa tu.besar lak katak tu...maybe kodok kot.eeeiii...

masz_73 said...

eeeiii..berani betul anak dara tu ek.. kalo i x tau ler.. hehehhe.. nape ek kat perth mall x bukak during weekend ek? pelik jap! :P MIL i yg br balik jln2 makan angin kat sana kagum ngan kebersihan tpt u.. sonok katenye.. kalo bule nk g lagi.. cuma dia x tahan sejuk jer. ingat aritu nk nyorok lam beg diorg tp x muat laks.. kakkakakka :))

azieazah said...

Wow.. ada papedom tu yang best tu...

btw, kat Msia skang ada filem hebat tajuk PAPADOM arahan Afdlin Sauki.. dengar citer best filem tu sbb menang banyak anugerah..

Masuk panggung utk tayangan umum pada 8th ni..

Jommmm....

Ann Kay said...

Tak jadi extend the shopping hours pulak...I memang sedeh betul! I am sure WA lagi meriah kalau shopping hours sampai 9pm on weekdays.

Apa-apa pun LG, kari ayam tu nampak best sangat!
Still in the raya mood so I wish Selamat Hari Raya to u and family.

Intan said...

Miss u LG... Alya & Zahra too!

lemongrass said...

Amy,
thanks :-)

Akiratoriza,
Entah lah budak berdua tu, tak takut langsung pulaknya. Kari daging lah, mana pulak kari ayam, hehehe...

Rahmath,
I setakat pegang aje bolehlah, tp klu nak letak around my neck, I geliiiiiii....... hehehehe..
We all klu makan kari kena ada poppadum, klu tak, rasa tak best aje :-)

Kak Ain,
Kita ni rasanya lebih ke geli kan. bukan sbb takut tp sbb geli ya amat kat benda2 1 species dgn ular ni kan :-)

Ayu,
Hahahaha... kat M'sia mmng katak/kodok tu suka betuk duk kat dlm bathroom n toilet kan. I pun sanggup tahan kencing sampai lah ada orang buang katak dlm toilet tu dr I masuk, hehehe

Masz,
tu lah, I pun tau yg yr MIL dtg sini lepas dia dah balik M'sia balik, hehehe...
Kat Perth city, mall dia bukak masa Sunday tp klu kat suburbs mmng tak bukak. Entah lah politicians sini, ulu betul!
Suruh lah dia dtg masa Dec ke Jan, masa tu dah panas and masa tu ada sale gilers2, hehehhe

Azieazah,
I dah lama betul tak masuk panggung wayang kat M'sia tu. Setiap kali balik M'sia, busy pulkanya dgn benda lain, hehehe

AnnKay,
tu lah kan, the politicians here are so backwards sometimes! Memang lah best klu shopping mall dpt bukak on weekdays until 9, tak lah kelam kabut nak shopping before 5.
Selamat Hari Raya to u n family too

Intan,
Busy betul you skrg ni ye :-). I miss yr N3 mcm dolu2, hehehe

Cikpid said...

beraninye pegang snake..

akaknye daughter ni muke berbeza sgt..

the sis nmpk sgt lemah lembut..

and the lil sis nmpk tegas sikit..

lemongrass said...

CikPid,
yg eldest tu jenis yg peramah dgn semua orang, dgn semua orang dia boleh peluk2, hehehe. Yg adik dia pulak jenis reserved sikit mcm mak bapak dia, cuma boleh peluk2 keluarga terdekat n kawan rapat aje, hehehe

Gembo said...

Mrs G: Ooh...snakes! Coincidentally, I went to 2 Hari Raya 'open house' last week and they had unique snakes.. I takut/detest/hate/geli ngan snakes sebenarnya but somehow terberani plak nak pegang..so in all my 30+ life, I held 5 snakes in one day! Oh the 2 houses - they're across the road from each other.

AND we served daging kari during our own open house last Friday.. yours look so yummy!

So 2 coincidences - felt compelled to drop a comment!

Btw, my brother's in Melbourne - wonder if he goes thru' the inspection too..