Saturday, 3 October 2009

I thought I love Spring but the weather condition today really reminded me why I do not like the Spring season. It’s not the season itself that I don’t like, sape lah yang tak suka mild sunny temperature with flowers blossoming everywhere. It’s the pollens that come with Spring that I really really detest. Satu hari suntuk ni I was sneezing non stop, having itchy face and nose, watery eyes, runny nose and everything that signals it’s the hayfever season! I did take antihistamine but it didn’t help at all :-(. I think I might have to change my antihistamine again… Sampai sekarang I have no idea which pollens yang buatkan I have all the hayfever symptoms but setiap kali Spring season and when it’s a bit windy, my whole body will suffer. Dah lah satu hari suntuk tadi (and tomorrow as well) we were and will be busy cleaning the house for the upcoming inspection on Monday ni, so memang tak berhenti lah sneezing sebab bergelumang dengan dust. The house is so dusty, doesn’t matter how often I dust it! Anyone nak tolong we all kemas rumah and do spring cleaning? :-). At times like this lah baru lah terasa betapa best nya kalau ada bibik kan, hehehehe….

Anyway, we did go to the circus last nite and we had a blast :-). The Little Misses enjoyed it and so did we.It was a really good circus actually (but I guess not as good as Cirque du Soleil lah kan), we were thoroughly entertained from start to finish and even The Little Misses sikit pun tak menunjukkan muka2 kebosanan langsung :-). And I did wear my knee length boots and a dress with them :-). Terkejut anak2 I tengok Mummy diaorang pakai dress, sebab ye lah, selalunya pakai pants or jeans aje kan ke mana2, hahaha.

We went to the city in the afternoon and then lepak2 kat rumah Salina before going to the circus. Best betul ada kawan yang duduk in the city ni kan Salina sebab ada tempat nak lepak2 sambil tunggu maghrib :-). Thank you so much for your hospitality….

PA020883

I dah siap bergaya nak pergi circus but The Little Misses kena tunggu lepas dinner baru boleh bergaya. The dress is quite long until betis which goes nicely lah dengan my knee-length boots tu kan ;-), hehehehe… Ada nampak macam mak orang tak? wakakakakaka…..

PA020891

PA020885

At the circus…

PA020892

Inside the circus…

Apalah agaknya yang Miss very-soon-to-be-6 tengah tengok tu kan, sampai terbeliak dia tengok, hehehehe…

11 comments:

ain said...

tak nampak mcm mak org punnnn!! mcm anak dara je. mcm kakak n adik tauu!!

akiratoriza said...

bestnyer lau dapat jadi cam kamu...

KKPL said...

Hi LG,

Expression on yr daughter's face is priceless...We can feel her exitement;)Great that you all had a wonderful time @ the circus, i'm sure..BTW, i sure fancy those boots..(suddenly the lyrics..'these boots are made fr walking..blah blah..is playing incessently in my mind..mueh he he he..)

fmina08 said...

kak min..cane jg body ea? comel je..betul kata ain..cam adik bradik tau..

Sue said...

Kak LG..you memang yummy mummy, mama vouge gitu..kalau milf kang lain pulak ceritanye..hehehehe.

mrs red hat said...

Dearest Mynn,

Next trip tengok firework masa australia day! Bolehlah datang bercamping kat rumah i!

My hubby too hasn't ceased sneezing ever since we returned from our wildflower trip. Punyalah kuat dia sneeze bergegar satu rumah.

lemongrass said...

Kak Ain,
mcm kakak n adik lain mak lain bapak ye? hehehehe... :-)

Akiratoriza,
Jadi macam I mcm mana tu? :-)

Yat Maria,
She must have seen something so wonderful to make her eyes go that wide, hehehe :-). Wearing the boots made me feel so 'sexy' that night, a bit like that song ;-).

fmina,
I jaga makan aje mostly sebab I ni jenis yg malas betul nak exercise. I makan semua benda tp tak banyak lah :-).

Sue,
wakakakaka.... Mengamuk lah my hubby klu I MILF ;-). I'd rather stick to being a yummy mummy aje lah :-).

Salina,
sure seronok the kids dengar bercamping kat rumah u tu, hehehe. You know Spring is here when the sneezing starts! :-)

afid said...

kak Lg,
cantik baju dot dot tuh. he3

Ayu said...

salam k.min....akhirnya dpt gak tgk akak b'posing sakan.mengancam u! hehehehee...

hm...bestkan skali skala dpt jln2 mcm tu.ayu tunggu ank2 ayu besar skit baru nak bwk depa pi tmpt mcm tu.la ni klu bwk pun bkn dorg tau apa nak2 si faris.semlm ainnur dok ckp nak naik bus n train.nnti la bwk dia naik public t/sport.

azieazah said...

...dia nampak monkeys kottt...

Wahhhh best nyer spend time dgn anak-anak, kan? Waaaahhh enjoy tuu...

LG, U look good in it... betullll.... :D smile..

lemongrass said...

Afid,
hehehehe. Baju dot dot dot yek ;-)

Ayu,
tu lah, we all pun tunggu budak2 ni besar sikit baru bawak pergi jalan2 ni. Senang sikit nak handle diaorang bila dah besar ni, pastu diaorang pun dah faham..
Bila lah agaknya I dpt pakai dress tu lagi ye, hehehe

Azieazah,
Dia nmpk the clown kot agaknya :-). Sekali sekala berjalan mcm ni memang best kan.
Thanks ye for the compliment