Thursday, 22 October 2009

Smiles anyone?

 IMG_0051       P6040241              

Some people say they have the same smile like The Other Half and some other people pulak kata they have my smile :-). I guess both of us like to smile for the camera ye so tu yang no one can decide, hehehe… ;-). But The Other Half kata Miss 6 smiles like him and Miss 10 smiles like me… Entah lah, I pun tak pandai nak tengok, hehehe. Yang I tau, selalu nya bila I tengok diaorang, lagi banyak tak macam I dari macam I, hihihihi…Alah, sebenar2 nya since both of them have both of our genes so tu yang kadang2 senyum macam I and kadang2 senyum macam The Other Half. Kalau The Little Misses senyum macam Brad Pitt kang ada pulak yang question their salah silah, wehehehe…

And I rasa the camera angle pun memainkan peranan besar jugak kan. Maybe kalau ambil gambar tu slightly from the right side, they look like me agaknya and maybe kalau ambil gambar tu slightly from the left side, maybe they look like The Other Half. Kalau ambil from front on, Miss 10 looks like anak chinese and Miss 6 looks like anak arab, muahahahaha…..

Psstt…. Another lazy dah of cooking dinner, tu yang tayang gambar entah hape2 and cerita merapu aje. We all makan instant noodles aje malam ni but konon nak bagi fancy sikit, makan dengan pan fried crumbed chicken breast (supermarket mari ye sebab Mummy tak kuasa nak masak, hehehe).

Oh ye.. another psstt.. The Other Half tak suka/merajuk I letak gambar we all last nite tu, sebab dia kata gambar tu nampak sangat yang dia ni geeky and nerdy. Tapi I dah terpost before dia nampak so I malas lah nak tukar gambar lain. Pastu, bila I bagitau semua orang kata dia sweet looking and not geeky, terus dia tak jadi merajuk. Wakakakakakka…..  Tersangat lah vain nya orang itu!

27 comments:

zarin said...

i punya mata kata miss 10 smiles like u n miss 6 smiles macam ur other half...mata i kata lah...hihi

mrswongjowo said...

yang nampak Miss 10 memang macam chinese and Miss 6 macam minah salleh he..he..dah hilang ye LG ciri2 kejawaannye....

lemongrass said...

Zarin,
hehehe...The Other Half's colleagues pun kata Miss 6 senyum sebijik dia so mata you sama lah mcm mata diaorang :-D

Mrswongjowo,
Kadang2 ada jugak nampak jawa nya tapi teramatlah jarang2 nya, hehehe. Maybe hopefully, bila diaorang makin besar, makin terserlah lah jawa nya kan, baru best :-)

ain said...

akak pn rasa miss 10 more to chinese look. Miss 6 pulak mmg memiliki senyuman ur hubby!! may be the 3rd one, sebutik min pulak.hihihi

lemongrass said...

Kak Ain,
kuikuikuikui.... cukuplah 2 ni aje :-)

roslaini saad said...

dear...
Saya terujua betul dengan kecomelan anak-anak puan...kerana saya tak ada anak perempuan...they are so cute.....

Rima said...

LG.. tak kira lah.. janji both look so sweet bila senyum.. as for ur hb.. alahhh nerdy nerdy pun laku jugak.. macam my hb.. nasib baik I laku kan dia hahhaha

Ajzie said...

senyuman Miss 6 mmg sama mcm the other half laaa..

lemongrass said...

Kak Roslaini,
Terima kasih sbb sudi singgah my blog & terima kasih for the kind words :-).

Rima,
Shhhh...only kita2 aje ok yang tau dia nerdy and geeky but let them think they are not, hehehe...
Tu lah, nasib baik kita ni baik n sanggup melakukan diaorang ;-)

Ajzie,
Bapa borek anak rintik kan, hehehe

LOVE said...

Very gud morning KakLG! Personally, I see both ur gals smiles r much similar to their Dad! hehehe! Look wise, Miss 10 more like Chinese, Miss 6 more like Mat Salleh mix. ;)

Whatever it is, they r gorgeous!!! That's the verdict here! Muahaha!
Take care U 4 there!!! :)

lemongrass said...

Love,
their Dad would be so happy to hear that :-). But I know they came out of me, hahahaha....
Have a happy weekend Love!

Rahmath @Anak_Mami said...

Hi Mynn,
Kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi....amacam, mengancam betul peribahasa I... he.he.he...Anak u berdua, memang ada iras-iras bapak dia most of time, but at some angles I see your looks as well. I suke sangat tengok mereka sbb they are pretty and I tak der anak perempuan..sob,sob..tapi bagus gak nanti jadi lebih vain dari I, nanti I jealous tau. Take care dear !

Dr.N said...

Salam, hi min..every morning baca entry you yang kelakar, buat I senyum sorang sorang...

Sambil busy prepare lecture, lari lari kejap hilangkan ngantuk...No gambar food tday?..

arapink said...

mata ara pulak memandang, Miss 10 sangat mirip your hubby, nak lagi senyumannya and Miss 6 like you.

Macam tu jugak keakraban...Miss 10 nampak lebih rapat dengan daddynya, dan Miss 6 manja dengan kak min...hehehhe

yang ketiga nanti kak min? bila lagi? hehehhe...kot-kot dapat hero pulak... :-)

iaaini said...

Every morning mesti masuk sini kejap, baca your story mory. Dah addicted pulak :) Maybe because of your age same with me, jadinya jiwa tu sama lah kan hehehe

Both of your kids so beautiful & sweet. Muka & senyum dia org sure ada jugak macam their mummy. Mesti bila besar nanti, ada jugak ambil sikit2 your habit. Like me, memang tak ikut langsung my mum, but bila dah makin berumur, dah terikut2 perangai my mum esp bab berleter kat anak2. Hahaha Ke mana tumpahnya kuah kalau bukan ke nasi kan??? :) Have a great day!

aku la ros said...

so sweet both of them..

bila la i ni nak ada anak ni.. hehehe.. camner nak ada anak.. calon pun tak ada lagi.. apatah lagi kawen.. hehehehe

lemongrass said...

Rahmath,
Tu lah kan I kata, depends on the angle, hehehe ;-). Kalau I ni putih melepak, probably the resemblance lagi ketara kot :-). Takpe, I pun takde boy so sama lah kita!

Dr. N,
Salam.. I 'm glad my entries make you smile once in a while, hehehe. Dah beberapa hari I malas sgt2 nak masak :-).

Ara,
Memang betul you cakap. Both girls lagi takut dgn I dari their Dad, tu yg Miss 10 lagi rapat dgn Hubby sbb segala benda dia cerita kat Hubby :-). Miss 6 kecik lagi kot so still lagi nak bergayut dgn I, hehehe...

Iaaini,
Hahaha.... samalah kita, memang kuat membebel mcm my Mak jugak. Dulu2 masa I kecik, I said to myself yg I tak nak bebel kat my kids. But skrg ni, tak boleh tahan lah, mesti membebel gak, wakakaka

Ros,
sabar sabar, hehehe... Mula2 kena cari pakwe dulu, pastu dah cintan cintun baru boleh pasang angan2, hehehe...

My Life My World said...

Lemongrass , u guna B.M kat sini agak agak your other half faham tak u mengata dia. Heheheheh
Anyway, both anak pompuan u kalau tak senyum pun tetap comel giler ya amat ;)

lemongrass said...

MyLifeMyWorld,
Hehehehe... dia tak paham everything tp dia faham yg I bercakap pasal dia :-D.Bila dia suruh I translate, pandai2 lah I 'translate' , wehehehe...

HaSue said...

miss 10 tuh ala2 chinese pun ade..ala2 japanese pun ader..ke ala2 korea...ahehe..spesis tu laa kak..miss 6 more like ur other half..tp rambutnya tuh ikut akak eh?(org ckp pasal smile dia ckp pasal rambut lak)ehee

apa2pun,ur girls so cute ada iras2 barbie doll..hehe

lemongrass said...

Hasue,
Miss 10 tu muka jawa mata sepet tp sbb kulit dia cerah,tu yg nmpk cina abis, hehehe. Miss 6 tu mmng arab2 mat saleh,hidung aje yg jawa lah, wehehehe..
Barbie dolls, pinggang ramping dada bidang :-)

Mat Gebu said...

Saya setuju, kalau tangkap gambar berlainan angle. wajah jadi lain sikit....pstt, kecoh tak kampung u dulu, bila LG dapat huby "oreng putehh"...hahahaha

katak_78 said...

kalo lyn pegnen nanti..lyn nak tgk hari2 muka both of ur doters....so adorable....

aramis2177 said...

salam akak,
both ur daughters sangat laaa comei & adorablenye.....haaaiii..kalau duk mesia dh lama org amik jd modek nih!hehehhehehe......

lemongrass said...

CikMat,
Tu lah kan, angle camera tu memainkan peranan penting betul, tu sbb I kdg2 gemuk, kdg2 kurus dlm gambar, hehehe...
1 kampung heboh you, jangan tak tau! wakakakaka...

Lyn,
Nasib baik lah muka anak2 I tak Mat Saleh sgt kan, so kalau kenan pun takpe, hehehe..

Aramis,
Klu duduk M'sia, dah kaya Mummy n Daddy jadi managers diaorang kan, hahahaha...

Ayu said...

salam k.min....

ingatkan ayu dah komen n3 ni rupanya lom lg.mana taknya...baca setgh jln then kena masuk meeting sana sini.trs t'lupa nak smbg baca n komen.

psl senyuman tu susah nak ckp.lain mata...lain pandangannya.mcm anak2 ayu gak le...ada yg kata rupa ainnur ikut hb ayu.tp ada yg kata dia lbh pd ayu.xkisah la...janji dorg ank ayu.hehehe....

lemongrass said...

Ayu,
betul kan, kita tau and masih teringat betapa sakitnya diaorang keluar dulu so memang sahih lah anak2 kita kan walaupun xde rupa mcm kita, hehehe...