Monday, 5 October 2009

Another quarterly house inspection done and delivered. The next one will hopefully be after we’ve come back from our Malaysian holidays in December. If we had our own house, tak payah lah sibuk2 with the inspection kan. But with the current housing price, we might have to wait a while before buying our own house. The average house price here in Perth is beyond ridiculous. Pastu The Other Half pulaknya wants to save some more money so we can buy a house outright without having to borrow from the bank, alamat berjanggut lah I terpaksa menunggu macam tu, hehehe…

So, pagi tadi sebab I malas nak ada kat rumah when the agent came, I pun awal2 pagi dah bawak The Little Misses keluar rumah to the playground. We all sampai playground tu tadi around 9.10, punyalah sah2 pagi nya sebab we were the first at the playground, hehehe. Budak2 lain tak bangun tidur lagi agaknya pun :-). But by the time we left there at 11.15, dah penuh gilers playground tu with kids, mentang2 lah school holidays kan and the weather was excellent, so semua orang pun berpicnic sakan lah with their kids.

Layan aje lah gambar diaorang ye….

IMG_0726

IMG_0728 

Tengok lah, mana ada budak2 lain lagi masa ni :-).

IMG_0731

Basah lencun diaorang main air. Nasib baik lah matahari memancar dengan bangganya so sekejap aje dah kering balik :-).

By the way, esok Miss 5 will turn 6 and she’s already asked for a love-shaped cake. Bila Miss 10 saw a round cake being baked in the oven, she said, “But she wants a love-shaped cake!” I pun said to her (along with rolling of my eyes), “I know that but haven’t got a love-shaped tin so I have to cut the round cake and shape it myself.” Punyalah senang hati I sebab dia mintak shape yang senang for me to do and she only wants butter cake aje pulak tu, lagi lah senang I, hehehe. Esok I tinggal curah choc ganache or buat buttercream aje on the cake :-).

15 comments:

fmina08 said...

alahai cunnyeeee anak akak nih..seb bek xpegnen..kalo x, everyday ngadap gmbr ank akk je..hiiiii

somuffins said...

Hapyy birthday to Miss 6. My other 1/2 just had his on the 3rd while my dara's coming soon. Have a nice day LG!

ain said...

seronoknya gi playground x de org lg. x yah nak rebut2 nak main tu, main ni. Happy bday utk miss 5. tdy, rite?? stay cun always!!!!

azieazah said...

Selamat Ulangtahun Kelahiran to Miss 6.. Semoga menjadi anak yang cemerlang dan membahagiakan ibubapa..

Happy Besday darling... I love U too..hehehehe....

n.a.n.i.e said...

Salam Kak LG..

rini bday Miss 6 ye?
send my regards to her k.
wish her " a very happy bday, stay cute & be a gud gurl". hehe :)

lemongrass said...

fmina,
wekekeke... klu pregnant and kenan anak mat saleh, ada pulak nanti yg tertanya2 ;-)

CikSom,
Bila u nak buat kek fondant utk yr other half? Ambik gambar dgn kek orang lain, tak aci lah, hehehe. Pastu, bila you dah siap buat, post lah ke I ye :-). Thanks for the wish...

Kak Ain,
thanks for the wish ye :-)

Azieazah,
Amin ya rabbal al amin and thanks for the wish :-).

n.a.n.i.e,
A'ah, hari ni bday dia. Thanks for the wish. Dia kata, 'I'm always cute but I'm not good all the time' Wakakaka.....

IMCurtain said...

Hello all,

We would like to invite you to promote your blog on our blogosphere. It has similar functions as Innit and Digg. Totally free! (Click on the 'Tutorial' button if you're not sure how to do it)

Join now: Malaysian Blogger [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

Lynna said...

Happy Birthday, Miss 6 ;)

Cikpid said...

happy birthday lil miss 6...sgt cutelaa kamu nih..

Ash-Levin said...

Happy Birthday Miss 6...

J.U.L.I.E said...

kak LG,
nk tnya la, kalo buat kek pavlova tu kan...bleh simpan lama x? yela kan kalo nk abeskn dlm masa sehari takut x larat, bleh simpan dlm fridge x?

lemongrass said...

Lynna,
thank you :-)

CikPid,
thank you. Dia sgt cute mcm Mummy dia, wakakaka ;-)

Ash-levin,
thank you for the wish :-)

Julie,
Kek pavlova tu boleh simpan dlm tupperware kat luar but jgn bagi masuk angin klu belum decorate dgn whipped cream and buah2. Klu dah decorate, boleh simpan dlm fridge but dlm tupperware. Kdg2 boleh tahan 1 week.

Ayu said...

HaPpY BiRtHdAy To YoU,ZaHrA....moga jadi ank yg solehah,b'jaya dlm idup & moga m'jadi kebanggaan kepada keluarga....

hm...sronok tgk dorg leka main kat playground.lg best sbb takde org so dorg leh main seme mainan dgn sepuas2 nya.xyah nak berebut2.hehehe...

lelayong said...

Kak Min,
Tak nak tambah ahli ke?
Lela teringin nak tengok kak min ada baby boy plak, heehehehe..
pandai2 plak lela ni,ish!!!
Hehehehe..

lemongrass said...

Lela,
kwangkwangkwang :-). My hubby ni pelik, dia yg tak nak baby boy tu yg dia kata cukuplah 2 aje :-)