Sunday, 18 October 2009

Another lazy Sunday

Nothing interesting to write today, same old same old Sunday :-). Since I takde story mory yang menarik, I’ll just letak gambar aje lah ye…

DSCF7355

Our breakfast this morning (breakfast at 10 sebab Sunday kan). Grilled avocado n tomato on toast with banana & berry smoothie. The Little Misses had instant roti paratha insteadt of the grilled bread.

DSCF7363

And tetiba tengah hari tadi I merajinkan diri membuat roti sebab bila pergi ‘rumah’ Ika and Hana, tertarik pulak tengok roti kaler ijo kat rumah diaorang. So, I pun buat roti guna resipi donut I and tambah aje pandan paste, hehehe. Separuh doh I buat bun gula and separuh lagi I goreng buat donut. The Little Misses terkejut sekejap tengok donut diaorang kaler ijo, wehehehe…

Untuk dinner pulak I buat beef, veges n cashew stirfry and seafood tomyam (tapi letak kunyit so kaler dia kuning, hahaha)….

DSCF7365

And now I nak pergi tengok series ‘Border Securities’ on TV. We all ni jarang tengok TV and this is one of the few we watch every week :-)….

12 comments:

ain said...

menu min dh cukup menarik utk cover x de story menarik hari ni!! hihi

lemongrass said...

Kak Ain,
menu orang tak keluar rumah langsung hari ni :-)...

~uG0giRL~ said...

salam akak serai,heheh ;) border security to besh tengok kan? ops lupa nak pekenalkan diri...yanie di sini, selalu baca akak punya blog. anak2 akak cute!

hasni said...

kan best kalu dpt mkn kat umah kak lg
huhau

lemongrass said...

Yanie,
salam singgah ke blog Akak :-). We all mmng suka tengok border security tu, tak tau lah knapa, hehehe..

Hasni,
Jom dtg sini :-)

arapink said...

seleranya ara tengok roti ijau tu...tingin nak buat...hehehhe

kalo kak min mls nak mengarang citer pon tak pe kalo gambar-gambar ni semua cantek dan menyelerakan....kadang-kadang bleh ganti cerita....hehehe...

tapi jgn lah selalu kan, kekadang ajer...;-)

Ayu said...

simple but nice! malas2 pun menunya hebat gak.lain la mcm ayu...malas2 langsung tak berasap dapur.hehehe....

Watierman said...

Malas..tak de cerita...but the picture speak by itself....dah cukup menarik tu....

aku la ros said...

saya suka mkn.. tp malas masak.. saya nak mkn.. tp saya diet.. tgok akak nyer gmbar buat saya terliur.. waduh2... sabar2...

lemongrass said...

Ara,
tak best lah kan klu tengok gambar aje. Yg best nya baca citer ala2 novel kat blog kan, baru lah tak ngantuk kat tempat keje, hahaha ;-P

Ayu,
I slalu gak malas tp bila fikir yg klu I malas takde sape nak masak and gerenti makan kat luar, terus rasa rajin balik memasak sbb kedekut nak keluar duit banyak2 beli food yg kdg2 tak sedap, hehehe

Kak Watie,
nasib baik ada banyak gambar kan, so tak lah boring sgt masuk blog I semlm ;-)

Ros,
I pulak suka makan and tak suka berdiet. Tu yg kdg2 tension aje bila tengok penimbang makin naik, hehehe. Pastu bila dah tension, lagi membuak2 terasa nak memasak macam2 esp kek coklat! Teruk kan, hahahaha...

Nadia Dzai said...

sgt laaa tertanye2, ape rasa avocado eh?? mcm sedap je tgk org mkn, tapi mcm takut nk mkn ;p

lemongrass said...

Nadia,
dia takde rasa sgt, cuma creamy aje. Babies suka avocado ni sbb rasa dia creamy and tak manis, tak pahit, tak masam. Kiranya mcm makan cream tak bergula lah, hehehe