Wednesday, 19 December 2012

The song they sang

You know how we’ve been waiting for Miss 9’s school to go on air with their Christmas carol…

Well, guess how many times we got to watch her choir on the tv sejak 3 minggu bertapa depan tv?

Only ONCE!

Choir sekolah lain dah punya lah banyak kali repeat and dah selalu sangat we all tengok kat tv but their school cuma baru sekali aje we all dapat tengok.

I said to Miss 9, “Maybe they know people in these schools so that’s why they keep on playing the same ones over and over. Or maybe they’ve lost your choir copy.

Hikhikhik….sangat lah pilih kasihnya kan, hahaha.

Padahal, bukannya we all duduk depan tv tu 24 jam so maybe we did miss their performance when we weren’t watching.

But at the times that we did watch, memang tak pernah lah we all nampak her school’s choir being aired berulang2 kali.

Luckily, her choir teacher got given a copy of their performance last week so I pun dengan muka tak malu, I asked her to lend me the cd with a promise that I will make so many copies for her to give to the other mothers. Terus lah dia bagi I pinjam and terus lah dia happy dapat so many copies, hahaha.

And so here it is.

See, if you can see Miss 9 singing with all her heart and with a big smile on her face Smile.

This is the senior choir plus the some of the junior choir students who are year 3. Tu yang ramai.

Miss 9 is in the senior choir sebab she’s already in year 4 this year but she’s as short as the year 3s, hehehehe…

10 comments:

Shamsiah Abdul Rahman said...

Assalamualaikum LG,
Blh pun Miss 9 kluar suara.
Masa buat garden-tour tu ari tersipu-sipu jer.

Oyis said...

cool! bagus jg dpt copy terus, jelas dan terang video nya. well done miss 9 and her choir team mates!

kasihredha said...

Pilih kasih ye.
Dalam ramai2 tu miss 9 yg paling sweet bg Akak.

Kniedaz said...

akhirnya dapat juga ya...nice! hehe

mis_hareena said...

memang big smile sangattt...hehe....so cute la miss 9 ni! rambut die yang mahal...;)

Chekgu Azrine said...

pndai mummynya mntk ek..hehe

jana said...

Mynn,

mana nak tumpahnya kuah kan,ingat tak masa kita sekolah rendah semua konsert sekolah muka kita adalah wajib,diulangi wajib ada ha ha ha

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...

Such sweet kids! Miss 9 is singing from her heart...really awesome! :)

m.u.l.a.n said...

menantu i tu paling comel lah..!!!

lemongrass said...

Sham,
Kalau benda yg dia suka buat, memang kuat aje suara dia. Kalau benda yg kena buat dlm paksa, mcm tak keluar langsung suaranya, hehehe

Oyis,
memang lega we all bila dpt copy so no more waiting for buah tak gugur ;-)

Kak Kasih,
memang pilih kasih unless dia asik tayang Miss 9's school baru tak pilih kasih, hahaha.

Kniedaz,
finally selepas berminggu2 tunggu :-)

Mis_hareena,
all the singers were asked to smile tu yg terus dia buat teh biggest smile :-)

chekgu azrine,
mintak sambil membodek, hahaha

Jana,
hahahaha....memang betul tu. Setiap kali concert, balik2 muka kita aje yg menari and menyanyi kan. Takde dah muka lain. Tu yg sampai skrg I asik terperasan pandai menari and menyanyi aje, hahaha.

Love,
she loves singing thus the biggest smile and the enthusiastic performance :-)

Mulan,
nasib baik comel kan instead of serabai, hahaha