Wednesday, 5 December 2012

Still waiting…….

Still gigih sitting in front of the tv!

Cepatlah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tak larat dah nak duduk menunggu…..

Luckily the bean bag is very comfy to sit on….

But sempatlah jugak I made some bread for snacks and also made bolognaise for dinner tonite.

Dapur kena jugak berasap walaupun tukang masak sibuk bertapa depan tv, hahaha.

IMG_2512

IMG_2517

I made mini pretzels for the girls’ snack.

But they weren’t sweet so they dipped them in Nutella.

I guess everything dipped in Nutella will taste pretty awesome kan.

IMG_2520

IMG_2524

I’m going back to sitting infront of the tv now.

See you tomorrow Smile.

15 comments:

Mat Gebu said...

Kann.....Pretzels tu tembam2...mcm che mat gebu....erkkk..hehe..

kasihredha said...

kat rumah ni pun nutella selalu dihati dan selalu mjadi 'penyelamat' dan selalu cepat habis sebab ada yang suka 'ratah' nuttela mcm tu aje.

indahhouse said...

salam kak,
Ia mesti mengujakan miss 9. seronok membayangkan satu family menunggu persembahan miss 9. Gud luck, sis :)

Mama Melur said...

Salam kak LG..

gebu2 mini pretzel tu...sgt mengujakan utk tea time..boleh bg resepi and step by step how to get like yours??

Norhafizah (Lina) said...

ibu mithali.. apa jua yang nak dibuat pasti kedapur juga.

Azmatun Ismail said...

bertuahnya suami dan anak2 LG dapat wife/ibu yang hebat memasak

Fifi Nadhrah said...

gebunye pretzel tu kak.. lapar la pulak.. kalau ade gambar nutella kat situ.. lagi la jauh angan2 saye.. hahaha..

Kniedaz said...

masih tak keluar dalam tv lagi ke?
adoi..gigih LG duduk depan tv lama2...

blu4sky said...

Turn school miss 9 dah keluar ke LG?? lama tul nak sampai turn diorang kan..

Zaitun said...

Kalau kak Zai buat pretzel atau yang seangkatan dengannya memang gagal, tak berapa nak menjadi hehehe...

SuteraTerengganu Silk said...

comelnya your mini pretzel...comel dan menggiuurkan..;-)

Gina said...

geramnya tengok pretzels tu..so gebu la Kak LG

shafa said...

Mcm best jr mini pretzel tuh....if only i can be like u....nk mkn ape sume pdi buat...

m.u.l.a.n said...

Mini pretzels..??? Yg besar pon i x larat nak uli... Gojes sungguh pretzels tu..!!! I suka tp x de kebolehan nak buat.. Nk pretzels kena pi kl tau.. Kesian i kan kan...

lemongrass said...

Che Mat,
kihkihkih...yang tembam2 ni lah sedap di ngap kan :-P

Kak kasih,
kat rumah ni pun sama. Sentiasa kena ada stock hazelnut spread tu. Kalau dah mula makan, susah nak berenti, hehehe

Indah,
Salam. sampai skrg we all masih tak dpt tengok skolah dia kat tv lagi, tapi nasib baik skolah ada dvd yg we all boleh pinjam ;-)

Mama melur,
Salam. I guna recipe sweet dough yg I pernah letak kat blog. Pretzel yg I buat tak sama rasanya dgn pretzels yg jual kat msia tu. lepas tu, kena gentel and shape satu2 kecik2 and then biar sekejap sebelum bakar. Kalau I buat lagi, I akan letak step by step ye

Lina,
sebab kalau tak masuk dapur, alamatnya semua kena makan toast aje lah for dinner, hehehe

Azmatun,
I tak hebat memasak cuma I boleh masak apa yg we all slalu makan aje. Sebab dah slalu kena masak benda yg sama, tu yg pandai sikit :-)

Fifi,
patutnya I letak gambar nutella sekali kan, lagi lah buat orang tak lena tidur, hehehe

Kniedaz,
dah keluar sekali tp lewat malam and we all dah tidur. Tension betul, penat menunggu!

blu4sky,
dah keluar sekali tp we missed it again sbb lewat malam, giler betul diaorang ni. And then wknd semalam, they kept on repeating the same schools! tension we all!

Kak Zai,
pretzels yg I buat ni tak boleh challenge rasa Anee's pretzels kot. Tapi still ada jugak rasa liat2 dia ;-)

Wan G,
jenuh gigih I menggentel pretzels mini tu, hehehe

Gina,
lagi gebu lagi mengancam eh ;-)

Shafa,
I tak pandai buat semua tp kalau we all terasa nak makan something yg I tak pernah buat, I akan google the recipe and cara2 nak buat. Lepas tu, try and error aje lah :-)

Mulan,
gigih I menggentel satu2 mini pretzels tu, boring gilers! hahaha. next time kalau I nak buat, I nak buat besar2 sikit and then nak letak lods of butter and sugar on top, baru lah ala2 pretzels kat KL tu kan :-)