Thursday, 13 December 2012

It’s starting to feel a lot like end of the term.

I’ve been quite busy today.

I helped made sandwiches for all the students at Miss 9’s school this morning.

A few mothers bergotong royong buat sandwiches tu.

Diaorang ada end of year concert hari ni and instead of balik rumah dulu sebelum pergi ke concert, diaorang straight dari sekolah terus pergi ke concert venue.

So, the school kenalah prepare afternoon tea for everyone.

But since it’s an OZ afternoon tea, we had to make vegemite sandwiches and cheese sandwiches for the students.

Vegemite sandwich!

Erkkkkk!!!!!

Kalau I jadi the student, I would rather berlapar dari makan the vegemite sandwich, hahahahaha…..

And the students were also given an apple and water.

kalau kat Msia, sure dah dapat karipap goreng lah, pisang goreng lah, muffins lah, mee goreng ke kan, hehehe.

memang heaven kat sana kan Smile.

And then lepas tu, I sibuk pulak buat christmas treats to give to the teachers.

I’ve made almond biscotti and almond fingers so far.

Weekend ni kena buat lagi sebab Selasa depan is the last day of school for them.

Sambil fikir kan cara2 nak present the treats nicely to the teachers.

bakul and riben dah beli… tapi idea tak mari2 lagi….

So, layan aje lah some photos of  Miss 9 ye.

IMG_2622

IMG_2628

IMG_2629

Kalau I rajin, I’ll put up the dance video later2 ye.

And ini pulak the dinner I had malam semalam.

Orang lain had chicken burger and chips, tapi I had fried wontons (again Smile) and tahu salad with kuah kacang aka rojak sempoi, hehehe.

IMG_2603

IMG_2608

Sikit pun I tak terliur dengan the chicken burger and chips tu!

And since busy gilers, tak sempat nak menjawab all the comments but I will answer them once I can lepak a bit ye…

8 comments:

kasihredha said...

Makin cute je miss 9...
Kat Malaysia bihun Dan karipap misti ada...hahaha

RedRose said...
This comment has been removed by the author.
RedRose said...

pnh rasa vegemite tu. eeuuuwwww!!! takpela...time kasih aje. T__T

Mixed-family in da house.... said...

hmmm, i wonder what is actually the taste of vegemite tu ekkk? tapi miss 9 love it kan kak LG?

azlina ahmad said...

emmm betul tu kasihredha..kat msia makanan berat yg goreng2 tu mmg tsedia.. ibu2 xyah tlg..senang kan...well utk hub silaturahim why not...
ok k.min..
sentiasa cemerlang n so sweet misz 9.
muah muah muah...

Zulfadly said...

kenapa ausie suka sgt vegimte tu, saya rasa sekali terus insaf, haha

Kniedaz said...

vegimite tu apa? nak google la...

lemongrass said...

Kak Kasih,
bihun and karipap tu dah jadi makanan asasi minum petang kat Msia, hehehe.

RedRose,
hahaha....memang sgt2 eeeeeeewww kan!

Mixed family in the house,
It is very salty and kalau letak kat atas roti, memang kena letak sesikit yg boleh. Pastu ada bau pulak tu yg membuatkan orang boleh nak termuntah. Kira macam pekasam atau budu atau cencalok lah, hehehe

Azlina,
kat sini memang parents slalu tolong kalau ada apa2 acara kat sekolah. And ramai parents yg tolong the teachers with reading every morning jugak. Best lah I rasa :-)

Zul,
hahahaha....macam kita suruh mat saleh makan cencalok lah agaknya kan.. Terus diaorang insaf lepas tu :-). I ni dah bertahun2 duduk OZ pun still tak boleh telan.

Kniedaz,
lebih kurang marmite lah kot. Tapi letak atas roti :-).