Friday, 28 December 2012

A few more days to the new year

The girls and I did some more early morning shopping this morning.

Pukul 8.30 dah terpacak depan the shopping centre!

Gigih Miss 13 bangun sebelum 7.30 pagi without kena kejut semata2 nak ikut I pergi shopping!

Hahahahaha….

But we didn’t go browsing in all the shops sebab kena balik sebelum solat Jumaat.

Ye lah, kereta satu aje so kenalah bergilir2 pakai….

Just beli apa yang ‘patut’ aje Winking smile.

But I did buy Wii Zumba sebab tetiba rasa insaf bila tengok yang berat I dah naik 3kg dari berat idaman….

(macam mana berat tak naik, sepanjang 2012, I boleh kira dengan jari berapa kali I exercise but hari2 segala macam food yang fattening masuk dalam perut).

Macam ni kenalah buat azam tahun baru untuk lose weight….AGAIN!!!!!!

Elliptical machine dah dikeluarkan dari dalam shed so boleh aje kalau nak guna buat exercise hari2 tapi biasalah kan, nak jugak variety or else bosan lah kan.

And kadang2 we all exercise on Wii Just Dance which is a good exercise program as well.

But Zumba is different banding dengan Just Dance.

I think Zumba is more fun!

And memang peluh menitik2 lepas buat 40 minutes exercise! Nasib baik exercise atas carpet or else memang dah jatuh tergolek sebab lantai basah kuyup from the sweat, hehehehe.

Even Miss 9 enjoyed her Zumba session with her Dad tadi…

IMG_2947

We all semua memang have 2 left feet so memang gelak lah kalau tengok we all menari, hehehehe…

Lepas penat2 berZumba, makan pulak chicken pesto pasta for dinner…..

Ish, ish, ish…..calories in lagi banyak dari calories burnt, heeeeee….

IMG_2950

IMG_2952

And this was my plate, tak lah banyak mana kan, hikhikhik…

IMG_2958

IMG_2953

Dah habis all the leftover roast chicken from Tuesday’s lunch.

Lega hati semua orang sebab dah boleh makan protein lain tomorrow, hahahahaha…..

5 comments:

Mixed-family in da house.... said...

Sis LG,

teringinnya nak makan pesto pasta akak...mesti terliur setiap kali akak.tayang pesto kt blog....pernah beli pesto kt jusco/tesco tapi macam tak berapa best ja rasa dia...ke sebab 1st time try tak tahu lah pulak...hihihi...

Apa kata akak try minum raw juice jgk ? bukan jer boleh reduce and maintain weight, tp utk kesihatan secara menyeluruh. Esp akak ada kelebihan sebab tanam vege sendiri.....apa2 pun, menarik tgk miss 9 menari tu.....

micasamawar said...

hehee...bese la tu kak LG klu dah rutinnya masak memang naik jugak berat badan ni.masak pulak yg sedap-sedap segala macam lemak bagai...huhuu...gebuss jugak jadiknya...kita serupa...kita serupa...hahaa
p/s - best pulak tgk Zumba tu :)

Madam Sooyaree said...

Kitorang gak Wii buat kumpul habuk. Masa Aiyu 6 bulan macam tu, jadi step up dia untuk cecah kaki naik Jumperoo, hahahaah

blu4sky said...

LG,
mari lah kita mengcarry forward azam utk lost weight ke thn hadapan..my weight pun sama bknnye makin turun, lg naik adalah..

lemongrass said...

Mixed family,
pesto ni I think an acquired taste jugak kot, mcm orang dgn budu lah kot, hehehe. Rasa dia quite intense but 'bland'. So, kena letak pepper untuk spice it up and kena 'tame' it down dengan cream ke for people yang first time makan :-).

micasa,
kalau masak aje takpe, ini lepas masak mesti nak makan. Pastu bukan setakat main meals aje, dgn dessert lah, dgn snacks lah. manalah tak naik gebus, hahaha

Mai,
Wii kitaorang pun buat kumpul habuk but once a month tetiba tersedar dari alpa, baru digunakan balik, hahaha

bblu4sky,
tiap2 tahun asik carry forward aje kan, bila lah nak insaf :P