Thursday, 27 December 2012

A heatwave rambling

The temperature got up to 38+C today.

Tak lah rasa macam panas sangat tapi when we were busy tidying up the undercover area tengah hari buta tadi, rasalah panas jugak….

Berpeluh2 lah jugak laki I tu mengangkut barang, hehehe..

And kain yang I jemur kering within an hour so panas lah kiranya kan.

Sebab tau dah yang today will be hot, pagi2 morning at 8 lagi I dah terpacak kat depan kedai nak buat post Xmas sale.

Orang lain berpusu2 shopping giler2 semalam, I baru nak bershopping hari ni and esok, hahahaha.

Itu pun sebab terpaksa keluar rumah sebab dah kehabisan roti and milk so sambil nak beli roti and milk, sambil tu jugak I melencong shopping benda lain.

So, banyak jugak lah barang2 yang best2 dah habis…

But I tak kisah sebab lagi bagus dah habis, so tak boleh lah tangan nak capai the stuff dengan sewenang2 nya kan Smile.

I went with Miss 9 only sebab dia aje yang dah bangun masa I nak pergi tu…

And then bila balik rumah, Miss 13 was a bit upset sebab tak ajak dia menyopping sama2.

Lerr….I thought she likes her beauty sleep more than shopping….

Rupa2nya, she’s just like any other girl, shopping always comes first!

Dia rather tak cukup tidur dari tak dapat pergi shopping.

I wonder where she got the genes from?

Hahahaha.

So, bila panas2 ni, I cukup malas nak masak and cukup malas nak ambik gambar food betul2….

So, you all layan aje lah ye gambar our dinners from a  week ago and gambar yg I ambik tadi…

Our favourite meal of burger and chips.

Gerenti semua suka and gerenti sangat senang untuk dimasak, hahaha.

IMG_2782

And another one of our favourite meals, cheesy pizza. Lots of pizza sauce and loads of colby and mozzarella.

Punyalah besar pizza I buat, cuma tinggal 3 small pieces aje after that dinner.

IMG_2837

And another meal yang cepat dimasak, sedap dimakan, nasi goreng ayam that I made for dinner tonite.

Since ada lagi leftovers roast chicken from the Xmas day lunch, tu yang buat nasi goreng ayam.

IMG_2943

Esok boleh buat chicken pesto pasta pulak to use up the final bit of leftover roast chicken, hahahahaha…

For the next few days, Perth will experience temperature around 40C to 42C so terima aje lah ye kalau gambar my food nanti semua gambar maaalaaaasssss……

10 comments:

kasihredha said...

Ok apa gambarnya.
Kira panas lah kan, kain pun boleh kering cepat.
Siannn miss 13 x dpt shopping.

Amalia Zurahim said...

salam kak..slalu amalia jd silent reader je...tp kali ni rase nk nyibuk2 kt sini plak....akak rajin sgt masak...mcm2 plak tu...best best...

norhidana miswan said...

kak, mana ada perempuan yg tak suke supink kak ehheheh...

Zaitun said...

Anak bongsu kak Zai pun kaki shopping juga,hubby kak Zai cakap ikut siapa lagi kalau bukan mama dia hehehe....

Shila Muin said...

LG> Jangan tak tau anak2 teruna shila pun kuat shopping gak tapi shopping makanan. Cuti sekolah ni kalau bawak diaorg shopping, trolly penuh dgn food stuff

FY said...

Besarnye pizza!!!

hehe..perempuan kalau tak suka shopping,tak sah laa..

Kniedaz said...

sedapnya pizza tu...dah siap ke sis kemas garagenya? hehe

Me And The Boyz said...

ish apsal sedap sangat nampaknya nihhhhhhhhh

Chekgu Azrine said...

Pizza tu klu bt lg besar sis lg byk saya mkn .kli saya jadi ank akk la..

lemongrass said...

Kak Kasih,
slalunya I ambik gambar guna light tent and 3 lights tp malas giler skrg ni nak tertonggeng2 ambik gambar, hahaha

Amalia,
Salam. thanks ye sudi baca blog ni. I kdg2 rajin tp kdg2 malas jugak. Bila malas, I selongkar lah fridge and freezer tu cari harta karun :-)

Dana,
tu lah kan, kecik2 pun dah suka shopping sgt2, hahaha

Kak Zai,
best kan bershopping ni. Dapat window shopping aje pun takpe, dah rsa happy, hehehe

Shila,
my kids tak kuat shopping makanan. Tapi kalau chocs ke, choc biscuits ke, baru laju sikit :-)

Farah,
saje buat besar2 so buat 1 dah cukup, hehehe.

Kniedaz,
garage nya dah siap kemas tp kat undercover area ni still bersepah dgn segala mcm benda, heeee

me and the boyz,
pizza tu ke yg nampak sedap sgt? ;-)

chekgu axrine,
hahaha...I slalu buat 2 round pizzas tp haritu I malas nak menggelek, tu yg I buat 1 keping besar giler :-)