Wednesday, 8 August 2012

Sibukkkkkkkkkknya……..

Tuan Rumah sibuk…

Baru nak cari recipe nak buat biskut raya, hikhikhik…

Ingat nak bagi some kuih raya to Ustazah2 the girls this Sunday tu yang kena buat today.

Kuih raya untuk rumah ni boleh buat next week, tak jadi hal punya Smile.

Tapi disebabkan dek banyak gilersssss resipi cookies, biscuits, keropok, kerepek dan kaum keluarga dia, Tuan Rumah pening sikit tak tau nak pilih yang mana satu, hahahaha.

I cuma nak buat yang simple but sedap dimakan saje……

So, layan lah gambar our dinner last night ni ye sementara Tuan Rumah nak buat her final kuih raya list..

I made sundried tomato pesto pasta with sausages and broccoli.

IMG_9850

IMG_9854

makan dengan cheesy grilled baguette.

IMG_9855

Nanti bila Tuan Rumah dah tak sibuk sangat, dia akan jawab all the comments ye.

In the meantime, keep the comments coming, heeeeeee…. Winking smile

13 comments:

Ms.Critical Thinking said...

Adoi.. terliur bulan puasa tengok pasta tu.

Anis Rafie said...

Waaahhh sdpnya my favourite sundried tomato.. Hmm tgh pantang ni.. Terpaksa telan air liur dulu..

Riri Yoorin said...

nampak simple tapi aaargh teliurrrr sgt

norhidana said...

wah penuh meje lah ngn biskut raya tak lama lg

Aida Salleh said...

pasta yg nampak simple tapi cukup utk buat org yang berpuasa terliur...huhuhu..

amboi sis siap buat list lagi tau. mesti tak muat meja kuih raya tahun ni :-)

AbbotCottage said...

Tuan rumah sakan bikin kuih raya ya...

PUTUBAMBU said...

jgn lupa buat kuih tart ye..

tak berseri raya nanti...!

ekekke

lydiarahayumahmod said...

Iskk...Apesal lah yg akak masak ni semua nampak menyelerakan betul! Bila saya masak, terus tak selera nak mkan.

susumanis said...

cheesy grilled baguette..meleleh ayo liurr, sib baik x batal posa..kikiki

Chekgu Azrine said...

nmpk sdp je..huhu..nsb bkk blog akk dh mlm..

kasihredha said...

dah start mencari resepi kuih raya ye. Selamat membuat kuih raya :)

NEKCIK said...

waa..dah start nak mebaking biskut lah yer?? ada open hose ke raya ni?

lemongrass said...

Ms Critical thinking,
I pun tgh terliur nak makan pasta jugak hari ni, hehehe

Anis,
masa tgh pantang, boleh kot makan sundried tomato sbb tak pedas and tak berangin kan...

Riri,
memang simple sgt2 nak buat tp sedap! :-)

Dana,
hahaha...dah habis separuh semua biskut2 dimakan dek anak I yg sorang tu.

Aida,
list tu kena buat sbb senang stick kat biskut2 dlm list tu aje, hehehe

Abbott,
sakan kamu! memang macam kilang buat biskut dah, hahahaha

Putu,
itu first kuih on the list, tak boleh tinggal punya sbb I nak makan, hehehe

Lydia,
I pulak kan, bila orang lain yg masak, semua I rasa sedap and makan bertambah2, hahaha

Susumanis,
cheese and bread, combination yg sgt mantop, hahaha

chekgu azrine,
masa bulan puasa, memang kena bukak blog1 masakan masa malam2 hari :-)

Kak Kasih,
cari resipi hari2 and macam2 konon nak buat, tp nanti buat beberapa jenis aje sbb malas, hehehe

Nekcik,
tak tau lagi nak buat open house ke tak tp memang biskut2 ni utk makanan we all, hehe