Saturday, 4 August 2012

Malassss lagi…. ;-)

Malam ni I tak masak dinner, just reheating leftovers aje, heeee..

But I buat kuih.

Sampai 3 jenis you! kahkahkahkah…

I made pulut panggang (but failed abis bab2 membalut dgn daun pisang ni so memang tak kuasa I nak ambik gambar dia lah), then I made kuih bom and also kuih ketayap.

Kuih bom leftover from last night. I made 1 1/2 adunan which dapat 18 biji. 9 makan malam tadi and 9 lagi makan malam ni.

Since I tak masak dinner, layan aje lah gambar our dinners on Thursday night and Friday night ye.

Thursday night I buat grilled seafood mix makan dgn chips and steamed veges.

IMG_9786

IMG_9790

And on Friday night pulak I buat turkey pizza.

Turkey leftover from Sunday night where I roasted rolled turkey thigh so dari terbuang, baik buat topping pizza kan.

IMG_9827

IMG_9826

Ini kuih we all on Friday night, kuih bom and jemput2 keledek.

IMG_9809

IMG_9812

Kuih bom ni dapat dari rumah AlongRoz kat Sarawak tu. Kalau ikut resipi dia ni, memang takkan meletop bila menggoreng so tak boleh panggil kuih bom dah lah kan, hehehe.

13 comments:

Chekgu Azrine said...

the pizza is seems delicious...adoiiii...nsb dh berbuka!!

kasihredha said...

banyaknya buat kuihhh...rajin lah tu...mana ada malas :)

ibh_sue said...

Byk tu kak buat kuih. Heeee.

shahlin said...

amboi amboi. bila dah terajin lebih dah macam nak anta kiuh jual kat bazar plak. 3 jenis sekali dia buat

Azian Elias said...

just malas nak masak lauk.. tapi rajinnyaaa masak kuih muih..

Zulfadly said...

tak pernah try lak mix seafood tu grill, nampak sedap, selalu jadi rencah je, pasni kena cuba, boleh diet gak

AZLITA AZIZ said...

Assalamualaikum lemongrass

waaa... ni memang rajin.. banyaknya buat kuih..

grilled seafood mix tu.. adoiii.. terliur lah pulak..

mamasuri said...

malas2 akak..dapur berasap gak..kalau sy confirm tak kan berasap..hehehe...sedap nyer kuih boom tu..lama dah tak mkn...

Soo Hae Daa said...

Bestnya pizza..!!

Messy Mummy said...

Kak min punya pizza selalu nampak tiptop. Geram jer nk capai! Huhu * berangan pizza depan mata*

Tp paling geram grilled seafood tuh! Looks so yummeh :)

T said...

You malas pun food still nampak sedap. I malas, 3 hari 3 malam makan benda sama. Eh, bukan malas, tak nak membazir. Hihihi.

m.u.l.a.n said...

cenggini malas u ya...!!! aiisshhh... kalo i pulak, malas u cenggini adalah tahap rajin i yg paling tinggi ni.. hahahaa...

susumanis said...

salam Lg, mil i panggil kuih bom tu onde onde, kompius plak, dia kata onde ode tu uah melaka..ok la janji sedap udah..hehe amboi malas cam ni, i mals tunjuk kt bazar je lee..hik hik