Thursday, 9 August 2012

A new toy

The Other half has a new toy.

Don’t get excited! Winking smile

Bukannya toy harga beribu ribu or beratus ribu.

And bukan jugak toy yang boleh replace me!

Hikhikhikhik….

He said he bought the toy because dia dah tak larat listening to me asking, “I wonder what the temperature is right now?

Ciss…macam tu pun dah tak larat kan….

This is his new toy.

Bangun pagi nak bersahur and balik aje rumah from work, terus aje tengok his new toy first.

(nasib baik I ni bukan jenis cemburu buta, kahkahkah..).

The first photo was taken last night.

It was quite a warm night last night.

IMG_9876

Outside temperature showed 12.8C while inside was a warm 19.6C.

Just nicely warm to be wearing a jumper but not have the heater on.

But pagi tadi masa I nak keluar jemur kain, I pi lah jenguk his new toy ni…

Urkkkkk….terus I pi sarung the thick padded jacket and my gloves on semata2 nak jemur kain, hahahahaha…

IMG_9879

Takde lah sejuk gilers but sejuk enough for me…

And now The Other Half is the new weather man in this house!

I tak tanya apa temperature pun, dia sibukkkkkkk nak bagi tau kat I!

Impressive jugak lah kan his new toy ni…

But I will be more impressed kalau his new toy can masak dinner!

Baru lah I akan kow tow habis2an, hahahahaha…

Since toy dia can’t do that, I jugak lah yang kena masak dinner malam tadi..

I made sundried tomato and cheesy muffins with beef parmagiana and raw sugar snap peas (harvested from our back garden).

IMG_9861

IMG_9869

I had beef schnitzels in the freezer so I just thawed them, chopped them up, pour some pasta sauce on them and sprinkled some 4-blend cheese on it and bake it until the cheese has melted.

IMG_9864

Kenyanglah diaorang makan tadi…

Tu yang I kata toy dia tak boleh replace I, hahahaha Smile with tongue out.

14 comments:

Huda said...

wah menarik toy ni kan, by the way sedapnya menu tu..

mrs adam said...

klaka la baca entry ni.heee.best la new toy tu.

susumanis said...

salam LG, kt mesia agak agak toy ni leh guna x..kikiki.. dia nyer reading surte x exciting, tang tu jeh kan, nway yr masak masak gan cheese ni mmg x ble tahannn..:)) leleh oledi..hahaha

Aida Salleh said...

comel je new toy tu. :-)

sis, i selalu drooling with ur cookinglah.huhuhuu...

Fizz Shoppe said...

balik raya kat mesia x? hehe

ibh_sue said...

Asslmkum kak!
Fuhh!!..Menu akak tu ja yg betul2 mengguda tau..

yana halim said...

assalam...

kat luar dan dalam berbeza suhu, mmg sgt perlu la toy baru ni. takyah penat2 tanya lagi dah. :)

penDragon said...

I pun suka gak tgk temp. ni. Senang kan ada new toy tu! laaagi senang sbb akak ada personal weather man yg sentiasa beritahu tanpa ditanya!

IdaShazana said...

Mencik n jeles. Semua yg akak masak sedap2 belaka

Zaitun said...

Bagus juga kalau ada toy kat rumah,takdelah pening memikirkan berapa suhu kepanasan hari2.Kat sini terbalik suhu panas lagi menimbulkan masaalah hehe...

m.u.l.a.n said...

wohhoooo yg di dlm pinggan itu sgt membuat perot berkeroncong..

kasihredha said...

memang benar sekali toy tu x leh replace you...hihi
sekarang xyah nak tanya2 berapa celcius dah kan dah boleh check sendiri....sejuknyaaa dah kat sana...kat sini panaszzz

ellynadyra said...

ur food always look tempting!

lemongrass said...

Huda,
memang menarik gadget tu especially bila tgh sejuk2 ni, asyik tengok suhu aje :-)

Mrs Adam,
orang lelaki klu dpt a new toy memang excited sungguh kan, hehehe

Susumanis,
kalau kat Msia, suhu tak banyak difference inside dgn outside kan unless you pasang aircond sejuk gilers, hehehe.

Aida,
Cooking yg letak bnyk cheese ni memang slalu bagi orang leleh kan, hahaha

Fizz,
tak balik tahun ni. Tak tau lah bila nak balik Msia for raya next.

Sue,
waalaikumsalam.
Menu yg cheesy ni memang slalu menggoda kan ;-)

Yana,
Wassalam. Tu yg hubby I beli sbb dia dah tak larat nak jawab, hahaha

Pendragon,
dulu masa I tanya hari2, dia tension nak jawab. Tapi bila dah ada new toy ni, I tak tanya pun dia sibuuuukkkk nak bagi tau, heeee....

IdaShazana,
hehehe...bila bulan puasa, semua nampak sedap kan :-)

Kak Zai,
memang betul, bila nak keluar tengok suhu dulu so tau lah nak pakai baju tebal mana, hehehe

Mulan,
kena tengok lepas dah berbuka, baru tak berkeroncong :-)

Kak Kasih,
kalau toy ni boleh masak his favourite food, takut jugak I, hehe ;-).
Skrg dah nak masuk musim Spring kat sini tp kdg2 masih sejuk lagi.

elly,
thank you :-)