Friday, 10 August 2012

Nothing much to say

Ingat nak update blog pagi tadi but obviously time wasn’t on my side.

Nak jenguk blog pun tak sempat sangat, lagi lah nak jawab all the comments.

I rasa dah seminggu tak jawab komen.

Isk…isk….isk….apalah nak jadi kan, hahaha

Dalam sibuk2 tu, I sempatlah buat 5 jenis cookies/kuih raya.

Tapi semua jenis yg roll sahaja, takde main terap2 sbb malas giler.

So, kuih muih I semua bulat2 and leper2 sahaja!

Sungguh lah tak cantik dan menariknya kan, kahkahkahkahkah….

Orang lain buat kalerful biskut raya, penuh dgn bentuk yang berbagai rupa, payung lah, cendawan lah, bunga lah, stars lah, sampan lah….

I punya hanya bulat dan leper….

(Lebih kurang macam rupa kedua2 tuan rumah aje, bulat dan leper)

Wahkahkahkahkahkah……

Tak kisah lah kan asalkan rasa tetap sedap, hehehe.

Tapi kan…… sure tak menarik minat tetamu2 yg datang kan tengok benda2 bulat and leper aje, heeeee….

Mau lah nanti we all aje tukang menghabiskan the biskuts Smile.

Malam ni for dinner, we all makan leftovers again which was fine by me.

But I buat jugak lah kuih for Iftar, jemput2 keledek and french toasts.

So, adalah benda baru untuk dimakan kan….

So, gambar dinner ni was what we had last night.

I masak nasi, makan dengan fried battered chicken in honey lemon sauce and veges and cashew stir fry.

IMG_9965

IMG_9973

IMG_9971

Miss 13 bila nampak nasi malam tadi straight away said, “are we having rice again?

Padahal, last makan nasi was 5 days ago!

Memang Mat Saleh celup minah tu! hehehe.

10 comments:

Juneeta Osman said...

hahahaha.... “are we having rice again?” dia mmg xsuka mkn nasi ke kak min ?

ibh_sue said...

Hehehee. . Lawak dgn soklan miss 13 tu. Hamboi kak, senyap2 dah 5 jenis biskut akak ya. Bila nak tunjuk tu. :)

penDragon said...

K LG, nnti tayang biskut2 yg akak dh buat tu ye....makin dekat nk habis puasa ni makin buntu pulak nk masak & nk mkn apa...

Azian Elias said...

heee.. sama je mcm my sis. biscuits dia sume gentel, bulat2, leper2..hee

Haslina said...

Miss 13(bila baca previous entries in your blog) memang cenderung makanan western but her little sis, makan semua benda.. hehehe

umiyumi said...

Salam Kak,
rajinnya buat kuih raya.. umi ni satu jenis kuih pun tak buat lg. :p

kasihredha said...

gelak je baca this n3...kelakar lah you ni...ada ke kuih tu mcm muka tuan rumah...bulat dan leper...hihi.

Miss 13 sure lebih byk ikut belah your hubby...takpe2 miss 8 kan suka mkn nasi...boleh geng dgn mommy :)

susumanis said...

Salam LG, dah 5 jenis da, i blom tunjuk satu pun lagi, kikiki, ok la ms 13 x brp suka nasi, ms 8 suka, baru betoi melayu campug omputih kan..:))

Chekgu Azrine said...

hehehe..kelakar la miss 13//susah nak makan nasi erk??

lemongrass said...

Juneeta,
dia memang tak suka sgt nasi ni unlike adik dia yg sorang tu. kakak dia ni mat saleh sikit, hehehe

Sue,
muahaha...I buat biskut awal sbb nak bagi ke ustaz and ustazah sekolah ngaji budak2 ni. Tapi buat sikit2 aje, hehehe

Pendragon,
Nanti dah nak dekat raya, I tayang kot, hehehe ;-).
Nasib baik lah ada mcm2 frozen food dlm freezer I tu so mmng dah akhir2 ni I just masak tu aje untuk buka, hehehe.

kak yan,
hahaha...biskut paling senang dlm dunia :-D

Haslina,
Miss 13 ni memang fussy sikit tp kalau suruh makan desserts or cookies, laju aje!
Adik dia semua telan, tu yg badam maintain montel, hahaha

Umi,
salam. Alah, you busy dgn studies, tak buat kuih takpe. I ni kalau tak buat kuih, nampak sgt pemalasnya, hehehe

Kak Kasih,
kuih muih yg I buat memang semua nya tak menarik mata sbb sama feshen aje semua. I jeles tengok orang yg rajin buat biskut comel2 kalerful, hehehe.

Susumanis,
Salam. Kuih tunjuk kat Msia berlambak2 especially masa malam raya kan. Nak beli 20 jenis pun senang, heeee

Chekgu azrine,
Miss 13 tu kalau tak dapat nasi sebulan pun dia tak kisah. Asalkan ada roti and kentang :-)