Friday, 3 August 2012

No food tonight, just greens :-)

Semenjak dua menjak tiga menjak ni, our garden has been abandoned and neglected by us.

A lot of plants are showing the effects of weeks and months of neglect, sadly….

I only rely on the occasional rain to water the plants and The Other Half just fertilised the plants last week after weeks of ‘starvation’, hehehe…

I guess other things have taken priority over spending time in the garden…

And then when it’s Winter, lagi lah malas nya rasa nak masuk jenguk2 garden tu.

Luckily, the winter veges have survived the neglect and are thriving.

But the rest is not looking so great.

Some of the plants will bounce back in Spring time like the pokok kunyit, pokok cili, pokok serai..

But I’m not sure if my pokok pandan will survive though…sangat lah sedih rupanya, heeee…

The plants I know are thriving at the moment are the weeds and the errant grass.

They are everywhere!

I told The Other Half that we definitely have to spend some time this weekend to pull out all the weeds.

The growing kale and perpetual spinach in between the weeds, hehehe.

IMG_9799

IMG_9805

As long as tak terpetik the weeds and masak the weeds tu dah kira bagus lah kan, kahkahkahkah…

The sugar snap pea plants.

IMG_9800

They love cold weather so tu yang we can only plant them during Winter time. We love sugar snap peas most compared to other peas.

IMG_9802

The beans. Dah lama betul I tak petik. I have no idea what’s underneath the leaves.

Entah2 penuh dengan snails and slugs, eeeeeuwwwwwww!!!!!!!!!

IMG_9804

Our supposedly purple carrots but I can still see the orange colour!

IMG_9808

I’ve harvested some of the carrots and all of the ginger in the garden.

In a few weeks time, we need to start planting the seeds for Summer pulak.

10 comments:

kasihredha said...

dah lama LG tak cerita pasal sayur2an...suka tengok carrots tu

ibh_sue said...

Wahhhh. . Mlm ni ada cerita garden ya. Lama x tunjuk garden akk. Bunga2 manaa. . . :)

mamasuri said...

dah lama x update kebun ye kak..hehhe..takut dorang merajuk...hehehe...admire akak leh tanam sume ni...hehehe

zany said...

bila letak gambar sayuran laju je nak komen. lama juga tak jengah blog ni.

olive said...

yeah! finally theere will be an entry abt gardening. I love ur entry abt foods, but gardening tu lagi suka ^_^ Olive

Zaitun said...

Garden kak Zai lagi teruk. Sejak kak Zai tak boleh buat kerja2 membongkok dan kerja2 berat pokok dah macm hutan,semak dan kurus kering.

Dinas Aldi said...

Kalau jumpa snails boleh tahan lagi tapi kalau jumpa slugs..cabuuuttt!

azieazah said...

Kata orang berkebun ni pun ada musim mood juga. Kalu rajin tu, sampai senja pun dok korek cangkul bajak lagi. Kalu malas tu, nak tengok cangkul pun takda mood, kan?

Sian pokok. Sian sayur.

Azian Elias said...

ikut mood ye Min.. Alah keje apa pun sure ikut mood.. Tapi makan ikut mod ke??? hee

ellynadyra said...

love the carrot! Rajinnya akak ni!