Sunday, 5 August 2012

Another Sunday, another food swap

I like the kuih swap!

We got to taste kuih muih yang memang I malas nak buat at the moment.

Rambang mata masa Iftar tadi tak tau nak makan kuih mana satu dulu, hahaha…

I made setalam serimuka untuk diagih2kan between the Mak2 tadi.

And then lepas siap masak serimuka, masa tengah kemas2 pantry, terjumpa sepacket tepung pau and tetiba my tekak terus teringin nak makan pau inti kelapa.

terus lah project mengepau dilaksanakan.

So, dapatlah jugak I bagi sorang sikit the paus.

But yang tak bestnya, I tak dapat nak agak the amount of inti I was supposed to use and I terisi sikit aje which made it not that oomph lah.

But Miss 13 yang memang suka pau boleh habiskan 3 ketul masa Iftar tadi so I guess sedaplah jugak kan, hehehe…

Our kuih muih spread tonight

IMG_9830

IMG_9834

Serimuka, cucur udang dgn kuah cilinya, kuih koci tepung pulut and also tepung pulut hitam, karipap, cream horns.

IMG_9836

IMG_9839

Roti jala and kari daging, bubur kacang merah and pau inti kelapa.

Memang sangat happy semua orang makan kuih muih pelbagai jenis ni masa Iftar tadi.

Alhamdulillah for the rezeki.

16 comments:

kasihredha said...

banyaknya kuih muih..
comel je pau tu kan..walaupun
inti sikit tapi sedap

ibh_sue said...

Byknya kuih kak. Klu sue x tau nak mkn yg mn satu dl. Kompem kenyang perut. . Heee selamat berbuka kak

olive said...

ur pao sgtlah cantik! macam mprofesional yg buat!

blu4sky said...

LGGGG, haaa kan i dah menjetit panggil nama you..hihihi ..mai mai ajar i camne nak mengepau ni..i dah lama teringin nak buat..tepung pun dah beli tp x reti buat..btw, kertas utk pau tu biasanye guna kertas apa..

Anis Rafie said...

cantik gebu pau kak myn.. sgt menyelerakan though i tak suka inti kelapa.. looks like you can do the frozen pau business one day.. ;-)

ryha said...

Alhamdulillah. Rezeki kak min & family. I terliur tgk roti jala walaupun selang sehari I mesti beli roti jala utk berbuka. Tapi betullah, pau tu molek benar. Anak2 kak min senang bgn sahur tak?

m.u.l.a.n said...

wohhooo... meiah nya kalo swap kuih kan.. teringat masa i kat vietnam dolu.. seronok sangat sebab tukar2 kuih & dapat macam2 jenis.. takyah ada pasar ramadhan pon..

i dok mimpi2 lagi ni.. mimpi nak jadi jiran u..!!! hehehee...

Wahidah said...

wah rajinnya akk buat kuih..tp ble dok merantau ne mcm tu la kan..kalo teragak nk mkn gigih buat kalo tk mmg tk merasa la..:)

IdaShazana said...

Wah, hebat sungguh kawan2 kt sana berbuka puasa

FnF Simple Life said...

bestnye bertukar2 juadah kuih muih. mana laaa nak cari kuih muih ni semua kan. Kat area sy nih dulu ada gak persatuan mak2...skrg semua dah balik 4 gud...jadi xde le tukar2 juadah.selalu panggil adik2 berbuka ramai2 depa tolong masak.

PUTUBAMBU said...

cantiknya pau tu!

susumanis said...

Salam LG, d pau so gebuss, mesti yummeh kan, kalau x x kan sampai 3 miss 13 makan :))

Lisa H. said...

wow... Better than Pasar Ramadan

*sigh*Alangkah bahagianya kalau I duduk kat SOR... boleh I join sekali 😃

Madam Sooyaree said...

Meriahnye, jeles kita tauuu... I takde orang nak swap, sendiri buat sendiri makan. Tak pasal-pasal setengah adunan brownies dah selamat dalam perut, hehehe

Chekgu Azrine said...

sukanya pau sekaya..sure buat sndiri lagi sedapkan sis??

kak limah said...

bestnya.. nak join swap jugak...
slalunya akak g masjid mana..?