Sunday, 19 August 2012

Aidil Fitri 2012

How was your Eid celebration?

Hope everyone had a wonderful, joyful and safe Eid.

Ours was a good one, still meriah even though not as meriah as Msia lah.

We did go to the Masjid Rockingham pagi tadi and arrived there on time.

Penuh dengan lautan manusia and also penuh meja dengan makanan…

But we didn’t eat any of the makanan2 berat kat situ (which was a hard thing to do let me tell you!) sebab we were  going to 2 open houses so kenalah save some rooms in our stomachs kan.

Lagipun baru aje habis puasa, kalau makan macam2, maulah meragam perut malam ni, hehehe.

And as usual, our baju raya colours tak serupa.

I wore the same baju yang I’ve had for a few years already. Cuma tudung aje baru, hahaha.

The Other Half pakai baju batik you! (Itupun setelah berjaya dipujuk oleh bininya supaya pakai baju yang cantik sikit. Or else dia nak pakai his work shirt and pants aje, hehehe).

Jangan harap lah dia nak pakai baju melayu, memang tak kan berjaya I pujuk punya lah.

The girls pakai baju kurung yang Nenek bawak from Msia in June.

Our first family photo at the Masjid pagi tadi.

IMG_0085

Tak sedondon tapi still chomels kan Smile with tongue out

Muahahahaha.

IMG_0128

Our second family photo at a friend’s house tengah hari tadi after penuh perut makan macam2….

I wonder bila lah baju raya we all akan sedondon agaknya ye….

17 comments:

blu4sky said...

Selamat Hari Raya mynn..sempat lg update..hihihi..
kat sini our last guest br blk..

ADEEYA said...

Happy eid mubarak! :)

Wijdan Hawani said...

Selamat Hari Raya ^_^

Miss 13 is thirteen ey? Wah, lagi tinggi daripada mak dia dah.

penDragon said...

Selamat Hari Raya k LG!! I pun x kisah sgt pasal kaler baju tu...x sama pun x pe..janji ada baju raya..

faa.rosli said...

selamat hari raya..

makcikkantin said...

Salam syawal LG.
First time dengar jaffa whoppie pie ni....makcik google, looks interesting...mungkin akan cuba nanti

azieazah said...

Selamat Hari Raya MYNN. Nampak sambutan raya di sana tetap meriah. Yang berbaju batik sangatlah hensem..! heh heh heh

Rima said...

Eid mubarak to u and family... lama tak dapat singgah mana mana... hope u guys had a good one.. time to makan makan and trying to control control hahaha..

Baju melayu muahaha.. my better half memang tak akan pakai baju kurung bila jalan jalan.. cuma time pergi masjid ajer dia akan pakai.. tu pun i hv to remind him.. if go visiting.. baju batik jugak lah

norhidana said...

selamat hari raya utk akak n family... dana rasa, bile akak dpt beraya kt melesia baru dpt sedondon kot... hehehhe

lemongrass said...

blu4sky,
selamat hari raya. seronok beraya di kampung halaman? :-). I sempat nak update sbb by mid afternoon, dah melepak kat rumah, hehehe

adeeya,
thank you :-)

Wijdan,
thank you. Miss 13's mum is very short so it's east for her as a 13 year old to be taller than me :-).

Pendragon,
tu lah kan, we all pun tak pernah sedondon even hajat hati nak try jugak one day but rasanya memang tak kan dpt lah, hehehe

faa,
selamat hari raya tuk you juga :-)

Makcik kantin,
salam syawal. Jaffa ni is basically anything choc+orange so tu yg jadi jaffa whoppie pie sbb ada both orang n choc :-)

Kak Azie,
muahahaha...hensem mcm nak pergi meeting dgn PM aje kan ;-P

Rima,
Eid mubarak to you guys as well.
You are slightly luckier because hubby I cuma pakai baju melayu masa kahwin and also masa first year hari raya. Lepas tu, tak kuasa dia dah, hahaha.
Baju batik ni pun first time pakai :-)

Dana,
nak raya kat Msia tu rasanya tak tau lah bila boleh dpt sbb kena tunggu cuti sekolah kat sini and kena tunggu hubby boleh ambik leave jugak. So, rasanya emmang tak sedondon sampai bila2 kot :-)

Noor Shafila said...

Salam hari raya kak LG.
I dah ketagih dgn blog ni. Tiap2 hari mesti nak buka baca entry terkini. Huhuhu. Selamat berkenalan ye.

pacificblue said...

eid mubarak..selame ni silent reader..seronok tgk gmbr mknn...

lemongrass said...

Noor Shafila.
Salam hari raya. Takpe, ketagih dgn blog tak memudaratkan, hehehe.

pacificblue,
Eid mubarak to you too. Thanks ye sbb sudi baca my blog :-)

Silver Fern said...

Eid mubarak kak LG!! My kiwi other half loves wearing his baju melayu complete with samping setiap kali raya sampai raya haji pun dia pakai satu suit. Ni esok n lusa nak gi open house pun dia dah siap suruh iron baju melayu dia... Adoyai.. By the way, kami pun xsedondon.. Tema kami "sukati ko lah labu" :)

LynnAiza said...

EID MUBARAK kak LG!:D

ini 1st time tengok pic akak and family time raya.follow sini baru sebulan lebih katakan.hehe.hmm,ms 13 tinggi dr akak dah.and both girls sangat cute!

hopefully,next raya akak berjaya realisasikan impian pakai sedondon.hehe.will wait for the pics. :p

wan G Silk said...

cantik baju miss 13-dah jadi anak dara sunti u! hehe..

selamat hari raya maaf zahir batin kak LG ;-)

hudamohamed said...

Selamat hari raya kak mynn, hopefully ada lagi gambar garden even hari raya pun.. best sangat2. InsyaAllah tercapai hajat kak mynn nak pakai sedondon nanti.