Thursday, 8 March 2012

My BFF, the yoghurt

Tonite, I’ve eaten normal food for dinner again.

Yipppeeeeeee!!!!! No more pureed rice, pureed carrots and pureed anchovies and pureed everything for dinner.

I do not want to see anymore pureed rice for the rest of my life! hehehehehe…..

I love bubur nasi makan dengan bilis goreng, bawang goreng, kicap and so on…

But I was too scared the bilis was a bit too ‘sharp’ for my healing gum and I takut the bubur nasi and the diced carrots masuk underneath the sutures/stitches sebab they were quite small.

Tu yang I pergi puree segala benda. And nak menyedapkan lagi rasa the pureed bubur nasi and bilis, I pergi add a little bit of sambal kicap and then I pureed them some more.

Terus lah hazab rupa and kaler bubur nasi I tu, muahahahahaha….

Nasib baik I ni tak pandang rupa sangat Smile with tongue out so bolehlah telan that icky coloured pureed bubur thing, heeee….

And for the past few days, I’ve also been eating yoghurt pagi petang siang malam.

Luckily I love yoghurt and luckily I’ve found the most gorgeous yoghurt in the world (well, at least in OZ lah, I tak pernah pergi serata dunia makan yoghurt lagi, hehehe).

I’ve tasted a lot of yoghurt from so many different brands but this is the best brand by miles.

So, sesape2 yang duduk kat OZ, cubalah try this brand of yoghurt. It is Australian made.

IMG_6464

Once you’ve tasted this yoghurt, you won’t want to eat others, hehehe. They have other flavours as well like passionfruit, blood orange and mango, blueberry but this creamy vanilla is one of the best.

Unfortunately, it is not rendah lemak but who cares when it tastes so goood kan.

(Alangkah bahagianya hidup I kalau diaorang supply I this yoghurt for free sebab promote their brand mati2an Smile).

And for dinner pulak, I just made steak eaten with potato nuggets and bean salad.

It was heaven to be able to eat potato nuggets again instead of mashed potatoes.

IMG_6455

But this is not my plate, ini plate The Other Half. I only had a bit of the meat, very thinly sliced sebab I am just chewing using my right side at the moment so tak nak lah makan banyak2 Smile.

IMG_6459

IMG_6461

Tomorrow morning, I will have my stitches taken out so hopefully tomorrow nite, I can eat like normal Smile.

10 comments:

Azian Elias said...

eemmm.. sedap tu.. anak2 akak suka yogurt. kalau beli untuk akka, pakai nampak tak merasa.. licin.

kasihredha said...

dengar LG promote that yoghurt..air liur ni dah melimpah ruah dah. Memang berjaya...harap dapat FOC dari yoghurt supplier tu :))

hati2 ye nanti sutures tu terkeluar..sedapppppnya ...yummy

penDragon said...

Tentu Akak x sabar nk mengudap benda yg rangup2 bunyi kruk krak kruk krak tu kan! Ada org nk kurus dia diet yogurt ni lah. Hari2 dia mkn yogurt. Nnti suatu hari kalau dpt jejak kaki ke OZ, I mesti cari ini yogurt!

PatinPasta said...

Kak Min,
Erk! Berhari sungguh dok makan puree je ye? Tak pe, lepas buang the stiches nanti.. buleh gigit segala kerusi meja ye, untuk qada. Hehe!

Madam Sooyaree said...

Waaa.. boleh geng dengan mek Aiyu ni. Dia punya suka yogurt, sampai boleh bukak peti sejuk. Bersusah payah pakai tenaga 10 kg dia, nak yogurt punya pasal. Takpe, esok boleh qada', makan caramel pieces. Rangup dan cepat melekat pada gigi! :D

Zalia said...

waaa... pasni dah leh kunyah mcm2 le kak ye. Gigi ade baekkk... hehehe

norhidana said...

uhuhuhuik sian akak yek...
takpe2 pasni kalu dh ok boleh mkn ngn bersunggh2 yek...
hehehhe

Keratosis_A said...

salam Kak LG, saya setuju this is the best yogurt ever! tapi mahal siket. beli time sale kat Coles atau Woolies hik hik Love the blueberry! yummmm

get well soon

m.u.l.a.n said...

i suka yogurt..!!! i suka steak & i suka semua u masak tu.. kesian u takleh makan keras2 lagi..

lemongrass said...

Kak Yan,
saya pulak, kalau beli yoghurt yg ini, memang gerenti cepat habis kat rumah ni. Kalau beli yoghurt yg lain tu, diaorang kureng sikit so end up saya guna dlm adunan kek aje :-).

Kak Kasih,
hahaha....kalau dpt FOC setahun supply yoghurt ni, memang I will jump for joy :-P

Pendragon,
Best nya kalau dpt makan potato crisps/chips and keropok ikan...krup krap habis. Sementara ni, meleleh air liur ajelah dulu, ehehehe

Aida,
Sampai I tak larat tengok nasi puree tu, rasa nak muntah I, hahaha.

Sooyaree,
Kalau Aiyu dtg rumah I, gerenti dgn senang nya dia boleh bukak my fridge lah mcm tu sbb fridge I jenis yg comel aje :-D. Sure sengih lebar dia snng nak dpt yoghurt, hehehe.

Lia,
Wahhhhh....nak nangis sbb still tak boleh kunyah mcm2 lagi. Tapi I dah bantai makan macam2 yg lembut2 mcm kek, fries :-).

Norhidana,
Mau lah berat I naik berkilo2 balik lepas dha boleh makan ni kan, hahaha

Kerastosis,
Salam. I pun tunggu bila dia tgh sale kat Coles or Woolies or IGA, baru I stock up bnyk2. We love the blueberry and the blood orange+mango dia, sedap habis! :-)

Mulan,
Nasib baik you slalu turun KL kan so boleh lah cari mcm2 jenis yoghurt and mcm2 jenis steak so tak kempunan, hehehe